Nowe rozdanie w dopłatach wod-środ w tym roku.

Moderator: ekspert_PK

Nowe rozdanie w dopłatach wod-środ w tym roku.

Postprzez krajan » Nie Wrz 05, 2010 10:40 pm

Przebiegłość MR i ARiMR jest przewidywalna.
Wiewiórki mówią, że zabrane 60-70 mln złotych trafi ponownie do bębna losującego już w listopadzie.
Niestety w tej grze nie będą mogli wziąść udział oszukani ( umowy z 2009 r. ), których procedura wypowiedzenia umów będzie niedokończona ze względu na wniesione sprawy do sądu. W grze będą mogli być wyłącznie Ci co się nie odwołają.
Miłej nocy moi koledzy !
krajan

Re: Nowe rozdanie w dopłatach wod-środ w tym roku.

Postprzez Stawiarz » Nie Wrz 05, 2010 11:36 pm

Zaczynam się powoli zaprzyjaźniać z kolegami wirtualnymi rybakami, szczególnie, że możesz mieć Krajanie rację z tą unijną karuzelą wydarzeń. Jeszcze ze trzy obroty karuzelą i nie trzeba będzie nikomu wypłacać, bo wszyscy od tych obrotów się porzygają, za przeproszeniem...
Stawiarz

Postprzez rybak » Pią Wrz 10, 2010 8:45 am

Krajanie, wiewiórki których słuchasz kłamią Cię a Ty nieświadomie rozpowszechniasz to kłamstwo. Prawdopodobnie nie tylko my mamy TI w Ministerstwie ale i ono działa za pomocą tych wiewiórek w naszych szeregach. Informacja którą podałeś sprawiła, że kilku kolegów zastanawia się czy wogóle składać odwołanie (prośbę) od wypowiedzenia umów a większość przestaje myśleć o drodze sądowej. Tymczasem nasze sprawy są obecnie przedmiotem wielu rozmów i dyskuji w ARIMR oraz Ministerstwie. Nie ma jeszcze ostatecznej decyzji ale coraz więcej urzędników zaczyna rozumieć naszą sytuacjię i szala powoli przechyla się na naszą stronę.
Ci z nich którzy już uznali nasze racje dają sygnały , że teraz właśnie każdy rybak z osobna powinien wysyłać możliwie dużo pism, spotykać się z urzędnikami i informować o naszej sytuacji. Ja jestem przekonany, że sprawa jest do wygrania i ARIMR masowo uzna składane odwołania. Należy jednak walczyć do końca.
rybak

Postprzez krajan » Pią Wrz 10, 2010 3:49 pm

Drogi "rybaku" !
Widzę, że Twoje motto życiowe to "z brakiem świadomości umiera się lżej"
Ja wyznaję zasadę, że trzeba przewidywać przyszłość i mieć pełną świadomość.
Jak przeczytałeś raport TI to wiesz, że nie będzie łatwo wsadzić, zabrane nam 60 mln do nastepnej puli.
Ja osobiście wchodzę na drogę sądową i wszystkich innych do tego namawiam.
Pozdrawiam
krajan

Postprzez Gość » Pią Wrz 10, 2010 4:40 pm

A jeszcze trzeba doliczyć grupę rybaków, którym odmówiono podpisania umów z powodu braku środków. Z tego co mi wiadomo to wiele spraw w sądzie będzie dotyczyło właśnie tego.
Gość

Postprzez krajan » Pią Wrz 10, 2010 4:46 pm

Gość napisał(a) :
> A jeszcze trzeba doliczyć grupę rybaków, którym odmówiono podpisania umów z
> powodu braku środków. Z tego co mi wiadomo to wiele spraw w sądzie będzie
> dotyczyło właśnie tego.
----------------------------------------------------------------
Tylko widzisz, bardzo mi przykro z tego powodu, ale szansa na wygrania procesu dlatego, że odmówiono podpisania umów z powodu braku środków są żadne !
Pozdrawiam
krajan

Postprzez Gość » Pią Wrz 10, 2010 5:16 pm

Chyba, że w grę wchodzi RRW-22. W takiej sytuacji szanse rosną.
Gość

Postprzez bojownik » Pią Wrz 10, 2010 5:29 pm

Z RRW-22 nie masz szans. Od nikogo nie dostaniesz informacji ile było prawidłowo złożonych. A i pewnie agencja coś wymyśli żebyś nie miał szans:D
bojownik

Postprzez U2 » Pią Wrz 10, 2010 6:32 pm

Tak sobie czytając wasze wygibusy, chciejstwa i frustracje, widzę w tle uśmiech politowania urzędników. Krajany idżcie suszyć grzyby. To jedyny z was pożytek. Rybacy piszcie odwołania i apele gdzie się da. Tak niestety dzisiaj to funkcjonuje.
U2

Postprzez obwieś » Pią Wrz 10, 2010 7:29 pm

krajan napisał(a) :
> Gość napisał(a) :
> > A jeszcze trzeba doliczyć grupę rybaków, którym odmówiono podpisania umów z
> > powodu braku środków. Z tego co mi wiadomo to wiele spraw w sądzie będzie
> > dotyczyło właśnie tego.
> ----------------------------------------------------------------
> Tylko widzisz, bardzo mi przykro z tego powodu, ale szansa na wygrania procesu
> dlatego, że odmówiono podpisania umów z powodu braku środków są żadne !
> Pozdrawiam
jako że wątpliwe (wg decydentów) przypadki były, a może i są nadal, rozpatrywane i podpisywane są nowe umowy (widziałem taką z końca lipca br.) szanse pozostałych są niewielkie. Jedynie co łatwo uczynić to upier... naszych kolegów benefów a reszta nie będzie miała okazji przekonać się czemu ma służyć wod. 2.2. W nieporównywalnie gorszej sytuacji są ci co z urzędu (rozp 7 09 09 i ustawa o EFRyb) zostali wyautowani z 2.1 - 2.5 (za wyj 2.2).
Uwaga: np. po PTRybie nie jest się rolnikiem i niemożna korzystać z niektórych środków pomocowych ARiMR.
jak to krajan cdn.
obwieś

Miejscowość: Sławoszowice

Postprzez krajan » Śro Wrz 29, 2010 10:42 pm

Odświeżam, bo może to być na dniach bardzo ważne !
krajan

Postprzez Stawiarz » Czw Wrz 30, 2010 7:38 am

Zgadza sie Krajanie, nie tylko wiewiórki, ale i karasie szepczą, że szykowane jest w ARiMR ogłoszenie na I Pakiet, z datą startu na 14.10.br.
Stawiarz

Postprzez krajan » Czw Wrz 30, 2010 12:03 pm

Stawiarz napisał(a) :
> Zgadza sie Krajanie, nie tylko wiewiórki, ale i karasie szepczą, że
> szykowane jest w ARiMR ogłoszenie na I Pakiet, z datą startu na 14.10.br.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Czy to te karasie, które karmione są robakami odjetymi od dzioba kurom :) ?
krajan

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 141 gości