Kupię karp handlowy

Kupię karp handlowy

Postprzez Zbynio123 » Czw Paź 13, 2022 7:34 pm

Kupię karpia handlowego 500kg do 17zl/ kg
Tel. 507 957 442
Zbynio123

Re: Kupię karp handlowy

Postprzez Janusz migocki » Pią Paź 14, 2022 5:09 am

Buahaha... 500kg do 17zl.. co to dzisiaj te 500 kg, nawet nie jeden basen na aucie
Janusz migocki

Postprzez Ryba123 » Pią Paź 14, 2022 8:02 am

W ubiegłym roku o tej porze też się ludzie po 11 zł wyczyścili a potem w grudniu po 14 zł był, więc taka ilość na pewno kupi
Ryba123

Postprzez Gość » Pią Paź 14, 2022 9:36 am

Ryba123 napisał(a):W ubiegłym roku o tej porze też się ludzie po 11 zł wyczyścili a potem w grudniu po 14 zł był, więc taka ilość na pewno kupi

Nie kupi, bo już idą transakcje ponad tonowe z własnym odbiorem po 21- 22 zł. Tendencja jest mocno w górę.
Gość

Postprzez RybakKamil » Sob Paź 15, 2022 3:15 pm

Skąd wy bierzecie tą cenę 21-22 zł to ja jestem ciekaw ...
RybakKamil

Postprzez Gość » Sob Paź 15, 2022 8:16 pm

RybakKamil napisał(a):Skąd wy bierzecie tą cenę 21-22 zł to ja jestem ciekaw ...

Popytaj w bardzo bliskim sobie sąsiedztwie, po ile znane Ci duże gospodarstwo sprzedaje karpia i w jakich ilościach.
Gość

Postprzez Ryba123 » Nie Paź 16, 2022 6:15 am

Na północny po tyle sprzedają ,w centralnej było po 18 teraz już bardziej 20 wołają.
Ryba123

Postprzez Marcin Cinek » Nie Paź 16, 2022 8:13 am

Pan dobra cena.. hehe.. w sobotę umawiałem 20 t. Karpia z odbiorem osobistym na Listopad. Cena 19,00 zł/kg... Przetwornie juz płaca między 19-21.. a tutaj marne 500 kg i to jeszcze za 17 zł...
Marcin Cinek

Postprzez RybakKamil » Nie Paź 16, 2022 9:47 am

Gość napisał(a):
RybakKamil napisał(a):Skąd wy bierzecie tą cenę 21-22 zł to ja jestem ciekaw ...

Popytaj w bardzo bliskim sobie sąsiedztwie, po ile znane Ci duże gospodarstwo sprzedaje karpia i w jakich ilościach.

Pytałem kolego i właśnie dlatego dziwie się skąd te ceny. Każdy by chciał sprzedawać po 20 zł, ja również ale każdy wie że to cena nieosiągalna i bardziej skłaniają się ku cenie 17 max 19 zł w hurcie. Kolejną sprawą jest obawa że ludzie zwyczajnie nie kupią karpia który będzie na targach po 25-28 zł albo kupią go dużo mniej. Dlatego ja byłbym ostrożny co do szaleństwa cenowego ale każdy zrobi jak będzie uważał.
RybakKamil

Postprzez Gość » Nie Paź 16, 2022 12:18 pm

RybakKamil napisał(a):
Gość napisał(a):

Pytałem kolego i właśnie dlatego dziwie się skąd te ceny. Każdy by chciał sprzedawać po 20 zł, ja również ale każdy wie że to cena nieosiągalna i bardziej skłaniają się ku cenie 17 max 19 zł w hurcie. Kolejną sprawą jest obawa że ludzie zwyczajnie nie kupią karpia który będzie na targach po 25-28 zł albo kupią go dużo mniej. Dlatego ja byłbym ostrożny co do szaleństwa cenowego ale każdy zrobi jak będzie uważał.

Jakie szaleństwo? Przetwórnie szukają kontraktów po 20 pln na grudzień. Handlarze są w panice, że nie dostarczą w tej cenie. Skąd ta cena wynika? Bazą jest 14 pln w tamtym roku + zwiększone o 45% koszty produkcji. Wszystkie ceny ryb gwałtownie rosną. Jak nie kupią karpia, to też nie będzie ich stać na inną rybę
Gość

Postprzez Gość » Nie Paź 16, 2022 12:24 pm

Za trzy tygodnie po odłowach w gospodarstwach będziesz wiedział skąd ta cena.
Gość

Postprzez RybakKamil » Czw Paź 20, 2022 5:01 pm

Szczerze to obyście panowie mieli rację i będziemy sprzedawać po 20 zł, życzyłbym sobie tego i wam również ale zobaczymy
RybakKamil

Postprzez Gość » Czw Paź 20, 2022 6:10 pm

RybakKamil napisał(a):Szczerze to obyście panowie mieli rację i będziemy sprzedawać po 20 zł, życzyłbym sobie tego i wam również ale zobaczymy

To zmień cenę.
Gość

Postprzez KarpPolski » Śro Paź 26, 2022 4:44 pm

Witam. Jak czytam opinie co do ceny panow wyzej to wydaje mi sie ze hodujemy rybe w innych krajach. Kupic by chcial kazdy po 15 -18 zl za kilogram karpia.
Niestety takie sa realia ze z ta cena zboza to jak oddac za darmo nie mowie tu o utrzymaniu stawu w ciagu roku. Pomojam fakt ze handlowka to nie "grzyb" i w rok nie wyrasta. Moim zdaniem zanizenie rynku tak jak Panstwo pisza jest uworunkowane tylko i wylacznie brakiem prowadzenia takiej dzialalnosci na codzien a jedynie posrednictwa miedzy hodowca a kupujacym. Pozdrawiam i zycze milych zapukow. ;)
KarpPolski

Wróć do Kupię

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 109 gości