Julka napisał(a):Dzisiaj skończyłem sprzedaż. Targowiska pobrały więcej niż rok temu. Sprzedaż karpi wróciła do lat przed 2022 rokiem, czyli największe ssanie 20-22 grudnia. Nie wiem jak będzie 23 grudnia, ale ja już ryby nie mam !
a ile ton miałaś?
Moderator: ekspert_PK
Julka napisał(a):Dzisiaj skończyłem sprzedaż. Targowiska pobrały więcej niż rok temu. Sprzedaż karpi wróciła do lat przed 2022 rokiem, czyli największe ssanie 20-22 grudnia. Nie wiem jak będzie 23 grudnia, ale ja już ryby nie mam !
Mazowsze napisał(a):Nie świrujcie z tymi cenami, "w dupach się poprzewracało", karp nie jest produktem luxusowym, to ma być produkt po który KAŻDY będzie sięgać częściej niż raz w roku Uważam że w obecnym sezonie cena w hurcie na poziomie 18 zł była ceną rozsądną. Z mojego punktu widzenia cena detaliczna była zbyt wysoka w stosunku do ceny hurtowej. W tym roku po raz kolejny wydymali Nas pośrednicy.
PS. Gratuluję gamoniom ceny 13-14zł/kg z dowozem. Przed podjęciem się produkcji karpia zastanówcie się czy macie ją gdzie sprzedać. Może warto zasiać ryż. Cena czyni cuda ale ze skutkiem negatywnym dla branży.
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt, oby przyszły rok był dla Nas lepszy;)
Rybak z Mazowsza
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 52 gości