Moderator: ekspert_PK
Smętek napisał(a):No i zaczęło się grilowanie cen materiału zarybieniowego przez handlarzy i nabywców którym tego materiału brakuje.
Ceny w Polsce Środkowej na kroczek karpia to 15z detal, 13 mały hurt 12 duży hurt. Amur o 1 zł droższy i taka jest prawda !!!
Smętek napisał(a):No i zaczęło się grilowanie cen materiału zarybieniowego przez handlarzy i nabywców którym tego materiału brakuje.
Ceny w Polsce Środkowej na kroczek karpia to 15z detal, 13 mały hurt 12 duży hurt. Amur o 1 zł droższy i taka jest prawda !!!
Gość napisał(a):Powiem Ci tak kolego! Handlarze kroczkiem pewnie istnieją, ale jest to margines. Większość kupujących, to krajowi rybacy. Cena handlówki w moim gospodarstwie spadła w ciągu roku o 2 złote na kilogramie. Zaproponuje mojemu dostawcy kroczka cenę o 1.5 zł niższą jak płaciłem mu rok wcześniej. Jak nie, to trudno. Inne gospodarstwa prosiły mnie abym zatelefonował jak się nie dogadam. Płaciłem 2, 3 lata temu za kroczka i 13 zł/kg a handlówkę sprzedawałem po 11.50/kg Chciałbym aby wróciły te czasy, ale w tym roku nie wrócą. Pozdrawiam.
luba napisał(a):Ty nie możesz sprzedać handlówki poniżej kosztów ale hodowca kroczka ma ci sprzedać za bezcen bo kroczek sam się hoduje bez kosztów.Kropka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości