Informacja od tajnego informatora w skrócie TI

Moderator: ekspert_PK

Informacja od tajnego informatora w skrócie TI

Postprzez krajan » Śro Wrz 08, 2010 11:38 pm

Pewnie to bedzie zaskoczeniem dla wyższych urzedników Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, ale musimy to już głośno powiedzieć.
Mamy w tym ministerstwie Tajnego Informatora "TI" !
Jest on głęboko zakonspirowany i sowicie wynagradzany za swoją pracę.
Dziś dostaliśmy pierwszy raport w sprawach nas bulwersujących, czyli oś 2.2 działania wodno-środowiskowe.
Raport brzmi:
Góra strasznie się wk..... jak się dowiedzała, że tylko 30 % rybaków dostała kasę, boss zj.... urzędników słowami " tak to się kończy
jak lobby rybackie pisze rozporządzenia, a wam się nie chce łbami ruszyć" i jeszcze "gó...... mnie to obchodzi, ale macie tak to
zrobić aby zadowolić większość"

Od połowy stycznia trwały trójstronne spotkania urzędniczo rybackie co z tym gównem zrobić !
Nie wiadomo kto, ale padł taki pomysł "gdyby tak zabrać kasę tym co mają dopłaty pow 500 tyś i dać ją dla tych co sie na nie załapali ? "
Ty to zrobisz, spojrzeli spod łba na prezesa. Prezes pomyslał, pomyślał i wymyślił..... "wytyczne dla notariuszy".
Z uśmiechem i kasą na tacy poleciał po pochwały do szefa.
Szef już był po konsultacji z prawnikami. Coś ty wymyślił poj......e, przywitał go na progu. Notariuszy obowiązuje ustawa o notariacie, a nie
jakieś gówniane wytyczne, k.....a zakłął, każdą sprawę w sądzie przegrywamy, a co z tymi co już złożyli oświadczenia ? Myśl dalej durniu !!
Prezes myślał tak do czerwca i nagle eureka !!! Mam, mam skakał z radości, mam 160 mln !
Telefon do szefa, szefie mam 160 baniek, ci frajerzy nie złożyli sprawozdań rocznych, wykrzyczał do telefonu. Dobrze pochwalił go szef, ale po
ch.... nam tyle kasy ? Prezes pomyślał moment i mówi - szefie zabierzemy tylko tym co podpsali umowę w 2009 r. innym damy spokój.
Dobrze powiedzał szef, tyle im obiecałem i tyle wrzucimy do puli na następna rozgrywkę.

Po dotarciu informacji do OT ARiMR rozpętało się piekło.
6.00 rano, prezes jeszcze w gaciach goli się przed lustrem, dzwoni telefon. Ty du......., ty id..... ,to dzwonił szef !
Co się stało szefie ? Kiedy frajerze powiesiłeś wzór sprawozdania na swoich stronach ? Hmm.. nie wiem, ale spytam się informatyka.
Nie musisz sie pytać, ja wiem 23.02 czli miesiąc po terminie. To nic szefie mamy te 60 mln ! Co z tego, że mamy, jeśli je rozdysponujemy
na nastepne umowy podpisywane w listopadzie, a przegramy sprawy w sądzie, to skąd weźmiemy te 60 mln, nowelizacja budżetu ? Zapomnij !
Szefie wtrącił nieśmiało prezes, a może nie podpisywać teraz tych nastepnych umów i poczekać na rostrzygnięcia sądu ?
Wiesz ile trwają sprawy w sądzie, nawet do 2 lat, a za dwa lata to już po programie !
Jak przegramy w sądzie tuż przed wyborami , brrrrr... zatrząsł się szef.
To co mamy robić szefie, spytał się prezes ? ................ cdn
krajan

Re: Informacja od tajnego informatora w skrócie TI

Postprzez Stawiarz » Czw Wrz 09, 2010 11:42 am

Teraz zaczynam wszystko kumać, to trzyma się wreszcie kupy!!! hahaha . Ciekaw jestem c.d. Oby go tylko teraz nie zdekonspirowali
Stawiarz

Postprzez arimr » Czw Wrz 09, 2010 11:48 am

Potwierdzam taki jest cel wymówienia umów pozbawić wszystkich powyżej 500 000 zł umów
pozostali dostana dopłaty
Proponuje gospodarstwa powyżej 500 wydzierżawić i rozbić na mniejsze
arimr

Postprzez obwieś » Czw Wrz 09, 2010 10:36 pm

end
Ostatnio edytowany przez obwieś, Wto Lis 16, 2010 4:41 pm, edytowano w sumie 1 raz
obwieś

Miejscowość: Sławoszowice

Postprzez TI w ARiMR » Wto Wrz 21, 2010 11:57 pm

Okazało się, że Tajny Informator (TI) z MRiRW ma partnera w murach ARiMR i tylko dlatego nasze informacje mogą być teraz pełne. Kontakty obu TI nie były zwyczajne, bo polegały tylko na wymianie specjalnych znaków...W dni parzyste, na koniec pracy TI z MRiRW zrzucał doniczkę z okna 3 piętra, natomiast to samo w dni nieparzyste, ale z okna 5 piętra, robił TI w ARiMR. Obaj nigdy się nie widzieli, nie wiedzieli jak wygladają, a ich siedziby były tak oddalone od siebie, że nie mogli nawet marzyć, żeby zobaczyć jak jeden lub drugi zrzuca swoje doniczki. Jednak byli wyposażeni w superczułe, czujne czułki - antenki, którymi wszystko na odległość wyczuwali...Ale oddajmy głos TI z ARiMR, który z okolic parapetu na 5 piętrze, tuż po zrzuceniu swojej codwudniowej doniczki nadawał czułym szeptem do czułka - nadajnika relację z grudniowego spotkania Wiceprezesa Podgórnika z Dyrektorem Lipowskim: - Koleś, czy juz wiesz na co złapiemy w przyszłym roku tych nieudaczników - rybaków, żeby nie wypłacić ani złotówki z Dz. Wodno-Środowiskowych? - Tak, odpowiada Lipowski - podpisali cyrograf - umowę, do której wcisnęliśmy szereg obowiązków, w tym koniecznośc złożenia sprawozdania do 21 stycznia!!! Czy zamieściliśmy wzór sprawozdania na naszej stronie internetowej? Nie, Panie Prezesie i nie zamierzamy - odrzekł Lipowski. - Zuch, pochwalił Podgórnik, puśćmy ściemę do oddziałów terenowych, że co do sprawozdań rocznych, to nie ma wytycznych, a o wzór rybacy niech się nie martwią, kiedyś zamieścimy. - Tak Panie Prezesie, ale na www.minrol.gov.pl wisi jakieś ścierwo sprawozdaniopodobne, a co bedzie jak któryś rybak mimo naszej ściemy ściagnie sobie, wypełni i do nas wyśle? - Lipowski, to ja Was muszę uczyć??? Jeśli przyjdzie listem zwykłym, to niszczarka, jasne? Jeśli nie, to trudne, udupi sie go później pod byle pretekstem! - Jasne , Szefie, niszczarki gotowe. - Jeszcze jedno, syknał Podgórnik, pamietasz, co masz zrobić, jeśli od MRiRW dostaniesz maila z załącznikiem - wzorem sprawozdania? - Tak, nie odbieram, a potem każę informatykowi wyczyścić pocztę. mam tu jednego fachowca, nawet biegły sądowy nie połapie się, hahahaha.
Dobrze kombinujesz, Lipowski, już nie moge sie doczekać kiedy nadejdzie ten boski 21 stycznia, wtedy będziemy mieli rybaków w garści. Potem podpuścimy ich jeszcze z pół roku, żeby poszli w koszty i poślemy wypowiedzenia umów, gdzieś koło sierpnia, września. Ale bedzie ubaw, po pachy, hahaha.
TI w ARiMR

