26.09.2018

Warszawski Festiwal Kulinarny

Warszawski Festiwal Kulinarny już za nami - prezentacje ciekawych produktów, spotkania z ekspertami, naukowcami i praktykami, a do tego rozmowy, wymiany doświadczeń i emocji. To wszystko stało się udziałem ekipy Pana Karpia w Wilanowie we włościach Jana III Sobieskiego przy Villa Intrata... Dziękujemy za odwiedziny naszego stoiska dofinansowanego przez Fundusz Promocji Ryb. Karpia wędzonego, grillowanego i pasztety z mięsa tej ryby posmakowali u nas liczni goście, w tym m.in. : Prof. Jarosław Dumanowski (specjalista od starodawnej kuchni), Norbert Sokołowski (szef kuchni Villa Intrata w Wilanowie) , Marieta Marecka (autorka programów telewizyjnych "Kuchnia +" i książek kulinarnych), Robert Sowa (restaurator), Grzegorz Łapanowski (szef fundacji dla dzieci "Szkoła na Widelcu", prezenter telewizyjny m.in prowadzi w TV Polsat "Top Chef", ekipa telewizyjna Kuchnia +, dr Andrzej Lirski (IRŚ) i Krzysztof Ciszewski (ichtiolog), Mariusz Powierża (szef kuchni, propagator nowych trendów kulinarnych), Małgorzata Walczak i Marek Pawłowski (zaprzyjaźnieni filmowcy - twórcy filmów dokumentalnych, w tym nagrodzonego gradem nagród "Dotyku Anioła"), Bartłomiej Kandziak z rodziną (Arimr) i Grażyna Okoniewska z rodzinami (niestety tym razem bez Zygmunta Okoniewskiego - członka honorowego TPR). Szczególne podziękowania dla wspaniałej dwójki - Ani Kuśmierczak i Halinki z Gospodarstwa Rybackiego Bełżec i karczmy "Karpiowka" za serwowania wspaniałego karpia. Naszą ofertę wzbogaciły również rozchwytywane słoiczki karpiowe z firmy Smolin Fish. Takiego ruchu przy namiocie Pana Karpia nie byłoby, gdyby nie urocza Marika i niesamowicie energetyczny Daniel. Cała impreza niezwykle inspirująca. Już czekamy na powtórkę