Moderator: ekspert_PK
KiedysSceptyk napisał(a):Ja uczestniczyłem w kilku spotkaniach poświęconych certyfikacji i przyznam, że na pierwsze pojechałem zobaczyć czy ktoś przyjedzie i o co w tym chodzi. Było tam sporo ludzi, którzy tak samo jak ja podchodzili do tej sprawy. I nikt wtedy nie palił się do płacenia komukolwiek ani jednej złotówki. Teraz powoli zaczynam odróżniać, że certyfikacje, które chcą nam sprzedać zagraniczne koncerny są ani na naszą kieszeń, ani na nasze potrzeby. Jednak dzięki tym szkoleniom mam teraz dużo szerszy pogląd na rynek i jestem zadowolony, że byłem już na 3 szkoleniach. Wiem jedno, że jeśli powstanie sensowny krajowy system, za który będzie ktoś odpowiedzialny, gwarantował i nie będzie to wiązało się z dużymi pieniędzmi, to być może w to wejdę.
KiedysSceptyk napisał(a):Ja uczestniczyłem w kilku spotkaniach poświęconych certyfikacji i przyznam, że na pierwsze pojechałem zobaczyć czy ktoś przyjedzie i o co w tym chodzi. Było tam sporo ludzi, którzy tak samo jak ja podchodzili do tej sprawy. I nikt wtedy nie palił się do płacenia komukolwiek ani jednej złotówki. Teraz powoli zaczynam odróżniać, że certyfikacje, które chcą nam sprzedać zagraniczne koncerny są ani na naszą kieszeń, ani na nasze potrzeby. Jednak dzięki tym szkoleniom mam teraz dużo szerszy pogląd na rynek i jestem zadowolony, że byłem już na 3 szkoleniach. Wiem jedno, że jeśli powstanie sensowny krajowy system, za który będzie ktoś odpowiedzialny, gwarantował i nie będzie to wiązało się z dużymi pieniędzmi, to być może w to wejdę.
Gość napisał(a):Rozumowanie, że jeśli nie będziemy mieli międzynarodowego certyfikatu to karp z takimi papierami może do Polski wjechać jest błędne. Polski konsument jest zainteresowany krajowym karpiem. Po drugie przewaga, którą mogą uzyskać hodowcy, którzy zdecydują się na międzynarodowy certyfikat uzyskają tylko chwilową przewagę. a nieuchronnie doprowadzi to do dalszego spadku cen oraz zwiększenia kosztów produkcji, ze względu na haracze płacone tym firmom.
Wodzirej napisał(a):Do TPR, czy prawdą jest, że najbliższa konferencja odbędzie się w terminie 15-17 maj?
Zarząd_PK napisał(a):Wodzirej napisał(a):Do TPR, czy prawdą jest, że najbliższa konferencja odbędzie się w terminie 15-17 maj?
Tak, szkolenie odbędzie się w dniach 15-17 maja br. Zaproszenia są własnie przygotowywane i w ciągu 2-3 dni wszyscy zainteresowani powinni je otrzymać...
Darko2 napisał(a):A ilu uczestników się planuje?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 90 gości