Strict Standards: Non-static method phpbb_captcha_factory::get_instance() should not be called statically in /home/virtualki/76511/forumrybacy2011/phpBB3/posting.php on line 185

Strict Standards: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method phpbb_captcha_qa::get_instance() should not be called statically in /home/virtualki/76511/forumrybacy2011/phpBB3/includes/captcha/captcha_factory.php on line 38
Giełda Rybacka • Wyślij odpowiedź

KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Wyślij odpowiedź


To pytanie identyfikuje i blokuje działania spambotów.

BBCode włączony
[img] włączone
[flash] wyłączony
[url] włączony
Uśmieszki wyłączone
Przegląd tematu
   

Pełny widok Przegląd tematu: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Post przez Gość » Wto Gru 19, 2017 10:27 pm

Gość napisał(a):
wojko napisał(a):Najprawdziwsza prawda.Zapach mułu to brak wyczyszczenia się ryby w czystej wodzie


Zapach mułu, to zbyt gruba warstwa mułu w dnie stawu, która powoduje, że odbywają się w niej procesy chemiczne beztlenowe, podłoże torfowe, kwaśna woda. Karp ze stawów osuszalnych o o dobrej strukturze dna, żyznych i wodzie o ph obojętnym lub lekko zasadowym nie potrzebuje odtrucia (odpicia) aby był smaczny.

w zupełności zgadzam się z kolegą doświadczyłem to sam w ciągu przeszło 30 lat pracy z karpiami.

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Post przez Gość » Wto Gru 19, 2017 10:24 pm

Gość napisał(a):Pokarm naturalny dla karpia to przede wszystkim bentos, a nie pszenica. Czy gwarancją, tego aby karpia nie czuć mułem jest karmienie go pszenicą? Piaszczyste stawy są do d..... bo są jałowe, a nic tak dobrze nie wpływa na jakość i smak mięsa karpia jak pokarm naturalny (nie pszenica)

częściowo tak i nie bo żyzność stawu zależy w dużej mierze od zlewni a to czym się karmi też wpływa na smak mięsa.

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Post przez sosen100 » Wto Gru 19, 2017 9:11 pm

Pozostały 3 ostatnie tony

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Post przez sosen100 » Wto Gru 12, 2017 9:36 am

Pozostało 3 tony

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Post przez sosen100 » Pią Gru 08, 2017 7:25 am

Proponuję najpierw spróbować, a potem oceniać :-)))) Zapraszam

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Post przez Gość » Śro Gru 06, 2017 8:58 pm

wojko napisał(a):Najprawdziwsza prawda.Zapach mułu to brak wyczyszczenia się ryby w czystej wodzie


Zapach mułu, to zbyt gruba warstwa mułu w dnie stawu, która powoduje, że odbywają się w niej procesy chemiczne beztlenowe, podłoże torfowe, kwaśna woda. Karp ze stawów osuszalnych o o dobrej strukturze dna, żyznych i wodzie o ph obojętnym lub lekko zasadowym nie potrzebuje odtrucia (odpicia) aby był smaczny.

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Post przez wojko » Śro Gru 06, 2017 7:52 pm

Najprawdziwsza prawda.Zapach mułu to brak wyczyszczenia się ryby w czystej wodzie

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Post przez Gość » Śro Gru 06, 2017 5:00 pm

Pokarm naturalny dla karpia to przede wszystkim bentos, a nie pszenica. Czy gwarancją, tego aby karpia nie czuć mułem jest karmienie go pszenicą? Piaszczyste stawy są do d..... bo są jałowe, a nic tak dobrze nie wpływa na jakość i smak mięsa karpia jak pokarm naturalny (nie pszenica)

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Post przez sosen100 » Śro Gru 06, 2017 7:50 am

Pozostało 6 ton

KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

Post przez sosen100 » Pią Lis 24, 2017 8:53 pm

Witam wszystkich zainteresowanych,

Mam do zaoferowania karpia handlowego własnej hodowli.
Ryba pochodzi z nowo wyremontowanych stawów piaszczystych i karmiona była wyłącznie naturalnym pokarmem (pszenica) , co gwarantuję wspaniałe walory smakowe, nie czuć jej mułem.
Ryba w bardzo dobrej kondycji, bardzo ładny wygląd zewnętrzny i wybarwienie, od początku listopada przetrzymywana na zimochowie ( dobrze odpita) .

Karp w przedziale wagowym 1,4 - 2 kg. co daje średnia 1,7 kg.
Do sprzedaży pozostało ok. 15 ton.
Lokalizacja : Irządze , powiat Zawiercie , woj. Śląskie
Cena : do uzgodnienia

Hodowla pod stałą opieką ichtiologa, przy zakupie dostają Państwo również zaświadczenie od lekarza weterynarii, specjalizacja ichtiopatolog o stanie i przydatności ryby do spożycia, co jest warunkiem dalszej sprzedaży, oraz FV.
W razie potrzeby dysponujemy również własnym transportem.

Pozdrawiam Kamil,
W razie pytań proszę o kontakt tel. 506-911-986

Góra

cron