Postprzez TIti » Pią Wrz 24, 2010 6:35 am

Łeb ciążył mu jak jesienna dynia. O k..wa. Trochę w nocy przesadziłem. Suche gardło potwierdzało odkrywczą myśl. No dobra, dobra, nie rozczulaj sie tak bardzo, przecież w końcu opłaciło się to nocne spotkanie. O tak, warto było, a i poświecenie wcale nie było przymusowe, wręcz przeciwnie. Wreszcie szef
z uznaniem uściśnie mi dłoń. Przecież jego też wyciągnę z tego bagna. Ten nocny, wczorajszo-dzisiejszy rozmówca dał mi w końcu oręż ostateczną.Dzisiaj mój armagedon to ja. Przy goleniu ukradkiem spojrzał sobie w oczy. To ja, czy nie ja? Który ja? Po której stronie mocy jestem? Szybko uciekł ze wzrokiem.
Troczę się przestraszyłtego odbicia. Nie dlatego, że było straszne,zmęczone i wczorajsze. Na samym dnie zobaczył siebie sprzed lat, pełnego wzniosłych ideałów. Przestraszył się , że może do tego wrócić, a wtedy kariera poszłaaa. Zimna woda skutecznie zmyła resztki tamtego odbicia. Wstawał nowy dzień. mój dzień.
Przed gabinetem szefa rozgryzł dwa mentosy. Wciągnął powietrze i energicznie nacisnął klamkę. Napotkał spojrzenie zimne, ale na końcu tego chłodu zauważył nikły, ale jednak, ślad oczekiwania na lepszą nowine. Szefie mam, mam kasę. Dużo kasy. Może w końcu to uporzadkujemy, zaczniemy od nowa.
Dłuższa niż normalnie przerwa, podniosła ciśnienie. To kochał. W końcu ktoś- sam szef- chce usluszeć ode mnie cos ważnego. No mów, wyduś to w końcu.
Tak teraz moge. Szefie oni wszyscy, sprawdziłem to skrupulatnie, brali dopłaty inwestycyjne, teraz chcą dopłat wodnośrodowiskowych. A przecież te ich traktory, kosiarki, spychacze , na które juz raz dostali od nas kasę, pracują przy programach wodnośrodowiskowych. Tak więc chcą kasę drugi raz, a to jest
wbrew prawu na którego straży stoimy my. W gabinecie zaległa absolutna cisza. Nawet tramwaje za oknem jakby zaniemówiły. Adrenalina wypełniła całą przestrzeń. Szefie- ta jedyna myśl przemknęła mu przez poskręcane do granic możliwości zwoje- powiedz, że mam rację, powiedz. Wzrok szefa powoli podnosił się znad dywanu....
TIti

Postprzez rybak » Pią Wrz 24, 2010 9:08 am

To jest najlepszy nasz tajny informator. Dzięki! Czekamy z niecierpliwością na dalsze raporty.
rybak

Postprzez TI w ARiMR » Pią Wrz 24, 2010 11:37 pm

Gdy z sekretariatu dzień za dniem na biurko Dyrektora Lipowskiego wpływały kolejne prośby o ponowne rozpatrzenie zerwanych umów wodno-środowiskowych, szyderczy uśmiech rozjaśniał jego prawdziwie dyrektorskie oblicze. - Hahaha, uśmiechał się do siebie, już wiedział, że rybacy są na kolanach. Uwielbiał władzę, był podniecony wiedząc, że każde z tych pism podpisali drżącą ręką ludzie, którzy oczekują już tylko na cud, że potrzebują teraz w zasadzie jego litości. Gdzie teraz są Ci hardzi krzykacze z konferencji rybackiej w Dębem, gdzie są Ci, którzy odgrażali się na szkoleniu w Radomiu? Mam ich wszystkich w garści. Poczekam aż urośnie na biurku cała sterta tych płaczliwych bazgrołów, a wtedy jednym pociagnieciem pióra zrzucę to całe towarzystwo do piekła, hahaha - szeptał do siebie Lipowski.
Nagle poczuł przemożną chęć podzielenia się swoimi przemyśleniami z Szefem... - Pani Kasiu, rzucił krótko do słuchawki, czy może mnie Pani połączyć z Prezesem Podgórnikiem? Po chwili mógł już lać miód na serce Szefa.. - Panie Prezesie, tych którzy przysyłają do nas prośby, mamy już praktycznie z głowy. Niech sobie też wybiją z łbów bzdury o pozwie zbiorowym, to nie przejdzie w sądzie, pytałem już o to! Ok, Lipowski - wycedził Podgórnik, ale paru oszołomów pójdzie z nami na wojenkę do sądu nawet w pojedynkę... Jakie są opinie prawników w tej kwestii? - Będą się bali utraty wadium - odpowiedział Lipowski, to kupa kasy. Ważne, żeby się w żaden sposób nie skrzyknęli, ale na to mamy Szefie swoje sposoby... ,poza tym rybole są podzieleni. Proszę tylko zauważyć, Szefuniu, czy któryś z tych, co podpisali umowy w styczniu 2010 i nie ma wypowiedzianej umowy, ujął się w sprawie obrony kolegów z rozwiązanymi umowami, hihihi? Gdzie są te ich organizacje, he??? Dlatego tak jak z Szefem uzgadniałem, bedziemy wykańczać ich po kolei, powolutku, ale skutecznie, nikt nawet nie piśnie. Dążymy przecież do tego, tak jak nasz najwyższy Szef uzgodnił na potajemnie spotakniu z rybackim watażką Siwkiem, żeby wszyscy dostali jedynie po 360 zł do hektara. - Z drugiej strony słuchawki dał się słyszeć dziwny chichot, zblizony do chrzęstu albo trzasku, a w ślad za nim Prezes Podgórnik krztusząc się ze śmiechu, wyjąkał: aaaa ryboooole nie wiedzą, że nie przypadkiem w styczniu, lutym, marcu i później posłużyliśmy się tymi samymi blankietami umów, co w grudniu ub. roku. - Taaak, Szefie, radośnie podjął temat Lipowski - Głupole czują się bezpieczni, hahaha, do czasu...aż nie zakończymy z tymi grudniowymi... A potem zobaczymy jak zrzedną im miny. Dobrze , że ze strachu żaden teraz się nie odzywa i nie pyta, kiedy powinien złożyć sprawozdanie za 2009, bo musielibyśmy im odpisać, że wasz czas juz minął 21 stycznia!!!! Hahahaah!
TI w ARiMR

Postprzez krajan » Śro Wrz 29, 2010 10:31 pm

Ciąg dalszy informacji od TI
............. mało brakowały abym się zdekonspirował. Informacje podane w poprzednim raporcie były tak precyzyjne, że byłem wytypowany w trójce.
Wyrzucono Henia, odetchnełem z ulgą !
Stąd mój lakonoczny raport.

Telefon szefa do prezesa. Nadejszła godzina X mówi. Nowelizacja rozporządzenia przygotowana. Jak ja nie lubię tego "gówna rybackiego", jęknoł ! Publikujemy to do 10 października, nabór wniosków w połowie miesiąca, kiedy to "gówno rybackie" będzie mało łeb zawalony robotą, a brak kasy im dokuczy najbardziej. Tak jest szefie ! Starczy tej zabranej kasy na ten I pakiet ? Powinno starczyć, wycedził szef przez sztuczną szczękę.
Co z tymi co im kasę zabraliśmy ? Uzgodniliśmy to durniu ! Trzeba im uświadomić, że jak przystąpią do nowej rozgrywki to mają jakąś kasę, jak nie przystapią dopowiedział prezes..... hahahahaha zaśmiali się obydwaj do telefonu.
Pamiętaj pacanie, aby nie odpowiadać na prośby o przywrócenie ważności umowy przed naborem nowych wniosków. Wiem, wiem odpowiedział prezes.
Jak myślisz ile osób z tych co im kasę zabraliśmy przystapi do nowego rozdania. 68-miu szefie ! Szefie, a co z tymi dwoma co nie przystąpią ?
Przywrócimy im ważność umów, bua..hahahahahahahahahah !
krajan

