dopłaty wodno-środowiskowe

Moderator: ekspert_PK

Re: dopłaty wodno-środowiskowe

Postprzez jakim5 » Czw Lip 15, 2010 10:09 pm

Witam dziś otrzymałem list od armir niestety podobnie jak u szanownych kolegów z decyzją odmowną w sprawie mojego odwołania! Proszę o jakiś wzór odwołania do sądu wiem że koledzy są w posiadaniu takich wzorów. Chciałem również zapytać czy dalsze odwoływanie się jest zasadne i celowe? Z góry dziękuję. (oto mój adres email i tel. jakimm@o2.pl 500 769 751)
jakim5

Postprzez obwieś » Czw Lip 29, 2010 11:42 pm

czytam właśnie instrukcję wypełniania wniosku o płatność do 2.2 wer. z 09.07.2010
nasuwa się jedno: poprawić z drugiej strony (dotyczy obijania facjaty w mrolu)
pozdrawiam
wb
obwieś

Miejscowość: Sławoszowice

Postprzez krajan » Sob Lip 31, 2010 9:52 am

obwieś napisał(a) :
> czytam właśnie instrukcję wypełniania wniosku o płatność do 2.2 wer. z
> 09.07.2010
> nasuwa się jedno: poprawić z drugiej strony (dotyczy obijania facjaty w
> mrolu)
> pozdrawiam
> wb
------------------------------------------------------------------------------
Też jestem po lekturze tej instrukcji i nasuwa mi się okrzyk..... Rachuuunkuuuu !!!
Mam już dość upadlania mnie przez urzędasów.
Jestem juz na granicy, aby zebrać teczki dokumentów i rzucić im w twarz z okrzykiem mam was i wasze pieniądze w dupie !
krajan

Postprzez rybak » Sob Lip 31, 2010 9:29 pm

Podrzućcie koledzy adres do tej nowej instrukcji. Ja już złożyłem wniosek o płatność i z tego co wiem wszystkie leżą w szufladach bo nie ma procedur do ich rozpatrywania. Jak rozmawiałem z urzędnikem który go obrabia miałem wrażenie że on nic a nic z tego nie kuma.
rybak

Postprzez krajan » Sob Lip 31, 2010 10:20 pm

http://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna-i- ... instrukcja

Wg Urzędasów nie bylo ogloszenia prezesa ARiMR o możliwości składania wniosków o płatność !
Umowę którą podpisaleś i ktora mówi o terminach składania tych wniosków mają w dupie !
Wnioski składane poza terminem ogloszonym prze prezesunia nie będą finansowane !
Trzym się Chłopie !
krajan

Postprzez krajan » Sob Lip 31, 2010 10:26 pm

Link nie wchodzi wklej ten i zjedz na doł i poszukaj instrukcje do wypelniania wnioskow o platnosc potem wersja z 09.07.2010
http://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna-i- ... -2013.html
krajan

Postprzez mateusz1 » Nie Sie 01, 2010 8:33 am

mateusz1
Site Admin

Postprzez obwieś » Pon Sie 02, 2010 5:55 pm

do 60 dni po złożeniu wniosku o płatność agencja musi wpłacić rekompensatę beneficjentowi, nic rozporządzenie nie mówi o dodatkowych warunkach.
chyba ARIMR będzie naliczać odsetki (równowaga stron to 10% w stosunku rocznym - dobra lokata ?!).
pozdrawiam wszystkich podatników
wb.
Ci co zlożyli wniosek o płatność do końca maja już są w okresie odsetkowym
obwieś

Miejscowość: Sławoszowice

Postprzez krajan » Pon Sie 02, 2010 8:19 pm

HA !
Według prezesunia ARiMR złożyłeś wniosek poza terminem. Dopłat dla Ciebie nie będzie :)
krajan

Postprzez romero_67 » Pią Sie 06, 2010 11:12 pm

a gdzie był podany termin? Na szkoleniach z dobrostanu informowano, że czas jest do końca października 2010 więc jak jest? Nie było też mowy o limicie środków na dopłaty ani o jakiejś puli !!! Większość z nas pewnie by miała w d..ie te szkolenia, certyfikaty itp. skoro to wszystko zda się teraz psu na budę!!!!!
romero_67

Postprzez ptryb » Śro Sie 11, 2010 5:26 pm

Od kilkunastu lat jestem członkiem PTRYB i liczyłem że ta organizacja popiera przede wszystkim rybaków, ale zostałem niemile zaskoczony .Od dawna szukałem na stronach internetowych Towarzystwa jakiś informacji o działaniach interwencyjnych w sprawie dopłat wodno-środowiskowych no ale nie doczytałem się.
Jakie było moje zdziwienie kiedy kilka dni temu "KTOŚ" -bo się bał podpisać pod tym - napisał "Co z pieniędzmi na działania wodno-środowiskowe". W piśmie tym zamiast zachęcać nas do działania, sugeruje się że wszystkiemu co złe winny jest ZPRYB. Dziwne to stanowisko autora tej analizy skoro na wszystkich spotkaniach które do tej pory się odbywały wszystkie organizacje zapewniały o wzajemnym popieraniu się w dążeniu do pozytywnego zakończenia sprawy dopłat. Myślę ze chodziło o znalezienie kozła ofiarnego na którego można by z rzucić dotychczasowe nie powodzenia w rozmowach z ministerstwem. Ale co się stało to się nie odstanie, mam nadzieje że autor tych rozważań będzie miał odwagę się podpisać pod tym "dokumentem" i ustosunkować się do decyzji jakie zapadły w dniu dzisiejszym w ministerstwie na które się powoływał i napisze komu i poco potrzebne były te informacje które to zamieścił. Przykre jest też to że Zarząd PTRyb pozwolił na zamieszczenie tego pisma i też bawi się pisowskie zagrywki.

