Moderator: ekspert_PK
lokalny rybak napisał(a):Mateuszu !! Każdy LGR należy rozpatrywać osobno.??
No to już zaczyna powoli wyłaniać się obraz oto taki: Rybacy miotają się i nie mają nigdzie pomocy w dochodzeniu swoich praw w LGRach.Tymczasem administracja zwarta i gotowa - wszystkowiedząca ma już swoje wstępnie zaakceptowane w urzędzie Marszałkowskim projekty. Mój wójt wprawdzie chce mi nieba przychylić i moje propozycje ocenia dobrze ale ten wstrętny Urząd Marszałkowski pokolei wszystko krytykuje i grozi że to nie przejdzie. TO JEST KLASYCZNA GRA W DOBREGO I ZŁEGO POLICJANTA. Na końcu niewykożystane środki wezmą gminy bezpośrednio lub przez swoje organizacjie społeczne. My - widzę to coraz wyraźniej- grzęźniemy i stoimy w miejscu. Ponieważ każdy LGR ma swoją strategię to nawet nie ma skąd pozyskać wiedzy jak przygotować się do składania wniosków.
Gość napisał(a):Środki LGR podzielone są na trzy sektory i każdy sektor ma określony limit środków, do wykorzystania , więc nikt nikomu nie zabierze. Teraz w naszej gestii jest czy i jak wykorzystamy środki. P.S. NSA wydał decyzję o tym że działalność rybacka jest działalnością gospodarczą , więc środki dla rybaków możemy wykorzystywać także na hodowlę ,a nie jak dotąd na działalność około rybacką .
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 105 gości