Postprzez TI z ARiMR » Czw Paź 07, 2010 2:22 pm

Niespodziewanie TI z MRiRW zrzucił dziś doniczkę z parapetu 3 piętra swojego gmachu. - O co chodzi, zachodził w głowę TI z 5 piętra gmachu ARiMR, przecież dziś jest dzień nieparzysty. Musiało się stać coś nadzwyczajnego. TI pobiegł natychmiast na swoje stanowisko obserwacyjne, o którym nikt nie wiedział. Tajemnica trwa już od 2 lat. Wtedy remontowano to właściwe piętro. TI w pożyczonym uniformie pracownika firmy Warbudek, z maseczką przeciwpyłową na ustach, i okularami ochronnymi na oczach "dodatkowo wyremontował" kabinę toalety, ha, toalety nie byle jakiej, bo przylegajacej do gabinetu ćśśśś....Wiceprezesa... Podgórnika. Od tego dnia, gdy tylko chciał, zamykał się na "posiedzenie", stawał obunóż na muszli klozetowej , odsuwał 29. kafelek w 17. rzędzie, tuż pod sufitem i jego detektywistyczna dusza była doznawała omal orgazmu, była w raju!!! To nic, że był blisko gówna, ale ciekawość zwyciężała za każdym razem, gdy tam zdążał...Własnie w tej chwili przyłożywszy oko do specjalnego otworu, zerknął co dzieje się w gabinecie Wiceprezesa Podgórnika. - He, he, cóż za niespodzianka, - pomślał TI, na fotelu Wiceprezesa siedział sam najważniejszy Rolnik, a na krzesełkach obok - Prezes Bednarz i Wiceprezes Podgórnik. - No i co żeście zwojowali z tymi swoimi ulubionymi dyrektorkami od rybactwa, co? Kim my teraz jesteśmy, jeśli byle rybak trzyma nas teraz w szachu?! - teraz już nie wytrzymał i podniósł głos. - Po tym cyrku w Poznaniu media wymusiły na mnie spotkanie z tą grupą klaunów. - Szefie, nie możemy ani krok się cofnać, poszło już w Polskę, że za kilka dni mamy uruchomić I Pakiet wodno-środowiskowy, zresztą Szef obiecał to Prezesowi Siwkowi... - W dupę sobie wsadźcie tego Siwka, warknął Rolnik, wiedziałem, że jest chamem, ale teraz się okazało, że chamem niesłownym, a nienawidzę, żeby mnie ktoś w k...onia robił. - Wiecie, że nakablował na mnie do Prezydenta Bronka? Zresztą, nieważne, On już dla mnie nie istnieje. - Powiedzcie teraz jak spławić tych rybaków jutro. - No poradźcie coś teraz, skoro w styczniu nie umieliście, Gamonie, zamieścić pieprzonego wzoru pieprzonego sprawozdania na swojej pieprzonej www. - Rolnik wyraźnie przestał panować nad emocjami. Nagle poderwał się z fotela, wyjął telefon, rzucił w stronę słuchawki - Panie Józku, niech Pan odpala maszynę, zjeżdżam juz na poziom "O". - Tomek, - warknął w stronę Bednarza, weźcie się w garść, jutro o 8.00 meldujcie się u mnie z propozycjami . - A może , Szefie odwołać to spotkanie.....? - dalsze słowa zamarły na wyschniętych z emocji ustach Bednarza, jego wzrok spotkał się ze wzrokiem, a raczej piorunami lecącymi z oczu Rolnika, który trzasnąwszy drzwiami wyszedł energicznie.....Puk, puk, puk, czy ktoś tam zasłabł? - TI usłyszał głos kogoś z zewnątrz, kto chciał się dostać do toalety...
TI z ARiMR

Postprzez krajan » Pią Paź 15, 2010 7:36 pm

Dostałem dziś lakoniczną informację od "TI" z MRiRW. Nie wiem jak mam ją rozumieć.

Wk......y ptak wyrzucił "nowelę" do kosza i ze wstrętem otrzepał ręce.
Koniec.
krajan

Postprzez rybak3 » Sob Paź 16, 2010 10:13 am

Krajan, czy Ty coś rozumiesz z tego, co doniósł TI, bo ja nic...
rybak3

Postprzez krajan » Sob Paź 16, 2010 10:24 am

Właśnie, nic nie rozumiem. Liczyłem, że ktoś wie co się stało. Straciłem kontakt z "TI"
krajan

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 108 gości