Moderator: ekspert_PK
Gość napisał(a):W poprzednim roku, mimo wyznaczenia nagrody 100 zł, nie udało mi się uzyskać informacji gdzie w Polsce mogę kupić "doskonałego" czeskiego karpia. Zadanie wyglądało na banalnie proste, bo według danych ok. 25% karpia oferowanego w kraju pochodziło od naszych południowych sąsiadów. W tym roku ponawiam konkurs wraz z rozszerzeniem. Płacę 150 złotych za informację o czeskim i litewskim. Pozdrawiam importerów. Jestem w kontakcie a Agrunią z którą wspólnie w tym roku będziemy w marketach poszukiwać karpia z importu.
małolat rybak napisał(a):Wszyscy wiedzą u kogo można tylko nikt nie powie bo to jeden z rybaków,a mało tego to ich przedstawicie! hahah
luba napisał(a):Organizacje rybackie / i nie tylko/wydające certyfikaty karpia powinny lepiej sprawdzać komu je dają/sprzedają/,bo w wielu przypadkach legitymizują importowanego karpia.
Europa? napisał(a):Nawet na świńskim boczku w Biedronce jest nazwa kraju pochodzenia, jak wyłączono spod przepisów czeskiego karpia to jest naprawdę ciekawy temat.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 83 gości