UWAGA!!! Ostrzeżenie - 2.1 Inwestycje

Moderator: ekspert_PK

Re: UWAGA!!! Ostrzeżenie - 2.1 Inwestycje

Postprzez Gość » Pon Lis 26, 2012 8:43 pm

Nie uważam że, PISlamiści będą lepsi, należy wymienić cały SEJM i zlikwidować SENAT. PIS walczył z korupcją, a teraz co mamy ? Jaki lament siał TUSK że urzędników sprawdza CBA w agendach rządowych. Jaki lament nie polskie media podnosiły że kaczyńscy to autorytaryzm, faszyzm a wtedy urzędnicy się bali podjąć niesłuszną decyzje, brać łapówki był postrach wśród urzedników,a teraz koledzy KIM DON TUSKA i jedynej PO-prawnej Partii rozkradają wszystkie fundusze europejskie na oczach otłumanionych Polaków. CBA za Tuska siedzi i gra w pokemony z opozycją, a przy funduszach europejskich działa MAFIA rządowo - kolesiowska.

Slogan powyborczy PO:

BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ.
KOLEGOM
Gość

Postprzez Grzegorz0_4 » Wto Lis 27, 2012 6:10 am

Parę tygodni temu rozmawiałem z przedsiębiorcą, człowiekiem zamożonym, dorobił się, wywodzi sie z lewicy. W rozmowie stwierdził iż najlepiej prowadziło sie firmę w latach 2005-2007. Swoją wypowiedź uzasadnił faktem iż urzędy pracowały wtedy w sposób bardziej klarowny, przejrzysty. Bardziej dociekliwi niech sprawdzą kto wtedy kończył zarządzanie tym krajem.
Pozdrawiam adwersarzy
Grzegorz0_4

Postprzez Politykier » Wto Lis 27, 2012 9:20 am

Szukałem jakiegos politycznego forum i ku mojego zaskoczeniu tu go znalazłem, Panowie, co to za branża, że nie rozmawia się o swoich zawodowych sprawach????
Politykier

Postprzez Gość » Wto Lis 27, 2012 7:16 pm

Przecież dotacje to element naszych spraw zawodowych.
Tak samo wszystkie zgody, pozwolenia, licencje, warunki zabudowy, zezwolenia .

Gdyby się dało jedno od drugiego oddzielić byłoby normalnie, ale...
Jest po drodze sporo polityki, urzędniczej niemocy, zawiści i niedouczenia i innego syfu.
Totalna uznaniowość, kolesiostwo i tak dalej.

Zawsze też możesz w urzędzie czy agencji trafić po prostu na zawistnego nieudacznika, któremu nie bardzo wyszło więc i ciebie uwali, bo ma w d... przepisy, a bardziej go interesuje jego słabe samopoczucie.

Zawsze jak wchodzę do urzedu i widzę zgorzkniała pania przypomina mi się baba w dziekanacie w czasie studiów, która była jak d... od srania po to żeby załatwiać nasze sprawy, a uważała się za boga i tak też ja wielu traktowało.

Ja miałem wtedy 20 i było to jeszcze za innego ustroju, ale "Ten Duch" krąży po Polsce nadal pomimo, że minęło już 30 lat.
Gość

Postprzez gość » Czw Lis 29, 2012 12:15 am

Jesli ktos mysli, że da się oddzielić urzędy od spraw zawodowych, to niech mi pokaże taką branżę.
Nawet bezdomny i bezrobotny ma przydzielonego urzędnika.
Co by kto nie robił to na pewno nasze rząd kogoś przydzieli kto się na tym zna lepiej w urzędzie.
gość

Postprzez koleś » Pią Lis 30, 2012 8:26 pm

Grzegorz0_4 napisał(a):Parę tygodni temu rozmawiałem z przedsiębiorcą, człowiekiem zamożonym, dorobił się, wywodzi sie z lewicy. W rozmowie stwierdził iż najlepiej prowadziło sie firmę w latach 2005-2007. Swoją wypowiedź uzasadnił faktem iż urzędy pracowały wtedy w sposób bardziej klarowny, przejrzysty. Bardziej dociekliwi niech sprawdzą kto wtedy kończył zarządzanie tym krajem.
Pozdrawiam adwersarzy

