Strona 1 z 1

Karp handlowy

PostWysłany: Czw Gru 05, 2013 9:12 am
przez Gospodarstwo Rybackie Borucice
Ekologiczne Gospodarstwo Rybackie Borucice oferuje karpia handlowego w ilości około 8 ton.
Waga w przedziale 1,2-2,5 kg.

W naszym Gospodarstwie ryby karmione są wyłącznie zbożem
Gospodarstwo posiada nadany numer identyfikacji weterynaryjnej


Przy większych ilościach cena do negocjacji.
Stawy położone są 20 km od Brzegu (woj. opolskie) na pograniczu z woj. dolnośląskim.
Dobry dojazd do Wrocławia i okolic.

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do współpracy!
Tel. 537 440 380
Agnieszka Romanowska

Re: Karp handlowy

PostWysłany: Pią Gru 06, 2013 7:46 am
przez Józef
CZY GOSPODARSTWO POSIADA STATUS GOSPODARSTWA EKOLOGICZNEGO ?
Aby uznać gospodarstwo za ekologiczne musi ono być kontrolowane zgodnie z Ustawą o rolnictwie ekologicznym (Dz.U. Nr 38 z 2 maja 2001 r.), która weszła w życie 3 listopada 2001 r. Ustawa dostosowuje prawo polskie do prawa obowiązującego w Unii Europejskiej: Rozporządzenia Rady EWG Nr 2092/91 w sprawie rolnictwa ekologicznego oraz znakowania jego produktów uzupełnionego w zakresie produkcji zwierzęcej Rozporządzeniem Rady EC Nr 1804/99.

Re: Karp handlowy

PostWysłany: Pią Gru 06, 2013 12:19 pm
przez 84
Jeżeli gospodarstwo jest położone w czystych terenach na przykład wśród lasów i jeżeli woda jest czysta (leśna lub ze źródeł). I jeżeli karp jest tradycyjnie hodowany tak jak większość karpi w Polsce w stawach ziemnych na naturalnym pokarmie i dokarmiany zbożem czyli proces produkcji podobny do tego jaki był 100 czy 200 lat temu. To jest karp ekologiczny. Nie dajmy się koledzy zwariować. Karp jest hodowany ekologicznie w Polsce od 800 lat. Urzędnicy firmy certyfikujące i ministerstwa powstały dużo dużo później.

Re: Karp handlowy

PostWysłany: Pią Gru 06, 2013 5:01 pm
przez Gospodarstwo Rybackie Borucice
84 napisał(a):Jeżeli gospodarstwo jest położone w czystych terenach na przykład wśród lasów i jeżeli woda jest czysta (leśna lub ze źródeł). I jeżeli karp jest tradycyjnie hodowany tak jak większość karpi w Polsce w stawach ziemnych na naturalnym pokarmie i dokarmiany zbożem czyli proces produkcji podobny do tego jaki był 100 czy 200 lat temu. To jest karp ekologiczny. Nie dajmy się koledzy zwariować. Karp jest hodowany ekologicznie w Polsce od 800 lat. Urzędnicy firmy certyfikujące i ministerstwa powstały dużo dużo później.


Ma Pan rację
a kolega wyżej (Józef) to kolejny przykład zawiści i "polskiej życzliwości" :]
Oczywiście, że mogę uznać moje Gospodarstwo za ekologiczne. Cały proces produkcji mojego karpia odbywa się zgodnie z naturą, bez grama sztucznych pasz czy chemii w naturalnych wodach,na terenach chronionych... a skutkiem tego jest bardzo dobry smak mojej ryby i tego się będę trzymać !
Każdy ma prawo zachwalać swoją rybę , a ja mam do tego podstawy !
Powodzenia Józef