Jak ryby

Moderator: ekspert_PK

Jak ryby

Postprzez kaz1976@op.pl » Nie Cze 07, 2020 8:17 am

Rybacy jak tam w tym roku u was z rybami. U mnie słabo woda czysta niewielkie padnięcia. Paszy praktycznie nie pobierają
kaz1976@op.pl

Re: Jak ryby

Postprzez Gość » Nie Cze 07, 2020 9:06 am

Skąd mamy widzieć co rybami jak my ryb nie hodujemy. Sytuacja wygląda tak. Czekamy na "suszowe" za zeszły rok. Potem będziemy walczyć o "suszowe" na ten rok. W międzyczasie będziemy walczyć o rekompensaty za "Naturę" Trzeba już zacząć myśleć o nowym rozdaniu funduszy unijnych. Ja się ma te setki hektarów i dodatkowo się jeszcze pohandluje rybami w grudniu idzie godnie żyć.
Gość

Postprzez stary ryybak » Nie Cze 07, 2020 9:18 am

Gościu - handlarzu spod Inowrocławia dorośnij albo lecz się.
stary ryybak

Postprzez RybakKamil » Nie Cze 07, 2020 10:21 am

U mnie na kilku obiektach ryby dość fajnie jedzą a na niektórych kompletnie nic, jak narazie tłumacze to zimnem ale czy się ruszą z jedzeniem jak już woda się zagrzeje to zobaczymy.
RybakKamil

Postprzez Gość » Nie Cze 07, 2020 12:59 pm

Maj był bardzo chłodny. Spowodowało to, że nie wystąpił w takiej ilości zooplankton jak w latach ubiegłych. Dość niska temperatura wody i jak wspomniałem mała ilość pokarmu zwierzęcego spowodowało, że karp dobrze nie żeruje na pokarmie roślinnym i nie ma dostatecznie dobrego przyrostu. Czekamy na wyższe temperatury i rozwój ochotki. Jeśli to zawiedzie, to aby nie wyhodować jesienią bardzo drobnej handlówki, trzeba będzie pomyśleć o dokarmieniu paszą pełnoporcjową.
Czuwaj!
Gość

Postprzez lubliniak » Nie Cze 07, 2020 2:32 pm

K1/KH przyrosty 150g/300g. Maj zimny. Wylęg z Samoklęsk z 2 terminu, nieźle.
lubliniak

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 133 gości