jaka cena na swieta - KARP

Moderator: ekspert_PK

Re: jaka cena na swieta - KARP

Postprzez tomasz sosiński » Śro Gru 21, 2022 10:29 pm

Witam. Faktycznie zaobserwowałem wzrost sprzedaży w sklepach firmowych od 12 listopad do 6 grudnia x3 ilość. W tym czasie cena od 25 do 29 zł. W miarę zwiększania się ceny hurtowej cena rosła. Na dzisiaj cena detal 31 zł schodzi jak świeże bułeczki, aż miło. Klient przyzwyczajony od 30 lat ufa Pozdrawiam.
tomasz sosiński

Postprzez świętokrzyskie » Czw Gru 22, 2022 7:30 am

Na moich placach w świętokrzyskim idzie płynnie. 25 % więcej niż rok temu
świętokrzyskie

Postprzez podkarpacie » Czw Gru 22, 2022 10:31 am

Szaleństwo. Ludzie ruszyli po rybę na place.Jest pogoda i dwa dni do wigilii.
podkarpacie

Postprzez scyzoryk » Czw Gru 22, 2022 11:15 am

U nas od wczoraj też wzmożony ruch. Cena w detalu 28 zł.
scyzoryk

Postprzez śląsk » Czw Gru 22, 2022 1:44 pm

Na Śląsku zastój.
śląsk

Postprzez Ja » Czw Gru 22, 2022 2:24 pm

Ale pięknie wygląda dział sprzedaży, lepiej jak narybek w marcu, ukrucilo się wszystkim którzy w listopadzie opowiadali że 20 zł w hurcie to dobra cena a już 1 grudnia chcieli 30 zł bo inaczej się nie opłaca. Rok i klient zweryfikował
Ja

Postprzez O-koń » Czw Gru 22, 2022 5:35 pm

Nie wiem skąd tyle w was/nas cierpkiej satysfakcji. Każdy sprzedawał jak uważał za słuszne. Jedni sprzedali wszystko i jeszcze dokupywali, inni zastali z niewielką ilością. Potrzebne są analizy rynku, a nie wzajemne żale.
Lepszego 2023 roku.
O-koń

Postprzez Gość » Pią Gru 23, 2022 11:56 am

Jak Polska długa i szeroka, na jednych placach sprzedaż idzie jak co rok , na innych stanęła już wczoraj. Na analizę tego zjawiska przyjdzie czas.
Gość

Postprzez Pierwsze wnioski » Pią Gru 23, 2022 9:20 pm

Karpia zabraknie... Ależ pocisk . Przespekulowane ceny i prawie wszyscy z karpiem zostali .
Pierwsze wnioski

Postprzez Arrro » Pią Gru 23, 2022 9:40 pm

Zostało mi kilka ton ale nie psułem ceny sprzedam resztę styczeń, luty.
Arrro

Postprzez klen 1987 » Sob Gru 24, 2022 10:41 am

Prawie wszyscy zostali z rybą i pełną kieszenią kasy. Także ryba która została pójdzie na wiosnę i jeszcze będzie na zboże albo inne pierdoły. Myślę, że wszyscy co sprzedawali byli zadowoleni z ceny.
klen 1987

Postprzez jarek1234 » Sob Gru 24, 2022 11:16 am

Orion napisał(a):Jest lipa z handlem karp nie idzie dobrze ludzie biorą inne ryby. Widziałem już cenny w hurcie 17,50. A w detalu po 24 zł Nie wiem czy to wina tej pogody czy pazerstwa i podnoszenia ceny wcześniej. Albo braku kasy naszego narodu.

Oczywiście skoro cena taka sama a nawet niższa to ja wolę bez zastanowienia pstrąga. W detalu po 25zł w tym roku można kupić heheh :)
jarek1234

Postprzez rafal szostak » Sob Gru 24, 2022 1:06 pm

klen 1987 piszesz nieprawdę duże i małe gospodarstwa dokupiły karpia trochę taniej z małych gospodarstw bo myśleli że nie ma ryby. Teraz większość gospodarstw została z rybą. Ichtiolog jednego z największych gospodarstw powiedział mi że są w plecy i mają awantury od wczoraj. Więc na pewno nie mają kasy. Mało który szanujący się handlarz zapłacił w hurcie powyżej 23 zł. Ci najwięksi hurtownicy kupili karpia w pażdzierniku gdzie cena oscylował w okolicy 20 zł. Teraz taka sama historia będzie z kroczkiem karpia najpierw ceny z kosmosu a póżniej poniżej 20 zł. A kroczka jest bardzo dużo. Wesołych Świąt
rafal szostak

Postprzez Karpiarz z mazowsza » Sob Gru 24, 2022 2:01 pm

rafal szostak napisał(a):klen 1987 piszesz nieprawdę duże i małe gospodarstwa dokupiły karpia trochę taniej z małych gospodarstw bo myśleli że nie ma ryby. Teraz większość gospodarstw została z rybą. Ichtiolog jednego z największych gospodarstw powiedział mi że są w plecy i mają awantury od wczoraj. Więc na pewno nie mają kasy. Mało który szanujący się handlarz zapłacił w hurcie powyżej 23 zł. Ci najwięksi hurtownicy kupili karpia w pażdzierniku gdzie cena oscylował w okolicy 20 zł. Teraz taka sama historia będzie z kroczkiem karpia najpierw ceny z kosmosu a póżniej poniżej 20 zł. A kroczka jest bardzo dużo. Wesołych Świąt

Dokładnie! Skoro pstrąga można w detalu za 25 zł dostać.
Karpiarz z mazowsza

Postprzez Handlarz_max » Sob Gru 24, 2022 3:26 pm

Kto w listopadzie nie sprzedał w hurcie po 20zł/kg ten frajer, który zostanie z rybą. Kto miał olej w głowie wiedział, że jak cena pstrąga z karpiem się zrówna to w tym roku pstrągarze będą otwierać szampana. No i tak się stało, a nawet lepiej - pstrąg tańszy się okazał. Handlarze oraz co sprytniejsi hodowcy wiedzieli i ryba szła po 20zł/kg. Reszta się nakręciła i zostali teraz niczym hehe :)

Pazerny zawsze traci dwa razy - współparcuję z karpiarzami do wielu lat i musze powiedzieć tak pazernych ludzi to nie znam.

Wesołych Świąt!
Handlarz_max

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 136 gości