Em-Farma Plus do mineralizacji osadu dennego (zamiast wapna)

Re: Em-Farma Plus do mineralizacji osadu dennego (zamiast wa

Postprzez mikro » Pon Paź 02, 2017 9:13 am

O jakim areale mowa?
I jaki sposób napowietrzania?
Na większych obiektach przeważnie wystarczy przejazd łódką motorową i jest dotlenienie wody wystarczające do szybkich procesów.
mikro

Postprzez Gość » Pon Paź 02, 2017 9:45 am

Witam, non stop woda leci bije w kamien i sie napowietrza... Efekt mnie zaskoczyl :)
Gość

Postprzez MIKROBIOTYK - Coraz Lepsza Hodowla » Pon Paź 23, 2017 9:15 am

Faktycznie, przy dodatkowym natlenieniu procesy zachodzą dużo szybciej.
Być może warto, by na stawach montować niewielkie pompy o niskiej mocy, które mają za zadanie przelewać wodę i ją jednocześnie napowietrzać. Słyszałem, że ta metoda jest o wiele bardziej skuteczna od wtłaczania powietrza, które w 90% ucieka z bąbelkami w atmosferę. Mniej energii potrzebujemy na wypompowanie wody na wysokość 1m, niż na wtłoczenie tlenu na głębokość 1m.
Może jest tu ktoś, kto ma pomysł na takie natlenianie na większych powierzchniach? Chętnie wejdziemy we współpracę.
MIKROBIOTYK - Coraz Lepsza Hodowla

Postprzez fito » Pon Paź 23, 2017 10:03 am

dobry jest fitoplankton, tanio sprzedam
fito

Postprzez Gość » Pon Paź 23, 2017 5:53 pm

MIKROBIOTYK - Coraz Lepsza Hodowla napisał(a):Jeden z pierwszych moich klientów (30ha) stosował wcześniej tamte preparaty i też nie był zbytnio zadowolony..
Postanowił zastosować naszą technologię i już 3 lata stosuje z zadowoleniem.
Ale że 1500 zł na 10a ?
Na 4-5ha - to rozumiem.
Tak, czy inaczej, zapraszam wczesną wiosną właścicieli stawów, gdzie stoi woda, a tych którzy spuszczają wodę do stosowania na dno już teraz na jesieni.

tak jak napisałem zastosowałem 150 czy 200l tego preparatu z czcianek aplikując to w muł poprzez pompowanie i nic szkoda grosza a wasze 20l na ha trudno mi uwierzyć ale
Gość

Poprzednia

Wróć do Sprzedam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 78 gości