dopłaty wodno-środowiskowe

Moderator: ekspert_PK

dopłaty wodno-środowiskowe

Postprzez aga » Pią Cze 18, 2010 10:12 am

Mam pytanko, czy wie ktos moze gdzie moge znależć linka odnosnie odwołania do sądu administarcyjnego odnośnie działania wodno-środowiskowego?
aga

Re: dopłaty wodno-środowiskowe

Postprzez tedi » Sob Cze 19, 2010 4:17 pm

chodzi o wzór takiego odwołania?
tedi

Postprzez aga » Nie Cze 20, 2010 8:49 pm

Tak dokładnie, chodzi mi o wzór
aga

Postprzez PAN KARP » Pon Cze 21, 2010 11:00 am

Widzę, że sprawy juz wyszły z etapu Beneficjent-ARiMR...Prosze zerknąć na stronę www.zpryb.pl , Kkoledzy, którzy aktywnie działają w tym związku zawodowym mówili cos o wzorach odwołań opracowanych przez prawników. Jeśliby Pani nie znalazła nic satysfakcjonujacego, proszęe powołać sie na mnie dzwoniąc pod nr 603307648 (choć myślę, że nie wszystkie sprawy wobec WSA sa jednakowe, to jakieś pojecie powinno to Pani dać). Prosze tez napisać co sie udało Pani znależć, bo wiem, że więcej jest chetnych na dalsze odwoływanie się.
PAN KARP

Postprzez Gość » Pon Cze 21, 2010 5:45 pm

Do PANA KARPIA odnośnie :

Widzę, że sprawy juz wyszły z etapu Beneficjent-ARiMR...Prosze zerknąć na stronę www.zpryb.pl , Kkoledzy, którzy aktywnie działają w tym związku zawodowym mówili cos o wzorach odwołań opracowanych przez prawników. Jeśliby Pani nie znalazła nic satysfakcjonujacego, proszęe powołać sie na mnie dzwoniąc pod nr 603307648 (choć myślę, że nie wszystkie sprawy wobec WSA sa jednakowe, to jakieś pojecie powinno to Pani dać). Prosze tez napisać co sie udało Pani znależć, bo wiem, że więcej jest chetnych na dalsze odwoływanie się.
Na jakim etapie można taki wniosek złożyć o którym mowa ? tzn. po odrzuceniu wniosku przez ARiMR .Czy gdy ARiMR w ogóle go nie przyjeła , gdy nie chcą podpisać umowy a może na innym etapie?
Gość

Postprzez PAN KARP » Pon Cze 21, 2010 11:09 pm

Skargę na Prezesa ARiMR do WSA można złożyć dopiero po otrzymaniu odmowy otrzymania pomocy i po wyczerpaniu ścieżki odwołań i wezwania Prezesa do usuniecia wad prawnych negatywnej decyzji o nieprzyznaniu pomocy. Na końcu każdej decyzji Prezesa ARiMR znajduje się poucznie i stosując sie do tych form i terminów wiadomo co dalej...
PAN KARP

Postprzez d » Wto Cze 22, 2010 8:55 am

ARiMR nie musi odpowiadać na naszą skargę. Natomiast w ciągu 60 dni od daty wysłania jej do prezesa należy złożyć skargę do WSA - termin jest kluczowy. Pouczenie jest sformułowane tak, żeby wprowadzić nas w błąd,np. liczba 30 zapisana cyframi ale już liczba sześćdziesiąt - słownie.
d

Postprzez alex » Śro Cze 23, 2010 10:10 pm

Mam problem- do 26czerwca musze wyslac odwolanie (skarge na prezesa ARiMR ) do Wojewodzkiego Sadu Administracyjnego.Potrzebny mi wzor takiego odwolania.jesli ktos moze mi pomoc podaje moj kontakt alex900@wp.pl tel 660 618 937 Pozdrawiam!
alex

Postprzez PAN KARP » Pią Cze 25, 2010 12:54 pm

Przesłałem na podany adres przykładowe odwołanie
PAN KARP

Postprzez KKK » Śro Cze 30, 2010 1:27 pm

Szanowni Państwo

ARiMR udziela odpowiedzi na skierowane do nich wezwania do usunięcia naruszenia prawa ale po terminie !!!
W tej sytuacji nic już nie da się zrobić bo przepisy są nieubłagane i jednoznaczne - skargę wnosi się w terminie 30 dni od dnia doręczenia odpowiedzi na wezwanie a jeśli jej nie doręczono to 60 dni od dnia wezwania do usunięcia naruszenia prawa!!!

Dniem wezwania jest dzień złożenia tgo pisma w urzędzie lub nadania go na poczcie (poleconym).

Jeżeli nawet otrzymacie po tym czasie odpowiedź i się z nią nie zgodzicie to i tak termin do wniesenia skargi Wam minie...

Uczulam na zasięganie informacji w ARiMR - depatrament prawny wprost wskazuje, że żadnych informacji nie udziela bo ich rolą jest reprezentowanie Prezesa (a jesteście dla nich przeciwnikami) i oczywście zapewniają, że odpowiedzi są w trakcie realizcji ...

Sądem właściwym dla tych skarg jest WSA w Warszawie - organem który skarżycie jest Prezes ARiMR który ma siedzibę w Warszawie

Poniżej link do jednego z orzeczeń - skarżącym była osoba która zaufała ARiMR i złożyła skargę dopiero po otrzymaniu od nich odpowiedzi:

http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/9DF5F91091

Proszę uważać

Pozdrawiam
KKK

Postprzez Tedi » Czw Lip 01, 2010 12:17 am

Po prostu nie ma co się w ogóle sugerowac odpowiedzią od ARiMR Nadejdzie, nie nadejdzie, tylko najpóżniej w 30 dniu od złożenia wezwania Prezesa ARiMR, nalezy składać skargę do WSA, to rada prawników niezależnych od ARiMR
Tedi

Postprzez Gość » Pon Lip 12, 2010 9:53 am

Właśnie przeczytałem list od ministra Sawickiego w sprawie rekompensat... Czyli mam rozumieć że już na bank nie będzie żadnych pieniędzy z tego środka dla rybaków?
Gość

Postprzez gość » Pon Lip 12, 2010 3:32 pm

Ja właśnie dzisiaj podpisałem umowę o dofinansowanie!!
gość

Postprzez Gość » Pon Lip 12, 2010 4:20 pm

Ale to pewnie nie dostałeś pisma o odmowie finansowania i wniosek skompletowałeś 28.12.2009. Załapałeś się na tą kwotę przesuniętą z działań na rzecz zdrowia zwierząt.
Gość

Postprzez Gość » Wto Lip 13, 2010 9:40 am

Dokładnie tak ostatnie brakujące dokumenty złożyłem 28 12 09.
Gość

Następna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 72 gości