glony na stawie

Moderator: ekspert_PK

glony na stawie

Postprzez początkujący » Pon Maj 07, 2012 9:01 pm

Mam pytanie do profesjonalistów w tej branży, posiadam staw około 1,5 hektara na którym co roku zakwitaja glony już pokazują się białe niteczki długości 1 cm, a pózniej zrobi się zielonkawy zakwit pływający po wierzchu. Powiedzcie jak z tym walczyc co mogę zrobić żeby się tego pozbyć. Z góry dziękuję.
początkujący

Re: glony na stawie

Postprzez Gość » Wto Maj 08, 2012 8:19 am

Zmąć wodę.
Gość

Postprzez 880209706@wp.pl » Śro Maj 16, 2012 11:24 am

Witam serdecznie słuchaj najlepszy sposób na to to wpuścić narybek tołpygi białej która się tym żywi i ma potężne przyrosty.Około 20 września br będę dysponował takowym narybkiem jak będziesz zainteresowany to się odezwij i będzie spokój na następne lata.Moja lokalizacja to Biały Bór pow.Szczecinek woj;zachodniopomorskie.Pozdrawiam
880209706@wp.pl

Postprzez Gość » Śro Maj 16, 2012 2:03 pm

Będziesz miał tołpygę żywiącą się glonami nitkowatymi ?
Ja też chcę !
Gość

Postprzez gili » Śro Maj 16, 2012 9:47 pm

880209706@wp.pl napisał(a):Witam serdecznie słuchaj najlepszy sposób na to to wpuścić narybek tołpygi białej która się tym żywi i ma potężne przyrosty.Około 20 września br będę dysponował takowym narybkiem jak będziesz zainteresowany to się odezwij i będzie spokój na następne lata.Moja lokalizacja to Biały Bór pow.Szczecinek woj;zachodniopomorskie.Pozdrawiam

Koledzy, życie jest piękne
gili

Postprzez darko » Pią Maj 18, 2012 12:20 pm

haha jedna rada lepsza od drugiej,

1. jak zmącisz wodę i wypłukasz biogenne osady możesz zrobić jeszcze większy syf niż masz, dopiero będziesz miał zakwit
2. wpuszczenie tołpyg nie załatwi problemu
darko

Miejscowość: dolnośląskie

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 56 gości