pomysł na grant

Moderator: ekspert_PK

pomysł na grant

Postprzez Gość » Pią Maj 29, 2020 3:18 pm

Czy mógłby mi ktoś polecić jakiegoś naukowca, któremu mógłbym odstąpić cześć moich udziałów w firmie za załatwienie kilku milionowego grantu. Mam pomysł aby hodować narybek wielu gatunków ryb słodkowodnych w hydrożelu. W jednej kulce po wszczepieniu zaoczkowanej ikry i po jej wykluciu rozwijała by się ryba do stadium wylęgu żerującego. Potem takie takie kulki, a każda z rybką można pakować w kilku kilowe worki i rozsyłać do odbiorców.
Gość

Re: pomysł na grant

Postprzez 21wiesniak » Pią Maj 29, 2020 7:10 pm

dzwoń do Maciarewicza ub Te pomoże
21wiesniak

Postprzez 21wiesniak » Pią Maj 29, 2020 7:10 pm

dzwoń do Maciarewicza ub Te pomoże
21wiesniak

Postprzez uczeń » Sob Maj 30, 2020 9:17 am

zatrudnij nauczycieli, jak będą mieli przerwę w zbieraniu truskawek
uczeń

Postprzez rolniczka » Sob Maj 30, 2020 10:26 am

Wszyscy naukowcy za radą Ardanowskiego zbierają truskawki, a rolnicy do tablicy. Ot cała tajemnica ministra, połechtać rolników.
rolniczka

Postprzez Gość » Sob Maj 30, 2020 2:22 pm

rolniczka napisał(a):Wszyscy naukowcy za radą Ardanowskiego zbierają truskawki, a rolnicy do tablicy. Ot cała tajemnica ministra, połechtać rolników.

Rozumiem, że ze znalezieniem naukowca może być ciężko, bo wszyscy siedzą na truskawkach. Znacie może jakiegoś ministra, wiceministra lub chociaż dyrektora departamentu, który by mój pomysł pilotował? Wystarczy mi głupie 4-5 milionów w grancie. Jak widzicie mój pomysł jest bardzo innowacyjny i powiem szczerze, skazany na sukces.
Gość

Postprzez Gość » Sob Maj 30, 2020 2:53 pm

Proszę też o opinię doświadczonych hodowców ryb na temat szans powodzenia mojego pomysłu. Czekam na podpowiedź jak rozwiązać problem zaopatrzenia kulki hydrożelowej i zawartym w niej wylęgu w tlen. Czy lepsze jest wszczepienie w nią odrobiny skroplonego tlenu, czy iść w kierunku podwójnie osmotycznej otoczki, która absorbowałaby tlen do wewnątrz a odprowadzała dwutlenek węgla i inne produkty przemiany materii na zewnątrz kulki. Rybacy! rozruszajcie to martwe forum.
Gość

Postprzez aamarcin » Sob Maj 30, 2020 6:04 pm

zastosuj ecmo to będzie hit
aamarcin

Postprzez stary rybak » Sob Maj 30, 2020 7:08 pm

Gościu trzeba to wszystko otoczyć makulum !!
stary rybak

Postprzez Gość » Sob Maj 30, 2020 7:42 pm

stary rybak napisał(a):Gościu trzeba to wszystko otoczyć makulum !!

Myślałem o polimerze podobnym strukturą do nabłonka jednowarstwowego płaskiego wyściełającego pęcherzyki płucne.
Ecmo chciałbym wykorzystywać do rozpuszczenia otoczki kulki hydrożelowej aby uwolnić wylęg, kiedy ta już zostanie obsadzona w środowisku wodnym stawu.
Gość

Postprzez śmieciarz » Pon Cze 01, 2020 9:08 am

Hydrożel zaaplikowany do stawu, to naruszenie ustawy o zakazie wprowadzaniu do środowiska substancji szkodliwych. Karę za to masz jak w banku.
śmieciarz

Postprzez Gość » Pon Cze 01, 2020 2:18 pm

śmieciarz napisał(a):Hydrożel zaaplikowany do stawu, to naruszenie ustawy o zakazie wprowadzaniu do środowiska substancji szkodliwych. Karę za to masz jak w banku.

Hydrożel jest bezpieczny dla środowiska, neutralny dla mikroorganizmów glebowych, nietoksyczny dla ludzi, zwierząt i roślin
Gość

Postprzez Gość » Pon Cze 01, 2020 3:06 pm

Jest obcy.
Gość

Postprzez Gość » Pon Cze 01, 2020 6:15 pm

Gość napisał(a):Jest obcy.

Trujące H2O
Gość

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 93 gości