termin wypłaty dofinansowania

Moderator: ekspert_PK

termin wypłaty dofinansowania

Postprzez luba » Śro Paź 06, 2010 8:26 am

czy Agencję obowiązywał termin określony w rozporządzeniu /tym samym na podstawie którego zerwała umowy/.Paragraf 6 pkt.1 - określa termin 60 dni od złożenia kompletnego wniosku o płatność.Złożyłem wniosek 31.05.2010 a ostatnie załączniki 10.06.2010 od tego dnia Agencja nie zgłaszała uwag i nie żądała uzupełnienia wniosku ,przyjąłem że wniosek jest kompletny.Termin wypłaty Agecja miała do 10 sierpnia a więc w czasie gdy umowa jeszcze obowiązywała.Czy ktoś może mi wytłumaczć czy terminy obowiązują tylko nas a Agencję nie .
luba

Re: termin wypłaty dofinansowania

Postprzez R » Śro Paź 06, 2010 8:47 am

Czy miałeś kolego kontrole na miejscu.
R

Postprzez Gość » Śro Paź 06, 2010 9:19 am

R napisał(a) :
> Czy miałeś kolego kontrole na miejscu.

Kontrola akurat nie ma z tym nic wspólnego. Nie jest zawarta w rozporządzeniu i w umowie też nie. Agencja nie jest do niej zobowiązana. Jeśli chciała, mogła przeprowadzić ją w ciągu tych 30 dni. Albo już po wypłacie środków i w razie nieprawidłowości wymagać zwrotu części wypłaconej kwoty, jak formułuje to rozporządzenie.
Gość

Postprzez kropek » Śro Paź 06, 2010 9:26 am

Mam tak z dopłatami do zalesień.
2 lata temu dostałem z 2-miesięcznym opóźnieniem.
Możesz się domagać karnych odsetek na drodze sądowej.
Jak będziesz upierdliwy to zerwą z Tobą umowę z powodu niezłożenia sprawozdania rocznego.
Co im zrobisz ?
kropek

Postprzez R » Śro Paź 06, 2010 9:59 am

Najlepiej jest zadzwonić do pracownika agencji odpowiedzialnego za weryfikację wniosku i się zapytać czy zostało wysłane zlecenie płatności do centrali agencji w Warszawie.
R

Postprzez adamm » Pią Paź 08, 2010 8:59 am

A czy któraś z osób której nie wycofano umowy z osi 2.2 otrzymał już pieniążki ? . Ja tak samo jak kolega czekam, listu z zerwaną umową nie dostałem a kontrole również już miałem.
adamm

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 94 gości