były członek PTRyb
ptryb

Postprzez Były członek ZPRyb » Czw Sie 12, 2010 5:13 am

Do byłego członka PTRyb.
Coś Ci się pomieszało. Wszedłem na stronę www.PTRyb i znalazłem tam "Aktualne stanowisko Departamentu Rybołówstwa w sprawie działań wodno-środowiskowych", podtytuł: " Co z pieniędzmi na działania wodno-środowiskowe".
Więc to nie jest tekst "kogoś", tylko Departamentu Rybołówstwa. Raczej to Ty nie podpisując się pod swoim tekstem postawiłeś się w roli "Ktosia".
Można polemizować ze stanowiskiem Departamentu Rybołówstwa, ale nie można zarzucać PTRybowi, że zamieściło to stanowisko na swojej stronie.
Powinny to również zrobić inne organizacje rybackie, ale jakoś nie widzę tego stanowiska na stronie ZPRyb. Dlaczego?
Proponuję Ci więc- jeżeli jesteś konsekwentny i bezstronny- raczej tytuł " Były członek ZPRyb".
Były członek ZPRyb

Postprzez ptryb » Czw Sie 12, 2010 9:45 am

Widzę że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Chodziło mi o to że PTRyb nie zamieszczał stanowiska w sprawie dopłat wodno-środowiskowych i nie starał się występować w obronie rybaków a gdy nadarzyła się okazja zamieścił pismo które sugeruje złe prowadzenie negocjacji przez ZPRyb. Pieniędzy w kwocie 80 mil zł
nie można było przyjąć ponieważ nie pochodziły z funduszy unijnych tylko z budżetu Państwa. Korzystając z takich środków nie można w okresie 3 lat występować o ponową pomoc (szkody bobrowe, powodziowe, ulgi w czynszu dzierżawnym itp) .W dniu wczorajszym zostało zawarte porozumienie o ponownym naborze wniosków wykorzystując fundusze Unijne.Więcej informacji uzyskasz w swojej organizacji i wtedy napisz czy ZPRyb popełniło błąd. A jeśli chodzi o podpis to pismo które ukazuje się na stronie Ministerstwa powinno być podpisane niekoniecznie z imienia i nazwiska ale chociaż w czyim imieniu ( minister ,sekretarz stanu czy dyrektor departamentu)
ptryb

Postprzez Gość » Czw Sie 12, 2010 10:14 am

ptryb napisał(a) :
> Widzę że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Chodziło mi o to że PTRyb nie
> zamieszczał stanowiska w sprawie dopłat wodno-środowiskowych i nie starał
> się występować w obronie rybaków a gdy nadarzyła się okazja zamieścił
> pismo które sugeruje złe prowadzenie negocjacji przez ZPRyb. Pieniędzy w
> kwocie 80 mil zł
> nie można było przyjąć ponieważ nie pochodziły z funduszy unijnych tylko z
> budżetu Państwa. Korzystając z takich środków nie można w okresie 3 lat
> występować o ponową pomoc (szkody bobrowe, powodziowe, ulgi w czynszu
> dzierżawnym itp) .W dniu wczorajszym zostało zawarte porozumienie o
> ponownym naborze wniosków wykorzystując fundusze Unijne.Więcej informacji
> uzyskasz w swojej organizacji i wtedy napisz czy ZPRyb popełniło błąd. A
> jeśli chodzi o podpis to pismo które ukazuje się na stronie Ministerstwa
> powinno być podpisane niekoniecznie z imienia i nazwiska ale chociaż w
> czyim imieniu ( minister ,sekretarz stanu czy dyrektor departamentu)
Możesz coś więcej napisać na temat nowego naboru wniosków?
Gość

Postprzez były członek ZPRyb » Czw Sie 12, 2010 4:38 pm

Chyba wróciłeś z Krakowskiego Przedmieścia. Przecież to pismo nad którym tak płaczesz jest podpisane. "Aktualne stanowisko Departamentu Rybołówstwa w sprawie działań wodno-środowiskowych". Wczorajsze jak to nazywasz porozumienie, to zaledwie deklaracja polityczna. Przeczytaj sobie tekst na www.minrol.pl. Dajcie spokojnie przenieść ten krzyż, dajcie spokojnie popracować ministrowi , a fundusze na rekompensaty wodno-środowiskowe się znajdą.
były członek ZPRyb

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 111 gości