Opinia

Moderator: ekspert_PK

Opinia

Postprzez Gość » Nie Maj 13, 2012 1:47 pm

Czy ktoś wie jak sprawuje się ten sprzęt?
http://www.hondo.pl/index.php?id=10
Gość

Re: Opinia

Postprzez leszcz » Nie Maj 13, 2012 3:03 pm

mam go od kilku lat i sprawuje się dobrze. Gdybyś kupował to grabie do zbierania pokosu daruj sobie bo są niepraktyczne.
leszcz

Postprzez jab » Nie Maj 13, 2012 3:40 pm

ile taki sprzet nowy kosztuje?
jab

Postprzez Gość » Pon Maj 14, 2012 6:24 am

Ile pali?
Gość

Postprzez całe g. » Pon Maj 14, 2012 6:37 am

j.w.
całe g.

Postprzez leszcz » Pon Maj 14, 2012 7:44 am

Nie mierzyłem nigdy spalania. Nie pali dużo. Trzeba jednak brać pod uwagę, że silnik spalinowy napędza pompę hydrauliczną obsługującą koszenie. do napędzania łodzi potrzebny jest silnik zaburtowy według mnie minimum 5 koni mechanicznych. Skoszony urobek wkręca się w śrubę i trzeba dość często wstrzymywać pracę i oczyszczać ją. Zaletą jest że wszystko jest lekkie i łatwe do przewiezienia na inny staw. Ja nie miałem nigdy innej kosiarki więc nie mogę tego porównać - z rozmów z kolegą wiem że moja jest wolniejsza. Jednak starcza na obsługę 100 ha stawów. Nie wiem ile teraz kosztuje - jak ją kupowałem to na rynku wogóle nie mogłem innej kupić więc sprowadziłem ją ze Szwecji. Nie psuje się i może pracować bardzo długo. Na upałach trzeba robić tylko przerwy bo olej się grzeje i bardzo traci na wydajności.
leszcz

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości