kiedy trafią do nas rekompensaty?

Moderator: ekspert_PK

kiedy trafią do nas rekompensaty?

Postprzez rybak » Czw Sty 28, 2010 2:34 pm

Koledzy,czy ktoś ma informację: kiedy agencja zamierza wypłacać rekompensaty wodnośrodowiskowe?I kiedy realnie mogę się spodziewać tych środków na moim koncie?
rybak

Re: kiedy trafią do nas rekompensaty?

Postprzez krajan » Pią Sty 29, 2010 11:28 am

A złożyłeś już wniosek o płatność ?
krajan

Postprzez rybak » Pią Sty 29, 2010 11:56 am

Nie złożyłem jeszcze wniosku o płatność i zdaję sobie sprawę ,że przede mną cała procedura.Moje pytanie nie dotyczyło wniosku o płatność tylko samej płatności?
rybak

Postprzez krajan » Pią Sty 29, 2010 3:27 pm

Najpierw podpisujesz umowę, potem składasz wniosek o płatność, jak złożysz wniosek to ARMIR ma chyba 60 dni ( jak się mylę to proszę o poprawę )
Tak więc odpowiedź brzmi, płatności będą do 60 dni od złożenia wniosku o płatność !
krajan

Postprzez ry-baczek » Pią Sty 29, 2010 6:04 pm

Cytuję z Umowy o dofinansowanie w ramach środka 2.2: " Beneficjent przedstawia wniosek o płatność wraz z wymaganymi dokumentami w terminie od dnia 1 stycznia do dnia 31 maja każdego roku nastepujacego po każdym roku realizacji operacji".
Druków "wniosek o płatność" jeszcze nie ma na stronie ARiMR. Jaki czas ma ARiMR na zapłacenie wniosku o płatność. Nie wiem.
Pan Karp pisze, że jak wnioski się ukażą powiadomi o tym rybaków.
ry-baczek

Postprzez PAN KARP » Czw Lut 04, 2010 5:18 pm

Pilnujemy momentu ukazania się wniosku o płatność w ramach działania 2.2 , choć z naszych informacji wynika, że jeszcze sporo śniegu spadnie tej zimy, zanim wzór tego wniosku bedzie gotowy.
PAN KARP

Postprzez Gość » Pią Lut 05, 2010 10:07 am

Witam. A czy ktoś może wie czy w mazowieckim podpisywane są już umowy?
Gość

Postprzez PAN KARP » Pią Lut 05, 2010 11:30 pm

Jeszcze kilka dni temu żadnej umowy nie podpisano w woj. mazowieckim. Co ciekawe, są województwa, niestety wyjątkowe,gdzie poszło to bardzo sprawnie - np. w kuj.-pom. na 22 wnioski, do końca 2009 r. podpisano 20 umów!
PAN KARP

Postprzez Gość » Nie Lut 14, 2010 7:30 pm

Witam serdecznie. Doszły mnie słuchy że zabrakło pieniędzy na rekompensaty dla województwa mazowieckiego i nie będą póki co podpisywane żadne umowy. Czy ktoś może potwierdzić tą wiadomość?
Gość

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 119 gości