Tarło węgorza na UWM

Moderator: ekspert_PK

Re: Tarło węgorza na UWM

Postprzez Gość » Śro Lis 06, 2013 3:21 pm

w Europie w kilku miejscach rozmnażają węgorza i są bliscy efektywnego podchowu- http://www.volendamglasaal.com/
Gość

Postprzez Gośc » Pią Lis 22, 2013 7:46 pm

Projekt wstrzymali bo zginęło pare małych milionów ogólnie to tam niezły kibel UWM- owi narobili. A węgorz ?? Śmiechu warte.
Gośc

Postprzez dwa » Pią Lis 22, 2013 11:19 pm

Gośc napisał(a):Projekt wstrzymali bo zginęło parę małych milionów ogólnie to tam niezły kibel UWM- owi narobili

A jakieś szczegóły?
dwa

Postprzez węgorz n agrochu » Pią Lis 22, 2013 11:36 pm

Prawda jest okrutna - po prostu tarlaki zaginęły, bo prawdopodobnie pechowo zbyt blisko była plantacja grochu, a coś takiego zawsze zwabia węgorze..., na 100 procent!
węgorz n agrochu

Postprzez tym i owym » Nie Lis 24, 2013 7:07 pm

Gośc napisał(a):Projekt wstrzymali bo zginęło pare małych milionów ogólnie to tam niezły kibel UWM- owi narobili.

tym i owim narobili ??? A które to te łone narobiły takiego kibla? Toż to śmiechu warte, żeby za pare "zaginiętych" baniek takie coś brzydkie robić
tym i owym

Postprzez rupek » Pią Gru 06, 2013 12:55 pm

Już jest 3 kierownik który próbuje posprzątać bałagan i uciąć sprawie łeb.
rupek

Postprzez dwa » Pią Gru 06, 2013 10:06 pm

A kto jest nowym kierownikiem, bo na stronie projektu ciągle ostatni kierownik to nasz forumowy "Mariusz".
dwa

Postprzez Antysatysfakcja » Czw Mar 13, 2014 8:19 am

Kolego z Forum, przebija w Twoim głosie satysfakcja, a to smutne, bo na pochyłe drzewo każda koza skacze. Nie zajmuję zdania, co do projektu, jego kosztów i sensu, ale jakoś dużo gości się teraz narobiło tych, co głoszą po fakcie: "A nie mówiłem"? Mnie raczej zastanawia, gdzie byłeś i Tobie podobni przed tym, zanim mleko się rozlało.
Antysatysfakcja

Postprzez as » Czw Mar 13, 2014 8:46 am

Czy się rozlało mleko? Nie jestem pewien.
Jeśli mówi się o stawkach 100 do 450 zł za godz. prac badawczych to dla porównania:
- w tamtym tygodniu odebrałem auto z serwisu ASO - roboczogodzina - 285 zł.

Jak tyle bierze człowiek po zawodówce za wymianę oleju czy klocków to nie wiem co to znaczy "drogo".
as

Postprzez Antysatysfakcja » Czw Mar 13, 2014 9:46 am

as napisał(a):Czy się rozlało mleko? Nie jestem pewien.
Jeśli mówi się o stawkach 100 do 450 zł za godz. prac badawczych to dla porównania:
- w tamtym tygodniu odebrałem auto z serwisu ASO - roboczogodzina - 285 zł.

Jak tyle bierze człowiek po zawodówce za wymianę oleju czy klocków to nie wiem co to znaczy "drogo".

Zgadzam się z Tobą, pisałem, że mleko sie rozlało, bo ktoś teraz robi aferę z projektu, który również ktoś ze strony ARiMR pozytywnie ocenił i podpisał, nie tylko UWM. Teraz kozła ofiarnego sie szuka?
Antysatysfakcja

Postprzez Mariusz » Czw Mar 13, 2014 8:03 pm

Dzięki Bogu patrzę już na to z boku. Ale widzę spójną pracę środowiska zarówno w postach powyżej, jak i w puszczeniu tego artykułu:
http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,15581247,Mial_byc_wegorz_z_probowki__jest_afera_na_uniwersytecie.html#TRLokOlszTxt
Mariusz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 99 gości