Co z naborm wniosków Susza 2019?

Moderator: ekspert_PK

Re: Co z naborm wniosków Susza 2019?

Postprzez Gość » Sob Maj 23, 2020 9:35 am

Po kiego grzyba trzymasz kilka ton tarlaków?
To ciekawe? Klęska suszy, a produkcja krajowa bliska rekordu. Idź płacz na jakieś strony ministerstwa. Tu wszyscy wiedzą jak było.
Gość

Postprzez Rybaczka » Sob Maj 23, 2020 10:55 am

"Gościu" wszystkie wypowiedzi innych forumowiczów próbujesz zmanipulować tj. "odwrócić kota ogonem"
co dowodzi, że jesteś opłaconym lub przekupionym przez PIS trolem.
Rybaczka

Postprzez Gość » Sob Maj 23, 2020 11:16 am

Rybaczka napisał(a):"Gościu" wszystkie wypowiedzi innych forumowiczów próbujesz zmanipulować tj. "odwrócić kota ogonem"
co dowodzi, że jesteś opłaconym lub przekupionym przez PIS trolem.

"Wielka Rybaczko" może warto się nauczyć, że stawy się obsadza, a nie zarybia.
Gość

Postprzez Jazgar » Sob Maj 23, 2020 1:54 pm

To może w takim razie powiesz Rybaczko co zrobiłeś żeby rybacy otrzymali należne suszowe za 2019 rok.
Jazgar

Postprzez Gość » Sob Maj 23, 2020 4:36 pm

Jazgar napisał(a):To może w takim razie powiesz Rybaczko co zrobiłeś żeby rybacy otrzymali należne suszowe za 2019 rok.

Doprowadziła do śnięcia kilku ton tarlaków. kroczka, narybku karpia oraz szczupaka i amura i teraz głośno krzyczy na forum, że to przez suszę. To jest bardzo konkretne działanie!
Gość

Postprzez 21wiesniak » Sob Maj 23, 2020 7:44 pm

Co wy trole pisowskie chcecie od Rybaczki. Jest rozporządzenie, to powinien odbyć się nabór. W każdym europejskim kraju obowiązuje prawo, tylko nie w Polsce, gdzie się dorwali pisiory mający prawo w dupie. To czy jeden z pajaców czy drugi miał wyniki to niech se miał. Chu mnie to obchodzi. Wątek dotyczy sprawy - kiedy pis poszanuje prawo i należną wg tego rekompensatę i nie ważne kto poniósł straty duże a kto małe. Rybaczka nie powinna się przed wami trole w ogóle tłumaczyć. Z sytuacji wynika że z budżetem jest tragicznie. Nie ważne kto rządził, wypłaty środków zawsze były przed wyborami. A to ze rybacy są w porównaniu do rybaków morskich i zwykłych rolników poszkodowani to fakt. Wiecie trole ile gospodarstw rybackich zaprzestało produkcji, wiecie trole jakie rekompensaty mieli/mają rybacy morscy za zaniechanie produkcji. Jakie dopłaty mają do ha rolnicy. czy słyszał ktokolwiek o chociaz jednej firmie ubezpieczeniowej w kraju która ubezpieczy prd. ryb? Pisiory założyli że będą dopłacać do takich ubezpieczeń, ale nie ma chętnych firm i nie będzie
21wiesniak

Postprzez Gość » Sob Maj 23, 2020 8:37 pm

Odpowiadając Tobie na pytania. Branża jako całość nie miała niższej produkcji jak w latach gdzie nie było suszy. Odpowiadając na drugie pytanie. PiS nigdy nie szanował prawa i dotąd aż będzie wybierany, prawo będzie dalej dewastował, jak jeszcze coś pozostało do zdewastowania. Co do śródlądowych i morskich, to nie mieszaj tematów. Piszemy tu o odszkodowaniach za suszę. Rybacy morscy się szanują, a stawowi walczą ze sobą co spowodowało spadek cen o ok 35 %, a koszty produkcji stale mocno rosną. Szukaj wątku o jednej takiej spółce. Ty wolisz aby państwo Ci pomagało. Ja wolę aby zlikwidowano nielegalne podkładanie zagranicznego karpia przez tych, którzy biorą największą kasę z budżetu UE i krajowego, bo posiadają setki ha i abym mogły wrócić ceny z 2017-18 roku lub 2008-10 zanim spółka zdewastowała rynek.
Gość

