Strona 1 z 1

KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

PostWysłany: Pią Lis 24, 2017 8:53 pm
przez sosen100
Witam wszystkich zainteresowanych,

Mam do zaoferowania karpia handlowego własnej hodowli.
Ryba pochodzi z nowo wyremontowanych stawów piaszczystych i karmiona była wyłącznie naturalnym pokarmem (pszenica) , co gwarantuję wspaniałe walory smakowe, nie czuć jej mułem.
Ryba w bardzo dobrej kondycji, bardzo ładny wygląd zewnętrzny i wybarwienie, od początku listopada przetrzymywana na zimochowie ( dobrze odpita) .

Karp w przedziale wagowym 1,4 - 2 kg. co daje średnia 1,7 kg.
Do sprzedaży pozostało ok. 15 ton.
Lokalizacja : Irządze , powiat Zawiercie , woj. Śląskie
Cena : do uzgodnienia

Hodowla pod stałą opieką ichtiologa, przy zakupie dostają Państwo również zaświadczenie od lekarza weterynarii, specjalizacja ichtiopatolog o stanie i przydatności ryby do spożycia, co jest warunkiem dalszej sprzedaży, oraz FV.
W razie potrzeby dysponujemy również własnym transportem.

Pozdrawiam Kamil,
W razie pytań proszę o kontakt tel. 506-911-986

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

PostWysłany: Śro Gru 06, 2017 7:50 am
przez sosen100
Pozostało 6 ton

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

PostWysłany: Śro Gru 06, 2017 5:00 pm
przez Gość
Pokarm naturalny dla karpia to przede wszystkim bentos, a nie pszenica. Czy gwarancją, tego aby karpia nie czuć mułem jest karmienie go pszenicą? Piaszczyste stawy są do d..... bo są jałowe, a nic tak dobrze nie wpływa na jakość i smak mięsa karpia jak pokarm naturalny (nie pszenica)

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

PostWysłany: Śro Gru 06, 2017 7:52 pm
przez wojko
Najprawdziwsza prawda.Zapach mułu to brak wyczyszczenia się ryby w czystej wodzie

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

PostWysłany: Śro Gru 06, 2017 8:58 pm
przez Gość
wojko napisał(a):Najprawdziwsza prawda.Zapach mułu to brak wyczyszczenia się ryby w czystej wodzie


Zapach mułu, to zbyt gruba warstwa mułu w dnie stawu, która powoduje, że odbywają się w niej procesy chemiczne beztlenowe, podłoże torfowe, kwaśna woda. Karp ze stawów osuszalnych o o dobrej strukturze dna, żyznych i wodzie o ph obojętnym lub lekko zasadowym nie potrzebuje odtrucia (odpicia) aby był smaczny.

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

PostWysłany: Pią Gru 08, 2017 7:25 am
przez sosen100
Proponuję najpierw spróbować, a potem oceniać :-)))) Zapraszam

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

PostWysłany: Wto Gru 12, 2017 9:36 am
przez sosen100
Pozostało 3 tony

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

PostWysłany: Wto Gru 19, 2017 9:11 pm
przez sosen100
Pozostały 3 ostatnie tony

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

PostWysłany: Wto Gru 19, 2017 10:24 pm
przez Gość
Gość napisał(a):Pokarm naturalny dla karpia to przede wszystkim bentos, a nie pszenica. Czy gwarancją, tego aby karpia nie czuć mułem jest karmienie go pszenicą? Piaszczyste stawy są do d..... bo są jałowe, a nic tak dobrze nie wpływa na jakość i smak mięsa karpia jak pokarm naturalny (nie pszenica)

częściowo tak i nie bo żyzność stawu zależy w dużej mierze od zlewni a to czym się karmi też wpływa na smak mięsa.

Re: KARP HANDLOWY - SPRZEDAM ŚLĄSK

PostWysłany: Wto Gru 19, 2017 10:27 pm
przez Gość
Gość napisał(a):
wojko napisał(a):Najprawdziwsza prawda.Zapach mułu to brak wyczyszczenia się ryby w czystej wodzie


Zapach mułu, to zbyt gruba warstwa mułu w dnie stawu, która powoduje, że odbywają się w niej procesy chemiczne beztlenowe, podłoże torfowe, kwaśna woda. Karp ze stawów osuszalnych o o dobrej strukturze dna, żyznych i wodzie o ph obojętnym lub lekko zasadowym nie potrzebuje odtrucia (odpicia) aby był smaczny.

w zupełności zgadzam się z kolegą doświadczyłem to sam w ciągu przeszło 30 lat pracy z karpiami.