Stawy rybne - pomoc w pisaniu pracy

Moderator: ekspert_PK

Stawy rybne - pomoc w pisaniu pracy

Postprzez studentka » Pon Lip 02, 2012 12:25 pm

Witam.

Jestem studentką architektury krajobrazu i jestem w trakcie robienia pracy inżynierskiej, której tematem jest m.in. staw rybny.

Zwracam się z prośbą, czy ma ktoś jakieś ciekawe artykuły, książki, publikacje dotyczące stawów rybnych, łowisk komercyjnych? Przyjmę każdy tytuł, każdą publikację. Samej trudno jest mi dojść do tego typu artykułów więc szukam pomocy wśród ludzi siedzących głębiej w tej dziedzinie. Niestety nie mogę za bardzo opierać się na tym, co jest napisane po forach, koniecznie muszę posiadać konkretną bibliografię. Może to być nawet wzmianka w gazecie tematycznej.

Mile widziane również komentarze pomagające obrać jakiś kierunek poszukiwań materiałów, informacji.

Serdecznie dziękuję za pomoc z góry.
studentka

Miejscowość: Wrocław

Re: Stawy rybne - pomoc w pisaniu pracy

Postprzez gość » Pon Lip 02, 2012 6:17 pm

wejdź na stronę http://www.infish.com.pl/wydawnictwo/wydawnictwa.html masz tam wiele książek i broszur rybackich np "Łowiska specjalne. Organizacja i zarządzanie" warto też zajrzeć w zakładkę EXPRESS INFORMACJA tam znajdziesz tytuły artykułów i w jakim magazynie się znajdują. Książki możesz zamówić telefonicznie 2 - 4 dni i masz je w domu.
Pozdrawiam.
gość

Postprzez darko » Pon Lip 02, 2012 9:53 pm

pospisuj sobe tytuły ze strony IRŚ Olsztyn, podejdź na uczelnie przyrodniczą do biblioteki i wypożycz :)
książki są dosyć drogie i do samej pracy nie opłaca się ich kupywać - na jeden raz

http://www.infish.com.pl/wydawnictwo/Wy ... warte.html

Encyklopedia rybactwa, 2011. Praca zbiorowa pod red. J. A. Szczerbowskiego, Wyd. IRS 2011, oprawa twarda tłoczona, obwoluta, s. 590
K. Bieniarz, A. Kownacki, P. Epler, 2003 – Biologia stawów rybnych. Cz. 1 i 2 - Wyd. IRS, s. 356
Rybactwo śródlądowe - praca zbiorowa pod red. J.A. Szczerbowskiego, 2008, Wyd. IRS, s. 610
Łowiska specjalne. Organizacja i zarządzanie, 2004 – Red. A. Wołos, R. Wojda, M. Cieśla, wyd. II, s. 113
Jan A. Szczerbowski - Podstawy rybactwa. Wyd. IRS 2005, s. 188

na chomikuj.pl jak wpiszesz budowa stawów wodnych/ hydrologia też trochę rzeczy znajdziesz
od studentów z notatek, duze źródło wiedzy z różnych uczelni

podaj maila to prześle ci to co mam u siebie na kompie :)
Pozdrawiam
darko

Miejscowość: dolnośląskie

Postprzez studentka » Wto Lip 03, 2012 6:56 pm

Bardzo dziękuję za pomoc :) Przyznam, że szukałam po chomikach, ale nie mogłam znaleźć nic ponad poradniki dla wędkarzy. Dlatego liczyłam na pomoc chociaż w kwestii haseł, w jakich powinnam szukać. Za tymi tytułami oczywiście się rozejrzę.

tutaj jest mój mail: yunato (at) gmail. com
studentka

Miejscowość: Wrocław

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 69 gości