Natura 2000

Moderator: ekspert_PK

Natura 2000

Postprzez ribak » Śro Lut 02, 2011 3:42 pm

Pytanie dotyczące Natury 2000:
Czy grożą jakieś sankcje za nie zalanie w okresie letnim stawu na który mam pozwolenie wodnoprawne, który znajduje się w naturze 2000. mam zamiar zrobic z niego zimochów, latem dezynfekowac i uprawiac, co napewno nie spodoba sie ornitologom... prosiłbym o wskazówki
ribak

Re: Natura 2000

Postprzez artibig » Czw Lut 03, 2011 2:24 pm

mam stawy nad narwią w obszarze natura 2000 w ostatnim roku dwa stawy były niezalane bo je odmulałem i naprawiałem groble

ornitologów przyjezdza kilku w tygodniu i niezauważyłem zeby to komuś coś przeszkadzało
nawet byli zadowolenie ze na niezalanym stawie biegały jakieś rzadkie gatunki malutkich ptaszków

troche strażnik parku narodowego marudził na wiosne ze koparka mu hałasuje a tu okres lęgowy ale tyle jego co se pomarudził
artibig

Postprzez ribak » Pią Lut 04, 2011 7:46 am

artbig bardzo pocieszyłeś mnie tą wieścią, nie pisałeś żadnych podań czy choćby zawiadomień do natury, że masz zamiar rekultywować staw? z tego co wiem to teraz żeby pierdnąć na stawach trzeba mieć raport oddziaływania na środowisko...
ribak

Postprzez gbur » Pią Lut 04, 2011 10:47 am

ribak - wszystko co robisz na swoich stawach - inwestycje ziemne czy remonty rób powoli, systematycznie i brońBoże nikogo nie pytaj o pozwolenia. Jak ich powiadomisz to zafundują Ci świńskie południe. W naturze2000 i coraz częściej i poza nią obowiązuje stara sowiecka zasanda „Tisze jediesz, dalsze budiesz”. I pamiętaj oni również czytają to forum.
gbur

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 55 gości