Sprawozdania wodno-środowiskowe

Moderator: ekspert_PK

Sprawozdania wodno-środowiskowe

Postprzez Stawiarz » Wto Sie 17, 2010 11:38 am

Mam pytanie do osób, które podpisały umowy w starym roku i złozyły do 21.01.2010 r. sprawozdanie - skąd wzięły jego formularz, czy ktoś korzystał ze strony www.arimr.gov.pl , czy w ogóle na przełomie 2019 i 2010 taki formularz był dostępny na tej stronie???
Stawiarz

Re: Sprawozdania wodno-środowiskowe

Postprzez Gość » Wto Sie 17, 2010 12:11 pm

Nie wiem czy o to Ci chodzi , ale wszelkie sprawozdania z działalności rybackiej lub inne formulaże są dostepne na internetowej stronie Związku Producentów Ryb ( www.zpryb.pl ) link jest doatępny na stronie ,,Pana Karpia'' .
Gość

Postprzez rybak » Wto Sie 17, 2010 7:15 pm

Tego formularza nie było na stronie ARIMR, o obowiązku i terminie jego złożenia nie informowała instrukcja beneficjenta opublikowana przez agencję i termin jego złożenia nie jest wprost wpisany w umowie. By dowiedzieć się o obowiązku który na nas ciążył trzeba było wczytać się w rozporządzenie. Na szkoleniach organizowanych przez agencję również nic nie wspominano o tym.
MIMO TO DROGI KOLEGO STAWIARZ WIĘKSZOŚĆ Z NAS JEST TERAZ W CIEMNIEJ DUP...
rybak

Postprzez kryszo2 » Wto Sie 17, 2010 7:30 pm

kryszo2

Postprzez Stawiarz » Wto Sie 17, 2010 9:12 pm

Tak , masz rację, to sa te wzory, ale istotne jest to, czy były tez dostepne 31.12.2009, gdy powstał obowiazek ich złozenia do 21.01.2010, bo jesli nie było, to jest szansa, że ARiMR nie dopełniła obowiązku i można uratować skóre.
Stawiarz

Postprzez obwieś » Śro Sie 18, 2010 4:01 am

Stawiarz napisał(a) :
> Tak , masz rację, to sa te wzory, ale istotne jest to, czy były tez
> dostepne 31.12.2009, gdy powstał obowiazek ich złozenia do 21.01.2010, bo
> jesli nie było, to jest szansa, że ARiMR nie dopełniła obowiązku i można
> uratować skóre.
nie uratujemy ani skóry ani d..., wszystko było na swoim miejscu. Zapomnieliśmy przeczytać tzw. drobny druk, tu to jest rozporządzenie z sierpnia 2009. Ciekawe jakie rozwiązanie zastosują władcy. To był punkt o składaniu donosów na samego siebie, ale taki był i jest obowiązek. Pieniędzy na dogrywkę coraz więcej - ale są one coraz bardziej trefne.
pozdrawiam
wb
obwieś

Miejscowość: Sławoszowice

Postprzez rybak » Śro Sie 18, 2010 4:55 am

z kąd masz informację, że było na stronie ARIMR? Ja mam informację ,że nie było. Już po 21 urzędnicy odsyłali na stronę ministerstwa. Ustawa nakłada obowiązek na agencję żeby zamieściła to sprawozdanie na swojej stronie. Jeżeli udowodnimy, że agencja nie dopełniła tego obowiązku to wygramy. Są jeszcze inne kruczki z których można skożystać kancelarie prawne już od kilku dni przeglądają umowy i je znalazły. WALCZNY
rybak

