ARIMR robi sobie z nas jaja !

Moderator: ekspert_PK

ARIMR robi sobie z nas jaja !

Postprzez krajan » Sob Cze 12, 2010 12:16 am

Przeczytajcie to wytłumaczcie mi co z tego rozumiecie: http://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna-i- ... -2013.html.
Ś.P. Falandsz w grobie pokłada się ze śmiechu i nie może się nadziwić, że są lepsi od niego !
krajan

Re: ARIMR robi sobie z nas jaja !

Postprzez kuznica » Sob Cze 12, 2010 5:29 pm

Bo sobie pozwalamy
Brak organizacji
Brak każdy dla każdego wilkiem

Jaja robią sobie z nas wszyscy ARIMR i my sami sprzedawając karpie po 8 zł
kuznica

Postprzez Wodnik2 » Sob Cze 12, 2010 5:44 pm

A kto powiedział, że ARiMR jest stworzona dla dobra rybaków??? To jest walka, oni walczą o swoje stołki i robią to skutecznie śmiejąc się z nas i naszej słabości. Wszystkio sie pomieszało gościom, zapomnieli kto jest nosem, a kto tabakierą i kto kogo utrzymuje, z czyich podatków dostaja pensję!!!
Wodnik2

Postprzez krajan » Nie Cze 13, 2010 10:44 pm

Oglądałem wczoraj pierwszy odcinek "Kariery Nikodema Dyzmy"
Tak myślę, że współcześni "Nikosie" muszą gdzieś być. Teraz już wiem, że pracują w ARiMR !
Kto ich tam ulokował ?
Domyślmy się sami i zaprotestujmy w najbliższych wyborach parlamentarnych.
Waldek Bój się Boga !
krajan

Postprzez rab » Pon Cze 14, 2010 3:00 pm

Krajan. Zobacz sobie, do której partii zwrócił się ZPR o pomoc w realizacji swoich postulatów ( patrz uchwała na stronie www.zpr). Do żadnej innej. Ja to nazywam politykierstwem. A ty jak?... Panie Krzysztofie Pan się nie boi, całe PSL za Panem stoi...
rab

Postprzez krajan » Pon Cze 14, 2010 4:28 pm

Skoro łupem koalicjanta maja byś pewne ministerstwa oraz agencje rządowe, to możecie mnie nazywać czerwonym , ale wolę aby tym koalicjantem było SLD, a nie PSL ( obojetnie kto wygra PiS, czy PO ) Prawdopodobieństwo, że "swoi" usadowieni w tych instytucjach będą kompetentni są większe niz teraz. Nawet PO posiłkuje się Belką.
Tak nawiasem, poszedłem do kancelarii prawnej dowiedzieć sie ile by kosztowała ochrona prawna ich nad realizowaniem umowy "wodno-środowiskowej" między mna i ARiMR. Po przeczytaniu umowy, prawnik zaśmial się glośno i stwierdził, że takiego bubla nie widział w życiu. Wygrywamy wszystkie ewentualne spory w sądzie za jedyne 5 % wartości kwoty umowy, do końca trwania umowy i spróbujemy po jej zakończeniu jeszcze coś wygrać dodatkowo.
Prosze Pana powiedział, jeśli nie zmieni Pan dobrowolnie treściu umowy to Oni mogą sobie nowelizować, wytyczac , interpretować, a my wszystko wygramy w sądzie. Nas interesuje tylko umowa !
Te 5 % to 50 tyś. Trochę szkoda, ale się zastanowię.
krajan

Postprzez krajan » Pon Cze 14, 2010 9:14 pm

Jeszcze jedno. Czy te urzedasy nie rozumieją, że nowelizacja ustawy może dotyczyć jedynie nowo podpisywanych umów, a nie starych !
krajan

Postprzez Gość » Śro Cze 16, 2010 9:56 am

witam czy mozesz panie kolego dac mi namiary tej kancelarii mam rowniez problemy z arimr banda niekompetentnych ludzi...
lub może czyta to jakis prawnik prosze zostawic namiary chodzi mi o onw.
Gość

Postprzez rybak » Sob Cze 19, 2010 9:00 am

Witam
byłem na szkoleniu w Radomiu i jestem mile zaskoczony. Przyjechał tam zespół urzędników odpowiedzialnych za wdrożenie programu wodno- środowiskowego. Precyzyjnie odpowiedzieli na wszystkie zadane pytania. Rozwiali moje wątpliwości.

Od lipca zaczynają się kontrole w gospodarstwach. Wszyscy którzy mają podpisane umowy zostaną skontrolowani do końca września. W tym czasie możemy się spodziwać nawet trzech kontroli...
rybak

Postprzez Gość » Sob Cze 19, 2010 9:07 am

rybak jeśli byłeś na szkoleniu to napisz coś więcej na jego temat wszyscy tam nie byli
Gość

Postprzez rybaak » Sob Cze 19, 2010 1:11 pm

Też tam byłem, Z tą precyzyjnością to bym nie przesadzał, ale faktycznie ludzie z centrali ARiMR i MRiRW wykazali profesjonalizm, chęć pomocy i rozwiali większość wątpliwości. Te wątplowości rodzą się na ogół wśród rybaków, ponieważ terenowy ARiMR jest niedouczony i wciska nam swoje interpretacje( często błędne). Nie wiem czy w Radomiu byli pracownicy terenowi ARiMR? Jeżeli nie, to właśnie oni powinni przejść takie szkolenie. Jeżeli masz pytania szczegółowe, chętnie podzielę się moją interpretacją.
rybaak

Postprzez Gość » Sob Cze 19, 2010 1:19 pm

Do rybaak
Czy będą podpisywane nowe umowy ? Czy w czasie kontroli mogą sprawdzać np. zaznaczone miejsca poboru wody do basenów transportowych i jak one mają wyglądać ?jak w ogóle ma wyglądać kontrola ? czy są przyjmowane nowe wnioski ? dlaczego są odrzucane ?
Gość

Postprzez rybak » Sob Cze 19, 2010 3:10 pm

Twierdzą że podpiszą w njbliższych dniach jeszcze 12 umów. W czasie kontroli nie będą sprawdzać miejsc poboru wody do basenów. Kontrolerzy najpierw przejżą papiery: księgę stawową,faktury na wapno, sprzedawane ryby ( w przypadku ich braku można złożyć oświadczenie o sprzedaży ryb w detalu) będą mierzyć długość ścierzek,powierzchnię zarośniętą w stawach, sprawdzać wykoszenie korony grobli i rowów ( jeśli nie będą wykoszone poproszą o podanie terminu koszenia i wtedy przyjadą jeszcze raz). Sprawdzą jak jest rozprowadzana woda do stawów (niezależny system), i czy stawy które mają być pozostawione bez wody są bez wody.

Nowe wnioski nie są przyjmowane.

Odrzucają bo nie mają pieniędzy a MR nie przesunie proponowanych 80 milionów bo się obraziło na opinię organizacji rybackich ( może ktoś wie których?)
rybak

Postprzez Gość » Sob Cze 19, 2010 4:16 pm

Wielkie dzięki .
Gość

Postprzez Gość » Sob Cze 19, 2010 4:19 pm

Kto był w zespole który przygotowywał cały program (po prostu kto w Radomiu odpowiadał na pytania )?
Gość

Następna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 77 gości