dopłaty wodno-środowiskowe

Moderator: ekspert_PK

Re: dopłaty wodno-środowiskowe

Postprzez rybak3 » Czw Wrz 16, 2010 10:41 am

karpik1 napisał(a) :
> Poczekajmy do września a decyzja o naborze wniosków wszystko nam wyjaśni.
> Na pierwszy pakiet mowa była o 75 mil zł bez liczenia na zwrot z
> niewywiązania się z podpisanych płatności.
Własnie znalazłem taki tekst (powyzej) i zastanawiam sie, czy :
1. Jest juz wrzesień?
2. Czy ja nie wiem o dodatkowym naborze?
3. Czy karpik1 miesiac temu był jeszcze optymistą?
4. Czy kolejne obiecanki w temacie rekompensat wodno-środowiskowych są obliczone na zamydlenie oczu naiwniakom w gumofilcach?
rybak3

Postprzez karpik1 » Pią Wrz 17, 2010 4:47 pm

Oglądajcie informacje rolnicze w poniedziałek (20.09) o godzinie 12,10
karpik1

Postprzez r44 » Sob Wrz 18, 2010 5:11 am

O czym mają być te informacje rolnicze w poniedziałek (20 września)o godz.12.10 ( chyba w TVP-1).
r44

Postprzez krajan » Sob Wrz 18, 2010 9:50 am

Prezes Karoń wygłosi stanowisko ZPR-ryb w sprawie nieprawnie wypowiadanych umów wodno-środowiskowych ?
krajan

Postprzez rybak3 » Sob Wrz 18, 2010 11:23 am

Czekam z niecierpliwością, wreszcie okaże się, kto tak naprawde reprezentuje rybaków w potrzebie...
rybak3

Postprzez r44 » Sob Wrz 18, 2010 2:02 pm

Obudził się Pan Karoń, czy spadł z konia. Te umowy nie są wypowiadane, tylko są już wypowiedziane!!!Przecież od miesiąca rybacy z całej Polski apelują, jeżdżą do ARiMRu, protestują, poruszają niebo i ziemię, również media. Wystarczyło śledzić to forum. Dzisiaj to spoźnione stanowisko Pana Karonia jest już g... wart. Musztarda po obiedzie. Skąd ta opieszałość ? Myśleć Panowie, myśleć.!!!
To jest moje stanowisko. Wściekły rybak w gumofilcach.
r44

Postprzez rybak3 » Sob Wrz 18, 2010 2:24 pm

To mi przypomina sytuację z filmu przyrodniczego o sawannie afrykańskiej. Lwy (ARiMR) wybierają sobie ze stada antylop gnu (rybacy) kilka najsłabszych w danym momencie, odganiają je od stada i zżerają. Przy dźwięku chrupanych kości, pozostałe antylopy pasą się zadowolone, że tym razem nie one będa za chwile pastwą sępów i hien....Rybacy, czy nasza mądrość pozwala jedynie na antylopie zachowania? Nie stać nas na nic więcej? Czy musimy czekać w kolejce do urzędniczych zębów jak bezrozumne zwierzątka???
rybak3

Postprzez U2 » Sob Wrz 18, 2010 3:33 pm

Slyszałem,że dzisiaj przed walką Pudziana, Karoń wygłosi stanowisko ZPRyb.Na wszystkich kanałach, a może w kanałach? Tego to już nie jestem pewien.
U2

Postprzez Stawiarz » Sob Wrz 18, 2010 4:06 pm

Myślę, że złośliwości personalne niewiele nam pomogą. W tej bardzo trudnej sytuacji dla około 60 gospodarstw, okaże się naprawdę jak funkcjonują organizacje rybackie, ale też jak funkcjonuje administracja. Czy traktuje nas jak mięso armatnie, jak się teraz wydaje, czy może jak partnerów, w co w obecnej sytuacji cięzko uwierzyć. Najbliższy czas wiele wyjaśni.
Stawiarz

Poprzednia

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 50 gości