EmFarma Plus 20L. na rewitalizację dna i eliminację odorów

EmFarma Plus 20L. na rewitalizację dna i eliminację odorów

Postprzez mikrobiotyk » Pią Sie 08, 2014 12:55 pm

Korzyści ze stosowania ProBio Emów™ w ograniczeniu problemów z osadami dennymi
Pożyteczne mikroorganizmy stosuje się między innymi do uprawy dna stawów poprzez obfity oprysk ProBio Emami™ rozcieńczonymi wodą,
które przyśpieszają mineralizację osadów dennych.
Efektem tych zabiegów jest wyeliminowanie wydzielania siarkowodoru i innych szkodliwych gazów z gnijących osadów, ograniczenie stref beztlenowych, jak również poprawienie żyzności stawu.
Dla poprawy żyzności stawów, w gospodarstwach gdzie używany jest obornik, zastosowanie ProBio Emów™ do
kompostowania obornika powoduje zmniejszenie odoru jak również szybką i prawidłową mineralizację.
Dawkowanie: 20 - 40 litrów Em Farma Plus™ na 1 ha staw

Cena EmFarma Plus: 160 zł/20L.

MIKROBIOTYK - Lubelski Rynek Hurtowy Elizówka / Hala C
Zapraszam do kontaktu mailowego: biuro@mikrobiotyk.pl,
telefonicznie: 693-92-40-60
lub na stronie http://www.mikrobiotyk.pl.

Warto skorzystać z narzędzi, jakie daje natura.
mikrobiotyk

Re: EmFarma Plus 20L. na rewitalizację dna i eliminację odor

Postprzez Mariusz » Pią Sie 08, 2014 9:33 pm

Nowy wątek? eeh niezły tupet, albo desperacja.
Mariusz

Postprzez staw » Pon Sie 11, 2014 4:10 pm

Panie Mariuszu, jest Pan niemiły wobec innych użytkowników forum, w tym mnie. Osobiście korzystam z Probiotyku em15 i jestem ogromnie zadowolony.
Nie rozumiem, dlaczego kwestionuje Pan na każdym kroku naprawdę dobre preparaty.
Gorąco polecam wszystkim forumowiczom skorzystanie z oferty firmy Mikrobiotyk.
Pozdrawiam,
Janek
staw

Postprzez Mariusz » Wto Sie 12, 2014 9:10 pm

Wyniki proszę, wyniki.
Zadowolonym można być z wszystkiego.
Mariusz

Postprzez Gość » Śro Sie 13, 2014 12:17 pm

Ja natomiast w 2013 roku zastosowałem w swoim stawie cukier kryształ w ilości 5 kg/ha. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Produkcja w 2013 roku w stosunku do 2012 wzrosła o 20 % ! Na potwierdzenie, że jest to prawda do wglądu księgi stawowe.
Gość

Postprzez jestem na tak » Czw Sie 21, 2014 10:19 am

Gość napisał(a):Ja natomiast w 2013 roku zastosowałem w swoim stawie cukier kryształ w ilości 5 kg/ha. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Produkcja w 2013 roku w stosunku do 2012 wzrosła o 20 % ! Na potwierdzenie, że jest to prawda do wglądu księgi stawowe.

Bardzo ciekawe doświadczenie.
Prawdopodobnie po wsypaniu cukru zwiększyła się populacja pożytecznej mikroflory w akwenie. Takie zjawisko może nastąpić, kiedy przeważają regeneratywne mikroorganizmy. (Zjawisko podobne możemy zaobserwować karmiąc cukrem drożdże.) Bo nie podejrzewam, żeby ryby skorzystały bezpośrednio z cukru.
Nie ryzykowałbym jednak w momencie zbyt dużej ilości patogenów. To trochę taka rosyjska ruletka - takie działanie może się okazać zabójczym, ponieważ karmimy cukrem zarówno przyjaciela, jak i wroga. Możemy to w prosty sposób skorygować - dodając mikroorganizmów pożytecznych. Osobiście polecam zamiast cukru dodać melasy z trzciny cukrowej, która jest bardzo gęsta, przez co powoduje opadanie preparatu na dno, gdzie najczęściej bytują patogeny.
Proszę napisać, czy w związku z podaniem cukru, zmniejszyła się ilość osadów dennych i przestały śmierdzieć?
jestem na tak

Postprzez mikrobiotyk » Śro Wrz 24, 2014 1:23 pm

Witam,
W Licheniu 15-16 września była konferencja poświęcona pożytecznym mikroorganizmom.
Wyniki swoich badań prezentował dr inż. Mirosław Cieśla - Pracownik techniczny Pracowni Ichtiobiologii i Rybactwa SGGW
Potwierdza on celowość stosowania w karmieniu karpi paszy zbożowej zaprawianej Pro-Biotykiem (em15).
Badania są kontynuowane.
Pozdrawiam serdecznie
mikrobiotyk

Postprzez mikrobiotyk » Śro Wrz 24, 2014 1:36 pm

- rozkład osadów dennych
-próchnienie obornika
-ograniczenie odorów
i coś, o czym wcześniej nie wspominałem:
-wyeliminowanie letnich glonów
mikrobiotyk

Postprzez Gość » Śro Wrz 24, 2014 2:37 pm

Można gdzieś to przeczytać. Gdzie zostały te badania opublikowane ?
Gość

Postprzez mikrobiotyk » Czw Wrz 25, 2014 9:18 pm

Jako, że badania trwają, to zaprezentowano tylko wyniki doświadczeń tegorocznych.
Były one upublicznione na konferencji w Licheniu. Myślę, że publikacja ukaże się najwcześniej w przyszłym roku.
Póki co cieszymy się tym ogromnie, że naukowcy potwierdzają skuteczność naszych preparatów.
Pozdrawiam i po raz kolejny zapraszam do poczynienia próby we własnym gospodarstwie.
mikrobiotyk

Postprzez Mariusz » Pon Gru 06, 2021 9:21 pm

Lata lecą, technika sprzedaży ta sama. A obiecywanych wyników badań jak nie było tak nie ma.
Mam taką propozycję, Jeżeli ktoś ma nawis inflacyjny, to podam numer konta. I tak będzie taniej, a zapowiadany efekt podobny.
A nie że tak chcę kasę za darmo. Stanę nad wodą, popatrzę i powiem co o tym myślę. Są duże szanse, że uzyskany efekt wielokrotnie przewyższy zastosowanie EMM.
Mariusz

Postprzez Kamil12387 » Wto Mar 15, 2022 7:09 pm

Proszę w moim stawie zrobić test mam ok 1 m mułu czy ten preparat zadziała zapraszam na testy
Kamil12387

Wróć do Sprzedam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 95 gości