|
09.11.2010
Program warsztatów karpiowych dla dziennikarzy
finansowanych ze środków Funduszu Promocji Ryb ARR
Rytwiany 23-24 listopada 2011 r.
Drodzy Dziennikarze, zbliżają się święta Bożego Narodzenia. Trudno sobie wyobrazić, by w tym czasie nie wypłynął temat karpia. O karpiu - jak co roku o tej porze - zapewne będzie się dużo mówić i pisać.
Towarzystwo Promocji Ryb od kilku lat współpracuje z dziennikarzami, przekazując im rzetelną wiedzę na temat hodowli tej królewskiej ryby. Uruchomiliśmy też specjalną stronę internetową www.pankarp.pl , która w grudniu zeszłego roku otwierana była przez prawie 20 tysięcy osób. Ostatnio, właśnie na tej witrynie, przygotowaliśmy dla Państwa zakładkę www.pankarp.pl/dziennikarze.html , w której znaleźć można informacje przydatne podczas przygotowywania karpiowych publikacji.
Teraz wychodzimy z kolejną inicjatywą - zapraszamy Państwa na warsztaty karpiowe, które odbędą się w dniach 23-24 listopada 2011 roku w gospodarstwie karpiowym o powierzchni 170 hektarów w Rytwianach (Świętokrzyskie). Warsztaty będą składały się z:
I Krótkich wykładów na następujące tematy:
1. Historia i teraźniejszość hodowli karpia oraz przyrodnicza rola stawów.
2. Przepisy i praktyka obchodzenia się z żywym karpiem w trakcie jego sprzedaży.
3. Rynek karpia 2011.
II Zajęć terenowych:
1. Udział w odłowie karpi ze stawu, sortowaniu karpi (chętni otrzymają strój rybacki).
2. Wspólne wędzenie karpi i degustacja ciepłego produktu.
III Zwiedzania klasztoru w Rytwianach - najcenniejszego nie tylko w skali regionu, ale również i Polski, a nawet Europy, pokamedulskiego zespołu sakralnego fundacji Jana Tęczyńskiego.
Zapewniamy bezpłatnie:
1. Pobyt w hotelu "Rytwiany" (obiekt poradziwiłłowski) wraz z wyżywieniem, od obiadu 23.11. (g. 14.00) do obiadu 24.11.2011 r. (g. 14.00)
2. Gadżety Pana Karpia i materiały dziennikarskie na nośnikach elektronicznych, w tym karpiowe receptury.
3. Atrakcje terenowo-turystyczne.
4. Dojazd i powrót dla dziennikarzy z Warszawy.
Liczb miejsc jest ograniczona do 20, a termin zgłoszeń - do 18.11.br.
Kontakt: Zbigniew Szczepański 501 046 324 lub e-mail: zbigniew.szczepanski@pankarp.pl
|
|
|
|