Postprzez Stawiarz » Śro Sie 18, 2010 11:13 am

Dokładnie popieram zdanie Rybaka, że należy walczyć, bo nam, jak to powiedział Obwieś, "Władcy" wskazują, że nie umiemy czytać umowy, a sami robią knoty w majestacie prawa. Bo czym było przedkładanie rybakom do podpisywania wzoru umowy po 21.01.2010 z takim samym zapisem o obowiązku sprawozdania, jak tym, którzy ją podpisywali 30 grudnia??? Jak rybak miał złozyc sprawozdanie do 21.01, podpisujac takie zobowiazanie w umowie w lutym, marcu, czy jeszcze później??? To jest skandal, że nikt w ARiMR nie czyta wzoru umowy, który podtykają. Proponuję z tego zrobić też uzytek propagandowy, jeśli będzie potrzebne i "Władcy" nie odpuszczą i nie zaproponują polubownego rozwiązania.
Stawiarz

Postprzez obwieś » Śro Sie 18, 2010 12:26 pm

no to rejteruję co nieco może to widziałem od września na stronach mrol'u,
ale nieznajomość .....
warto wcześniej samemu ocenić szanse powodzenia pozwu sądowego, bo prawobiegli zawsze widzą duże szanse ale my płacimy niezależnie od wyniku.
pozdrawiam wb.
p.s. walkę z niesprawiedliwością prowadzić trzeba
obwieś

Miejscowość: Sławoszowice

Postprzez zdzislaw banaszak » Pon Sie 30, 2010 4:41 pm

w woj. lubuskim dzisiaj listonosze roznosili wypowiedzenia umów zawartych w grudniu 2009 r , w umowie o rekompensaty wodno- środowiskowe zakreśliłem sobie zapis o składaniu sprawozdania jednak nigdzie wzoru sprawozdania nie znalazłem, więc zadzwoniłem do ARiMR co ze sprawozdaniem ,otrzymałem odpowiedz ,że mam spokojnie czekać na wzór wniosku o płatność i razem z wnioskiem dostarczyć sprawozdanie i będzie ok . teraz wiemy ,że nie jest ok. Najgorsze w tym wszystkim jest to że pracownicy udzielali informacji w dobrej wierze ,ale jak się okazało oni są tylko pracownikami a karty rozdają politycy. DZisiaj dowiedziałem się z wiarygodnego żródła, że wzór sprawozdania ukazał się na stronie ARiMR 23 lutego -to zasadniczo zmienia sytuację. a tak nawiasem mówiąc ja się pytam kto jest dla kogo my dla polityków i urzędników czy oni dla nas ? nawet jakby nie byłó takich nieprawidłowości jakie ewidentnie są w programie PO RYBY 2007-2013 to co z beneficjentami nie mającymi dostępu do internetu --od razu są wykluczeni , PO RYBY 2007 -2013 jest wielką aferą którą wysmażyło Ministerstwo a cała sprawa nadaje się tylko do PROKURATORA!!!!! ---"Beneficjent" który podpisał umowę z oszustem ---PAŃSTWEM POLSKIM......
zdzislaw banaszak

Postprzez Pracownik ARiMR » Pon Sie 30, 2010 5:29 pm

Panie Zdzisławie, apropos informacji, które uzyskiwał Pan w ARiMR o braku konieczności składania sprawozdania to, czy wie Pan kiedy ja dowiedziałem się o konieczności wymagania go od beneficjentów? Na przełomie lipca i sierpnia. Jeśli Pan myśli, ze ktoś nas pracowników z OR-ów przeszkolił wcześniej w tej kwestii , to moge tylko się gorzko pośmiać! Ja zdaję sobie sprawę, że bez beneficjentów i my, i te całe fundusze psu na bude się zdadzą, ale niech Pan powie to wyżej...
Pracownik ARiMR

Postprzez krajan » Pon Sie 30, 2010 11:19 pm

Mimo, że dostałem wypowiedzenie umowy i bierze mnie k.....ca ! Chciałem bardzo podziękować pracownikom OR za udzieloną pomoc i porady.
Ja osobiście bym nie był w stanie pracować w takim bałaganie stworzonym przez górę.
Jeszcze raz dziękuję !
krajan

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 107 gości