Jestem nieco innego zdania. Najlepszym okresem dla przedsiębiorców, oczywiście pod względem "urzędnictwa" były lata 2000-2005, przed wszystkimi "unijnymi" duperelami. To co się w tej chwili dzieje to jakaś abstrakcja. Jak można konkurować z tymi, którzy dostali dotację za pomocą "kolesi", rodziny i układów.
Znam przypadek z mojego otoczenia, kiedy Pan X, który wystąpił o dotację na pewne przedsięwzięcie (rozbudowę firmy rodzinnej, która działała od 25 lat) jej nie dostał.
W następnym naborze w tym samym mieście powstała identyczna firma, która na taki sam projekt tylko w większej skali dostała pieniądze. Firma należała do szwagra kolesia z agencji.
Po firmie Pana X i jego rodzinie nie ma śladu. Pomysł sprzedany, brak konkurencji. Urzędasik już pracuje u szwagra, nie w agencji.
koleś

Postprzez Michał2 » Sob Gru 01, 2012 6:00 pm

Podobno ministerstwo chce przesunąć środki z osi 4 na 1 i 3 (czyli na flotę i promocję). Dlaczego nie na 2?!
Michał2

Postprzez 22 » Nie Gru 02, 2012 9:22 pm

Fundacje, agencje reklamowe, stowarzyszenia. Teraz takie cele.
22

Postprzez ekolog2 » Wto Gru 04, 2012 7:32 am

Większość tych pieniędzy powinna iść na coś naprawdę pożytecznego np. na kampanie Klubu Gaja i promocje łososia i pangi.
To ma sens.
ekolog2

Postprzez gość » Wto Gru 04, 2012 7:51 am

Mam nadzieję, że koledzy nie dadzą się prowokować takim postom jak powyżej i po prostu go zignorują :)
gość

Postprzez Mis » Wto Gru 04, 2012 12:55 pm

Spokojnie, pójdą na coś równie sensownego :)
Mis

Postprzez rafalstanislaw » Wto Gru 04, 2012 4:05 pm

W całym tym gąszczu biurokracji, przepisów i interpretacji wszystko jest możliwe.
Myślę, że tu nie chodzi o sens tylko o "poprawność" wg. kryteriów i to różnych, nie zawsze wynikających z przepisów i logiki.
rafalstanislaw

Postprzez Grzegorz0_4 » Śro Gru 05, 2012 9:16 am

Proszę Państwa, nie próbujmy dopatrywać się logiki w działaniach urzędów oraz w treści rozporządzeń i ustaw. Tego wymaga się i wymagamy od nas samych byśmy nie zginęli. Logika nie jest najmocniejsza stroną historii, przez błędne (?) decyzje w ciagu kilku lat ginęły bez śladu i pamięci mocarstwa , cesarstwa wraz z nimi miliony. A świat trawa, historia się toczy, powstawają nowe idee inne wczoraj genialne, dziś upadają. Jeżeli ktoś dorwał dotację, to znaczy iż w którymś miejscu był lepszy, z lub po prostu znalazł się w odpowiednim miejscu o właściwym czasie, lub wydał córkę za syna odpowiedniego człowieka...........
Grzegorz0_4

Postprzez 22 » Czw Gru 06, 2012 8:01 am

Grzegorz0_4 napisał(a):Jeżeli ktoś dorwał dotację, to znaczy iż w którymś miejscu był lepszy, z lub po prostu znalazł się w odpowiednim miejscu o właściwym czasie, lub wydał córkę za syna odpowiedniego człowieka...........

I tak powinno być? Chyba ten kraj już nas do tego przyzwyczaił, ale to nie jest dobre.
A tu niektóre rzeczy, jak się czyta, to jak z Barei, normalnie jak z "Misia".
22

Postprzez Gość » Czw Gru 06, 2012 9:36 am

No właśnie, czas na nowego Bareję.
Gość

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 108 gości