Postprzez Rybaczka » Sob Maj 23, 2020 9:23 pm

"Gość" jak zawsze "odwraca kota ogonem", żeby się uwiarygodnić trzeba się bardziej postarać.
Klęska suszy nie dotknęła całej Polski. ale bardzo dotknęła niektóre rejony środkowej i zachodniej
części kraju. A lata ostatnie były rekordowo ciepłe, stąd kto miał wodę ten osiągnął rekordową produkcję.
Wystarczy wejść na strony JUNG i każdy zainteresowany będzie oświecony. "Gościu" kończ waść i wstydź się !!!
Poszkodowani przez klęskę suszy są w posiadaniu protokołów strat sporządzonych przez Gminne Komisje potwierdzone
przez Wojewodów. Stąd ich wołanie o równe traktowanie z większością rolników jest w pełni uprawnione i uzasadnione.
Rybaczka

Postprzez Gość » Sob Maj 23, 2020 9:47 pm

No proszę Ciebie. Protokoły start sporządzone przez gminne komisje w gospodarstwach rybackich :) :) :) Pisz sobie co chcesz i gdzie chcesz ale tu jesteś wśród rybaków i oni wiedzą jak naprawdę jest. Susza dotknęła wszystkie gospodarstwa, które nie miały wody i które już nigdy nie będą jej mieć i powinny zostać zaorany. Wtedy będą miały i dopłaty obszarowe i być może opłacalna produkcja marchewki lub pietruszki. Inna opcja to przekształcenie ich w zbiorniki zaporowe, które spuszczane są co kilka lat w celu ich odmulenia.
Gość

Postprzez Rybaczka » Sob Maj 23, 2020 10:42 pm

Gościu zakiwasz się na "śmierć". Zaręczam, że jestem w posiadaniu protokołu za 2019r. sporządzonego przez Komisję Gminną
i podpisanego przez Wojewodę. Twoje wywody o sianiu pietruszki i tworzeniu zbiorników retencyjnych dotyczą przyszłości i te wróżby mają duże szanse na spełnienie.
Nasze żądania równego traktowania z większością rolników dotyczą 2019r , a więc przeszłości i poniesieniu strat w 2019. Dla jasności straty poniesione w wyniku
klęsk żywiołowych są następstwem tych klęsk a nie odwrotnie.
Rybaczka

Postprzez Gość » Sob Maj 23, 2020 10:45 pm

Rybaczko. Coś mi się wydaje, że tym protokołem możesz sobie podetrzeć....... niezależnie czy będą dla rybaków odszkodowania za suszę, czy nie.
Gość

Postprzez 21wiesniak » Nie Maj 24, 2020 9:17 am

te "gościu" a te niby kogo reprezentujesz, że wypowiadać się raczysz o branży. Skąd jełopie niby takie informacje. Nie chcę w dyskusje wchodzić z jełopami. Moje gospodarstwo susza zawsze dotyka mocno. To co muszę robić w takim przypadku znacznie podwyższa moje koszty, a ta biedna rekompensata nie pokrywa ich nawet w 20-30%. Zresztą nie o to chodzi bym się przed jełopem tłumaczył. Jest rozporządzenie powinny być rekompensaty. A takie jełopy jak te nie muszą się o nie ubiegać. Idź mąć na innych forach jełopie
21wiesniak

Postprzez Gość » Nie Maj 24, 2020 12:37 pm

21wiesniak napisał(a):te "gościu" a te niby kogo reprezentujesz, że wypowiadać się raczysz o branży. Skąd jełopie niby takie informacje. Nie chcę w dyskusje wchodzić z jełopami. Moje gospodarstwo susza zawsze dotyka mocno. To co muszę robić w takim przypadku znacznie podwyższa moje koszty, a ta biedna rekompensata nie pokrywa ich nawet w 20-30%. Zresztą nie o to chodzi bym się przed jełopem tłumaczył. Jest rozporządzenie powinny być rekompensaty. A takie jełopy jak te nie muszą się o nie ubiegać. Idź mąć na innych forach jełopie

To znaczy głupku, że twoje stawy nadają się tylko do zaorania.
Gość

Postprzez Gość » Nie Maj 24, 2020 1:02 pm

Zastanawiam się dlaczego hodowcy karpia nie piszą prawdy, która mówi, że olbrzymie koszty produkcji, nadpodaż karpia spowodowana nieuczciwym importem i wewnętrzną walką o rynek oraz z tym związane bardzo niskie ceny, powodują, że w wielu gospodarstwach hodowla ryb stała się nieopłacalna. Zamiast walczyć o uczciwe ceny i równą konkurencję o współpracę między rybakami myślą tylko o pieniądzach z zewnątrz
Rybaczko! Czy Ty przypadkiem nie dzierżawisz od 3 lat stawów z grubą kasę. które zasilane są z jeziorka na które wydano pozwolenie wod-praw. na podstawie "nagiętego" operatu? Jeśli tak, to powiem Ci, że tam od zawsze brakowało wody i będzie brakowało na te 3 gospodarstwa. Tam nigdy nie zrobisz opłacalne produkcji.
Gość

Postprzez Rybaczka » Nie Maj 24, 2020 1:32 pm

Pudło pod każdym względem !!!
Rybaczka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 95 gości