Licytacja komornicza w Koziczynie

Licytacja komornicza w Koziczynie

Postprzez Potencjalny nabywca » Wto Kwi 04, 2017 9:13 pm

Witam.
W dniu 07.04.2017 w "hodowli pstrąga" w Koziczynie odbędzie się licytacja komornicza 8,5 tony pstrąga zajętych przez komornika sądowego. Czy ktoś z kolegów wie coś na temat tej ryby?
Zainteresowany
Potencjalny nabywca

Re: Licytacja komornicza w Koziczynie

Postprzez Ramonesca » Wto Kwi 04, 2017 9:56 pm

Potencjalny nabywca napisał(a):Witam.
W dniu 07.04.2017 w "hodowli pstrąga" w Koziczynie odbędzie się licytacja komornicza 8,5 tony pstrąga zajętych przez komornika sądowego. Czy ktoś z kolegów wie coś na temat tej ryby?
Zainteresowany

Tutaj dowiesz się wszystkiego https://pl.wikipedia.org/wiki/Pstr%C4%85g_t%C4%99czowy
Ramonesca

Postprzez Potencjalny nabywca » Śro Kwi 05, 2017 6:24 am

Dziękuję za info:-))) Cenię dobre poczucie humoru, jednak chodziło mi bardziej o "stan" zdrowotny tej ryby, jej wielkość itd. Cena wywoławcza na drugiej licytacji jest niska (ok 8,5 pln/kg) więc chciałem dowiedzieć się coś o jakości tej ryby od osób które prowadziły z "właścicielem" jakieś interesy.
Pozdrawiam
Potencjalny nabywca

Postprzez Gość » Śro Kwi 05, 2017 8:47 am

Potencjalny nabywca napisał(a):Dziękuję za info:-))) Cenię dobre poczucie humoru, jednak chodziło mi bardziej o "stan" zdrowotny tej ryby, jej wielkość itd. Cena wywoławcza na drugiej licytacji jest niska (ok 8,5 pln/kg) więc chciałem dowiedzieć się coś o jakości tej ryby od osób które prowadziły z "właścicielem" jakieś interesy.
Pozdrawiam

Chcesz się dorobić na cudzej krzywdzie?
Gość

Postprzez Gość 2 » Śro Kwi 05, 2017 12:25 pm

Krzywdzie? A może ta licytacja odbywa się z jakiegoś powodu? Znam kilka osób i firm (w tym paszowych) które "hodowca z Koziczyna" nieźle naciągnął i wciąż naciąga następnych....
Gość 2

Postprzez remo16161 » Pią Kwi 07, 2017 10:13 am

Ciekawe kiedy Koziczyn zlicytuja? Ciekawe czy warto to kupic? Ponoc gosc nad Koziczynem przywiozl jakiegos wirusa! Ale nie wiem czy to prawda!
remo16161

Postprzez Bolo » Pią Kwi 07, 2017 12:14 pm

rysiek napisał(a):wypierdalać hieny komornicze

Ale o co chodzi kolego? Najprawdopodobniej jakies nieuregulowane zobowiazania finansowe. Niestety widzialbys to inaczej jakbys byl po drugiej stronie. Nie zaplacil to trzeba sciagnac z majatku ktory ma. Proste, tak jest na calym swiecie.
Bolo

Postprzez Wojtekxxxx1 » Pon Kwi 10, 2017 9:49 pm

W końcu ktoś mu się dobral do du.....
Wojtekxxxx1

Postprzez Wojtekxxxx1 » Pon Kwi 10, 2017 9:50 pm

Tyle co on ludzi przekrecil to szok
Wojtekxxxx1

Postprzez PPPU-H LEŚNIK WOJCIECH ROŻEK » Pon Kwi 17, 2017 12:40 am

Witam zainteresowanych wątkiem!
Jestem jednym z "wierzycieli" hodowcy z Koziczyna... Mam w ręku wyrok sądowy, nakaz zapłaty, postępowanie komornicze, jestem jednym z trzech podmiotów które w ostatnim postępowaniu licytacyjnym były stroną sprawy..
Szanowni Koledzy/Koleżanki - kiedyś zamieściłem post z pytaniem; "czy można opublikować ogłoszenie z ostrzeżeniem dla innych mając w ręku prawomocny wyrok sądowy; odnośnie nieuczciwych "klientów"... Nie można; wymienić ich z imienia i nazwiska, ponieważ można za to zostać zostać pozwanym za zniesławienie itd... W puencie licytacji która odbyła się 07.04.2017 mogę dodać iż nie warto mieć nadziei na odzyskanie swoich pieniędzy zgodnie z ob obwiązującym prawem...
Licytacja oparta na deklaracji "hodowcy" (stanu ryb poddanych egzekucji) od dwóch lat nie jest możliwa do weryfikacji (wielkość, ilość, stan zdrowotny itd), ponieważ oparta jest na "deklaracji" a licytujący (nabywca) wpłacający wartość przedstawioną przez Pana Komornika staje się posiadaczem (po licytacji) czegoś co dopiero zostanie zważone przy odłowie.... W efekcie ktoś kto kupi dopiero przy odłowie dowie się ile załaduje... - a Pan Komornik odda nadpłatę po przeprowadzeniu postępowania, i po potrąceniu kosztów...
Zdaję sobie sprawę, iż nie jest to odosobniony przypadek, chciałbym jednak mając świadomość procedur i drogi sądowej jaką przeszedłem w nadziei odzyskania swoich pieniędzy wrócić do wątku; przestrogi dla innych w kontaktach z "hodowcą z Koziczyna"....
Pozdrawiam
Wojciech Rożek
PPPU-H LEŚNIK
PPPU-H LEŚNIK WOJCIECH ROŻEK

Wróć do Sprzedam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 98 gości