ex napisał(a):Dodaj jeszcze mączki kostne i powąchaj ten twój ekstruder i twojego karpia i nie bądź taki święto-ekologiczny i oszczędny. Kasa, kasa, kasa.
Tobie karmnik na stawie kojarzy się zawsze z mączkami ?
Moderator: ekspert_PK
ex napisał(a):Dodaj jeszcze mączki kostne i powąchaj ten twój ekstruder i twojego karpia i nie bądź taki święto-ekologiczny i oszczędny. Kasa, kasa, kasa.
fotograf napisał(a):Gość napisał" Powinienem tu jeszcze dodać, że można zrobić mieszanki zbóż i je tak zbilansować , że białka nie będziemy tracić na potrzeby energetyczne, a prawie wyłącznie na budowę tkanki mięsnej.
Tylko to temat na dłuższą rozmowę i nie jestem pewien czy zrozumiesz."
Zrozumiałem, przecież właśnie o tym piszę, różnimy się tylko słownictwem: Ty piszesz zbilansować ja czytam dodać substancji zawierającęj białka.Jakiekolwiek. Doczytaj o kolejności pozyskiwania energii z poszczególnych źródeł przez organizmy zwierzęce.
tradycja napisał(a):Gorzej, że karmniki na stawach kojarzą się naszym klientom ze "sztuczną" paszą, a więc z tym co zawsze było obce naszym karpiom.
ziemowit napisał(a):Proponuje wrócić do wątku "Nie jedz kurczaków, kup karpia !", bo te rybackie rozważania o wyższości czystych zbóż nad ekstruderami czytają nasi klienci i zastanawiają się, co my takiego sypiemy tym karpiom w tych karmnikach.
świteź napisał(a):Nadeszły takie czasy, że klienci zastanawiają się, czy w ogóle kupić karpia, i jak zaoferujemy im tego karmionego dziwną paszą, to klapa murowana. Nasz koronny argument - karp hodowany w warunkach zbliżonych do naturalnych, dokarmiany zbożem - przestanie działać i będziemy mogli wstąpić do klubu kurczaków, pang, pstrągów, łososi, świnek itd. karmionych zbilansowanymi paszami pełnoporcjowymi, nazywanymi przez klienta granulatami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 65 gości