Rynek i ceny karpia handlowego.

Moderator: ekspert_PK

Rynek i ceny karpia handlowego.

Postprzez gawel » Czw Lis 21, 2024 7:41 pm

Połowiłem przyzwoicie.Zostało mi 3t karpia.Od pażdziernika staram się go sprzedać.Pomijam telefony ;po ile. czy ile po ile.Dzisiaj rozmowy umoralniające.1.Trochę mało tej ryby. Po ile. Po.16.Chyba detal .2.Trochę daleko.Po ile.Ja; a co sobie będę żałował;po13.Odpowiedz;Tacy jak Pan psują rynek.PYTANIE;Czy moje biedne 3 t zmiotły rynek .
gawel

Re: Rynek i ceny karpia handlowego.

Postprzez www » Śro Lis 27, 2024 8:56 pm

gawel napisał(a):Połowiłem przyzwoicie.Zostało mi 3t karpia.Od pażdziernika staram się go sprzedać.Pomijam telefony ;po ile. czy ile po ile.Dzisiaj rozmowy umoralniające.1.Trochę mało tej ryby. Po ile. Po.16.Chyba detal .2.Trochę daleko.Po ile.Ja; a co sobie będę żałował;po13.Odpowiedz;Tacy jak Pan psują rynek.PYTANIE;Czy moje biedne 3 t zmiotły rynek .

to znaczy że multum sprzedałes we wrześniu . gdzie nie zdradzisz?

Postprzez gawel » Czw Lis 28, 2024 5:06 pm

Bez liku sprzedałem w październiku.
gawel

Postprzez GR_Zebrzydowice » Pią Lis 29, 2024 6:44 am

Jeszcze ktoś sprzedał znaczącą ilość w październiku? Jakiś opóźniony jestem. U mnie karpie w październiku żerowały jeszcze.
Rynek zepsuliśmy sami. Do naszych tępych łbów nie dotarła jeszcze prawda że rynek jest w stanie wchłonąć określoną masę i że znaczne obniżenie ceny tylko minimalnie zwiększy chłonność rynku. Zysk z takiej operacji zmniejszy się kilkukrotnie. Jesteśmy rozdrobnieni, i każdy na własną rękę próbuje przechytrzyć wszystkich razem i każdego z osobna.
O szefostwie naszych organizacji nie wypowiem się, nie znam ich, może oni wypowiedzą się jakie działania podjęto aby karp ceną przewyższył choć trochę cenę pieczywa?
GR_Zebrzydowice

Postprzez Zygmunt » Sob Lis 30, 2024 8:29 am

Koledzy, kontrolujcie przyrosty karpi w trakcie sezonu, bo puściliście karmienie na żywioł i wyprodukowaliście karpia 3,0 - 3,5 kg i teraz nikt nie chce tego kupić, a wy obniżacie cenę byleby go wypchnąć. Ta wasza obniżka cen wielkiego karpia powoduje obniżkę cen normalnego ( 1,5- 2,5 ) karpia i jest problem.
Zygmunt

Postprzez Rybak z Pomorza » Sob Lis 30, 2024 11:22 pm

Mam odpowiedź dla żulików z podkarpackiego i lubelskiego wożącego karpia w moje strony po 13. Ceną mnie nie pokonacie. Musicie obniżyć.
Rybak z Pomorza

Postprzez bez-radny » Wto Gru 03, 2024 5:16 pm

Każde w miarę duże gospodarstwo karpiowe utraciło w tym roku na własne życzenie hodowców, mniej więcej nowy samochód do przewozu ryby. Jak tak dalej pójdzie, a hodowcy nie pójdą po rozum do głowy, za rok utracą stawy. Przejmą je ci dla których hodowla karpi jest tylko dodatkiem do innych biznesów.
bez-radny

Postprzez lelek22222 » Śro Gru 04, 2024 1:19 pm

wszystkich zabija ukrainskie g*, wegierskie itp, podkarpacie i lubelskie zalane ukraincem, kupili po 5zl i oddaja za 10,jak nie zamkniemy dla nich granic to poplyniemy wszyscy ;/
lelek22222

Postprzez rynek » Sob Gru 07, 2024 6:17 am

Dwóch analityków patrzy na wykres. Pierwszy mówi:
- ja już z tego nic nie rozumiem.
Drugi na to:
- To ja Ci wytłumaczę.
Na to pierwszy:
- Wytłumaczyć to i ja potrafię…
rynek

Postprzez nieciul » Sob Gru 07, 2024 2:10 pm

Post przez rynek » Sob Gru 07, 2024 6:17 am
Drugi na to:
- To ja Ci wytłumaczę.
Na to pierwszy:

dobre, tylko dalej nie rozumiem dlaczego ci hodowcy karpi tak się dają robić w ciula z tymi cenami.
nieciul

Postprzez małopolnin » Sob Gru 07, 2024 4:33 pm

Witam. Panowie masakara z cenami, w detalu po 17zł w gospodarstwach w dolinie karpia Zator, co z wami? posiadam kilka hektarów stawów ale przy tej cenie nie ma zwrotu produkcji!!!
sprowadzcie wiecej karpia od sąsiadów czechów . gratuluje
małopolnin

Postprzez Migotka » Nie Gru 08, 2024 6:30 am

Brawa dla rybaków! Bardzo dobrzy z was handlowcy, pośrednicy więcej zarobią przez 2 tygodnie niż my przez rok pracy... a ceny odbudować tak łatwo nie bedzie!
Migotka

Postprzez rynek » Nie Gru 08, 2024 10:53 am

nieciul napisał(a):Post przez rynek » Sob Gru 07, 2024 6:17 am
Drugi na to:
- To ja Ci wytłumaczę.
Na to pierwszy:

dobre, tylko dalej nie rozumiem dlaczego ci hodowcy karpi tak się dają robić w ciula z tymi cenami.

To my z kolegami powyżej Ci to przecież tłumaczymy....
rynek

Postprzez lelek124 » Wto Gru 10, 2024 2:32 pm

i co z nami bedzie? pojdziemy z torbami czy jaki uj?
lelek124

Postprzez GR_Zebrzydowice » Wto Gru 10, 2024 6:48 pm

Sprzedaż detaliczna praktycznie nie rozpoczęła się. Mam mnóstwo telefonów klientów detalicznych i hurtowych z pytaniem nie o cenę w pierwszej kolejności a o wagę ryby. Detaliczni przyjeżdżają i płacą +3+ 5 PLN ponad lokalną cenę za rybę 2-2,5 kg.
Pozdrawiam
GR_Zebrzydowice

Następna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości