Karp handlowy 13 PLN

Karp handlowy 13 PLN

Postprzez JHS » Wto Lis 12, 2024 8:21 pm

Sprzedam karpia handlowego waga od 1,2 kg do 3,5 kg w cenie hurtowej 13 PLN za kg. Od 200 kg ilość hurtowa. tel. 733 555 511. Woj. lubelskie powiat lubartowski. ok. 2,5 tony
Ostatnio edytowany przez JHS Wto Gru 17, 2024 1:00 am, edytowano w sumie 2 razy
JHS

Re: Karp handlowy

Postprzez JHS » Pią Lis 22, 2024 2:49 pm

AKTUALNE
JHS

Re: Karp handlowy 13 PLN

Postprzez JHS » Wto Gru 17, 2024 1:01 am

AKTUALNE
JHS

Postprzez kl » Wto Gru 17, 2024 9:18 am

Następny mistrz biznesu.
kl

Postprzez gr » Śro Gru 18, 2024 11:44 am

KL tylko narzekasz. Każdy może sprzedać za ile chce. W tym roku ryby jest bardzo dużo. To nie sytuacja sprzed 2 lat gdzie był problem z dostępnością. Ludziom zalegają dziesiątki ton jakoś muszą się tego pozbyć.
gr

Postprzez kl » Śro Gru 18, 2024 9:39 pm

Pracuje się po to by godziwie zarobić a nie po to by pozbywać się czegoś za psi zarobek. Jakby jeden z drugim to zrozumiał i nie robił w gacie to wszyscy by zarobili, bo byłaby wszędzie normalna cena np. 20zł. A tak cofacie się 10 lat z cenami. A gdzie inflacja...
kl

Postprzez gr » Czw Gru 19, 2024 10:22 am

Ja to rozumiem. Tylko jak nie ma zbytu to wolisz sprzedać za 13 zł czy zostać na kolejny rok z towarem?
gr

Postprzez Ktoś 1 » Czw Gru 19, 2024 11:26 am

kl napisał(a):Pracuje się po to by godziwie zarobić a nie po to by pozbywać się czegoś za psi zarobek. Jakby jeden z drugim to zrozumiał i nie robił w gacie to wszyscy by zarobili, bo byłaby wszędzie normalna cena np. 20zł. A tak cofacie się 10 lat z cenami. A gdzie inflacja...

Tak zgadzam się ale inni rybacy i przetwórnie sprowadzają aktualnie z Czech po 8-9 zł... Więc jest c**** po całości, trzeba mniej hodować wtedy może cena wzrośnie
Ktoś 1

Postprzez kl » Czw Gru 19, 2024 6:24 pm

Ciągle ten sam mit o karpiu z Czech za bezcen. Tam spożywka jest generalnie droższa. Jestem tam kilkanaście razy w roku. Pierwszy link z brzegu- karp po 110KCS z gospodarstwa, czyli powiedzmy 19zł. Gdzie są te po 8zł??? Tam też są idioci???
A co do wyprzedaży po 13, to tak, wolę zostać z rybą, sprzedam ją wiosną na łowiska raczej bez problemu, temat już przerabiałem. Za normalną cenę. Handlarz musi uciec, hodowca ma inne możliwości niż wyzbycie się za bezcen. Rynek niestety jest co roku spieprzony przez specyfikę czasu sprzedaży w tej branży- powiedzmy przez miesiąc w roku. Każdy chce sprzedać do świąt i zawsze kilku ze sraczką spieprzą temat. Być może paradoksalnie zakaz sprzedaży żywych ryb to zmieni, ale wtedy zarobią przetwórnie mając generalnie monopol i dyktując warunki- czytaj niską cenę. Ale może też być, co bardziej prawdopodobne, że ten zakaz sprzedaży to gwóźdź do trumny zwłaszcza drobnych hodowców takich jak ja, bo gdzie to wtedy sprzedać, łowiska to nie na zimę i ograniczony zbyć, handlarzy na targach nie będzie, sam też tam nie pojadę, bo nie wolno, a z grobli to nie każdy ma warunki, ochotę i czas użerać się w zimnie i błocie z klientami w detalu, bo "ten za duży, a ten za mały". Trudno tak sprzedać kilka ton. Szkoda mi tych co tylko z tego żyją, jest źle, a wygląda na to, że będzie jeszcze gorzej.
kl

Postprzez www » Czw Gru 19, 2024 9:25 pm

kl napisał(a):Ciągle ten sam mit o karpiu z Czech za bezcen. Tam spożywka jest generalnie droższa. Jestem tam kilkanaście razy w roku. Pierwszy link z brzegu- karp po 110KCS z gospodarstwa, czyli powiedzmy 19zł. Gdzie są te po 8zł??? Tam też są idioci???
A co do wyprzedaży po 13, to tak, wolę zostać z rybą, sprzedam ją wiosną na łowiska raczej bez problemu, temat już przerabiałem. Za normalną cenę. Handlarz musi uciec, hodowca ma inne możliwości niż wyzbycie się za bezcen. Rynek niestety jest co roku spieprzony przez specyfikę czasu sprzedaży w tej branży- powiedzmy przez miesiąc w roku. Każdy chce sprzedać do świąt i zawsze kilku ze sraczką spieprzą temat. Być może paradoksalnie zakaz sprzedaży żywych ryb to zmieni, ale wtedy zarobią przetwórnie mając generalnie monopol i dyktując warunki- czytaj niską cenę. Ale może też być, co bardziej prawdopodobne, że ten zakaz sprzedaży to gwóźdź do trumny zwłaszcza drobnych hodowców takich jak ja, bo gdzie to wtedy sprzedać, łowiska to nie na zimę i ograniczony zbyć, handlarzy na targach nie będzie, sam też tam nie pojadę, bo nie wolno, a z grobli to nie każdy ma warunki, ochotę i czas użerać się w zimnie i błocie z klientami w detalu, bo "ten za duży, a ten za mały". Trudno tak sprzedać kilka ton. Szkoda mi tych co tylko z tego żyją, jest źle, a wygląda na to, że będzie jeszcze gorzej.

nie zapominaj o karpiu ukraińskim po 5.50 to nie mit aktualna cena.

Postprzez kl » Czw Gru 19, 2024 10:47 pm

Nie zapominam. Pisane było o czeskim. Jak zboże płynęło strumieniami to poblokowali granice i drogi. My niestety nic nie zrobimy i nikt o nas nie pamięta.
kl

Postprzez kaska » Nie Gru 22, 2024 11:42 pm

Sustainability and Timeless Style
As sustainability becomes an essential consideration in modern design, ai room design can promote eco-friendly practices that contribute to lasting aesthetics. AI-driven tools can recommend sustainable materials, energy-efficient solutions, and designs that minimize waste while maintaining an elegant aesthetic.
kaska

Wróć do Sprzedam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości