|
26.09.2018
Warszawski Festiwal Kulinarny
Warszawski Festiwal Kulinarny już za nami - prezentacje ciekawych
produktów, spotkania z ekspertami, naukowcami i praktykami, a do tego
rozmowy, wymiany doświadczeń i emocji. To wszystko stało się udziałem
ekipy Pana Karpia w Wilanowie we włościach Jana III Sobieskiego przy
Villa Intrata... Dziękujemy za odwiedziny naszego stoiska
dofinansowanego przez Fundusz Promocji Ryb. Karpia wędzonego,
grillowanego i pasztety z mięsa tej ryby posmakowali u nas liczni
goście, w tym m.in. : Prof. Jarosław Dumanowski (specjalista od
starodawnej kuchni), Norbert Sokołowski (szef kuchni Villa Intrata w
Wilanowie) , Marieta Marecka (autorka programów telewizyjnych "Kuchnia
+" i książek kulinarnych), Robert Sowa (restaurator), Grzegorz
Łapanowski (szef fundacji dla dzieci "Szkoła na Widelcu", prezenter
telewizyjny m.in prowadzi w TV Polsat "Top Chef", ekipa telewizyjna
Kuchnia +, dr Andrzej Lirski (IRŚ) i Krzysztof Ciszewski (ichtiolog),
Mariusz Powierża (szef kuchni, propagator nowych trendów kulinarnych),
Małgorzata Walczak i Marek Pawłowski (zaprzyjaźnieni filmowcy - twórcy
filmów dokumentalnych, w tym nagrodzonego gradem nagród "Dotyku
Anioła"), Bartłomiej Kandziak z rodziną (Arimr) i Grażyna Okoniewska z
rodzinami (niestety tym razem bez Zygmunta Okoniewskiego - członka
honorowego TPR). Szczególne podziękowania dla wspaniałej dwójki - Ani
Kuśmierczak i Halinki z Gospodarstwa Rybackiego Bełżec i karczmy
"Karpiowka" za serwowania wspaniałego karpia. Naszą ofertę wzbogaciły
również rozchwytywane słoiczki karpiowe z firmy Smolin Fish. Takiego
ruchu przy namiocie Pana Karpia nie byłoby, gdyby nie urocza Marika i
niesamowicie energetyczny Daniel. Cała impreza niezwykle inspirująca.
Już czekamy na powtórkę
| |
|