słyszeliście o tym ?

Moderator: ekspert_PK

Re: słyszeliście o tym ?

Postprzez 84 » Pią Mar 23, 2012 7:09 pm

Przypuszczałem od pewniego czasy, że Minister Sawicki to nasz człowiek. A po tym jak PSL zagroził Platformie że zablokuje reformę emerytalną jeśli nie znajdą się środki na działania wodnośrodowiskowe dla wszystkich karpiarzy jestem tego pewny.
84

Postprzez Gość » Pią Mar 23, 2012 9:05 pm

W żaden sposób nie można do tego dopuścić.
Gość

Postprzez Gość » Pią Mar 23, 2012 10:16 pm

Gość napisał(a):W żaden sposób nie można do tego dopuścić.

DLACZEGO ? Proszę kolegę o uzasadnienie swojej opinii .
Gość

Postprzez Gość » Nie Mar 25, 2012 8:10 pm

miro napisał(a):http://www.portalrybacki.pl/index.php/rybolowstwo-morskie/item/31-kazimierz-plocke-odwo%C5%82any-?-polityczna-gra-po-i-psl

Plocke i jego ludzie to najgorsze zło od wielu lat, które niszczy rybactwo. Przekonałem się o tym po głośnej sprawie zerwania umów wodno-środowiskowych dla części rybaków.
Gość

Postprzez Neta » Nie Mar 25, 2012 9:41 pm

Ale znów piszesz półsłówkami, napisz po ludzku, jak się przekonałeś, bo znów puste słowa, a zero faktów...
Neta

Postprzez Gość » Nie Mar 25, 2012 10:31 pm

Słuchaj, nie będę tu pisał o rzeczach, które były poruszanie i wałkowane na tym forum wiele razy. Nie jest tajemnicą, że to Plocke rekomendował dla ARIMR zerwanie umów wodno-śodowiskowych. To że odbyło się to za namową środowisk rybackich ( notatka ze spotkania ) to inna sprawa. Za treść rozporządzeń i błędów w PO Ryby też odpowiada jego ludzie z Departamentu Rybactwa. Długo by to wszystko wymieniać.
Gość

Postprzez Neta » Pon Mar 26, 2012 8:56 am

A ja myslałem, że wiadomym powszechnie jest, że taką rekomendację wykonał Prezes ARiMR, instytucji, która wykryła te rzekome nieprawidłowości (brak sprawozdań).
Neta

Postprzez Gość » Pon Mar 26, 2012 9:59 am

Neta napisał(a):A ja myslałem, że wiadomym powszechnie jest, że taką rekomendację wykonał Prezes ARiMR, instytucji, która wykryła te rzekome nieprawidłowości (brak sprawozdań).

To się mylisz. Zerwanie umów było rekomendowane przez instytucje zarządzającą. Rekomendacja instytucji zarządzającej jest dla prezesa ARIMR poleceniem wykonania.
Gość

Postprzez andbry » Śro Mar 28, 2012 12:28 pm

Uważam, że płatności wodnośrodowiskowe musimy na razie zostawić. Lepiej, czy gorzej temat zostanie rozwiązany w najbliższej przyszłości. Boję się, że przyjdzie nowa ekipa, która długi czas będzie musiała się zapoznawać się z rybactwem, jego problemami i sposobami rozwiązań. Jednym słowem 0 wiedzy. Ciekawe czy cokolwiek nauczą się do nowych wyborów i czy np. rozporządzenia przez tę nowa ekipę wydawane nie będą zawierały jeszcze gorszych błędów (przeżyliśmy już przecież min. Wiecheckiego z LPR). Dlatego uważam, że lepiej niech zostaną ci co są. Przynajmiej wiedzą o co chodzi, a my wiemy czego się po tych ludziach spodziewać.
andbry

Postprzez gość » Śro Mar 28, 2012 4:35 pm

andbry napisał(a):Uważam, że płatności wodnośrodowiskowe musimy na razie zostawić. Lepiej, czy gorzej temat zostanie rozwiązany w najbliższej przyszłości. Boję się, że przyjdzie nowa ekipa, która długi czas będzie musiała się zapoznawać się z rybactwem, jego problemami i sposobami rozwiązań. Jednym słowem 0 wiedzy. Ciekawe czy cokolwiek nauczą się do nowych wyborów i czy np. rozporządzenia przez tę nowa ekipę wydawane nie będą zawierały jeszcze gorszych błędów (przeżyliśmy już przecież min. Wiecheckiego z LPR). Dlatego uważam, że lepiej niech zostaną ci co są. Przynajmiej wiedzą o co chodzi, a my wiemy czego się po tych ludziach spodziewać.

Przyjdzie Jarosław ,, kotolubny,, i całe fundusze odda na staw w Licheniu;-)
gość

Postprzez ja » Śro Mar 28, 2012 8:22 pm

andbry napisał(a):Uważam, że płatności wodnośrodowiskowe musimy na razie zostawić. Lepiej, czy gorzej temat zostanie rozwiązany w najbliższej przyszłości. Boję się, że przyjdzie nowa ekipa, która długi czas będzie musiała się zapoznawać się z rybactwem, jego problemami i sposobami rozwiązań. Jednym słowem 0 wiedzy. Ciekawe czy cokolwiek nauczą się do nowych wyborów i czy np. rozporządzenia przez tę nowa ekipę wydawane nie będą zawierały jeszcze gorszych błędów (przeżyliśmy już przecież min. Wiecheckiego z LPR). Dlatego uważam, że lepiej niech zostaną ci co są. Przynajmiej wiedzą o co chodzi, a my wiemy czego się po tych ludziach spodziewać.

czego możesz się po tych ludziach spodziewać ? nieudacznictwa. Wolę żeby już ktoś coś robił i popełniał błędy niż siedział w tym marazmie głupoty co teraz.
Plocke, Sudyk plus Kacalska i mamy w rybactwie co mamy. tyle lat kacalska i sudyk siędzą w ministerstwie i dalej błądzą. Ileż trzeba mieć głupoty żeby nie zrobić porządku z tymi ludźmi. Wystarczy zadzwonić do minrolu a ręce same opadają z bezsilności.
ja

Postprzez niegość » Nie Kwi 01, 2012 8:32 pm

Drogi Gościu,ponowne użalanie się na forum nad zerwanymi umowami, w sytuacji gdy ponad połowa rybaków nie dostała ani złotówki, jest po prostu żałosne.
niegość

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości