Moderator: ekspert_PK
Gość napisał(a):Nie jedz łososia, kup karpia.
Hasło na ten sezon !\http://ciekawe.onet.pl/fototematy/oszukana-zywnosc,5585422,15397141,galeria-maly.html#photo15397142
szczery do bólu napisał(a):Ja, karmionego granulatem.
fotograf napisał(a):A ja , kiedyś w niedzielę, się przejechałem w mojej okolicy "po stawach" i obfotografowałem te wszystkie karmniki przeznaczone do dozowania witamin jak utrzymują ich właściciele. A teraz będę publikował zdjęcia sprzed pół roku.
fotograf napisał(a):Nie nie mam do czynienia z branżą drobiarską, wiem zato, iż jeżeli już ktoś zainwestował w extruder w celu produkcji granulatów zbożowo-motylkowych, to nie poprzestanie na tych dwu składnikach, ponieważ nie miałoby to uzasadnienia ekonomicznego. Wiem też że umięjetnie zadawane zboże i np łubin nie zdażą zgnić ponieważ nie ma po nich śladu po max. 24 h od zadania. Wiem też że ziarna extrudowane są lepiej przyswajalne od surowych. A drobiu nie jem od czasu sankcji ekonomicznych nałożonych przez Ś.P Ronalda Regana na pasze kukurydziane, od kiedy to kurczaki utraciły niepowtarzalny smak popkornu. Chętnie za to jem polskiego karpia który ostatnimi laty nabrał tego posmaku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 60 gości