Moderator: ekspert_PK
Ryba123 napisał(a):Dziwne ze ustawili limit na 50 milionów , limit został wyczerpany już 1 dnia składania wniosku.Limity na przetwórstwo czy rybołówstwo do połowy nie zostały nawet
wyczerpane.
Ja mam napisał(a):Jak można coś takiego robić, kto pierwszy ten lepszy to jest tak żenujące, że aż ohydne, czy oni chcą nas skłócić między sobą. Przecież można było podzielić normalniej te pieniądze. Wystarczyło przy bardzo dużych kwotach zrobić stopniowanie jak jest w dopłatach rolniczych tak żeby wystarczyło dla wszystkich.
arybak napisał(a):Ja mam napisał(a):Jak można coś takiego robić, kto pierwszy ten lepszy to jest tak żenujące, że aż ohydne, czy oni chcą nas skłócić między sobą. Przecież można było podzielić normalniej te pieniądze. Wystarczyło przy bardzo dużych kwotach zrobić stopniowanie jak jest w dopłatach rolniczych tak żeby wystarczyło dla wszystkich.
A było czytać ogłoszenie Prezesa ARiMR ze zrozumieniem (z głową). Pisze tam jak wół o zasadach naboru i rozpatrywania wniosków. Gdyby wszyscy złożyli wnioski w dniu 13.12.2022 to dofinansowanie otrzymali by wszyscy o niskiej i średniej produkcji (mniejsze gospodarstwa, mniejsze obroty, mniejsze zyski). Ci najwięksi nie potrzebują tak wielkiej pomocy. Stąd pretensje miejcie - tylko do siebie!!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 122 gości