Moderator: ekspert_PK
AMUR Gozdowo napisał(a):Możesz rozwinąć wątek, że wina może leżeć po stronie dostawcy narybka?
Wedkarz2013 napisał(a):Witam. Skoro mówicie, że wina jest w narybku, ponieważ był obity i pokaleczony w transporcie to dlaczego zaczęły nam zdychać również małe karpie i liny? Te ryby były z innego gospodarstwa rybackiego i były na pewno dobrze przewożone(dodatkowo posiadają certyfikat). Wydaje mi się ze to jednak jakaś choroba ale nie potrafię ocenić jaka, gdyż w internecie jest opisanych wiele różnych chorób ( pleśniawka, ospa, posocznica) a nie znam się na tym jak je zdiagnozować. W poniedziałek będziemy badali chore ryby wiec może wtedy będziemy wiedzieli cos więcej na ten temat. A co myślicie o dodaniu do wody nadmanganianu potasu? Jakie są Wasze opinie na ten temat?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości