Moderator: ekspert_PK
Tedi napisał(a):To zadam pytanie, jak odróżnić w hipermarkecie naszego karpia od importowanego? Jak certyfikować polskie hodowle, żeby certyfikowane były karpie wyhodowane w naszym kraju, a zagraniczne pokazane jako zagraniczne?
Gość napisał(a):Ale z drugiej strony jak takiemu hodowcy padła prawie cała produkcja to na czymś musi zarobić żeby nie zbankrutować. Import zostaje dla niego jedyną szansą na przetrwanie. Przecież nikt mu odszkodowania za śnięte ryby z powodu KHV nie wypłaci więc chyba jest to jedyny sposób na ratowanie gospodarstwa.
Tedi napisał(a):No to pozostaje jeszcze odpowiedź na pytanie, czy polski hodowca to również ten, który z róznych przyczyn ma niską produkcję i połowę ryb (np. 50 ton) sprowadza z zagranicy i przepuszcza tylko przez swoje magazyny?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 189 gości