Zjazd Wyborczy PTRyb - czym powinna byc nasza organizacja

Moderator: ekspert_PK

Re: Zjazd Wyborczy PTRyb - czym powinna byc nasza organizacj

Postprzez Nowy » Pon Maj 23, 2011 2:43 pm

Widzę, że nie ma tu pomysłów do czego PTRyb jest stworzony i czym powinien sie zajmować, i jakie pomysły na działalność powinni mieć kandydaci na Prezesa? Może ktoś jednak zabierze w tej sprawie głos? Mnie przychodzi jedno pytanie do głowy, czy PTRyb powinno być organizacja bardziej wspierającą rybactwo od strony naukowej, strategicznej, czy powinno rywalizować z ZPRyb w załatwianie bieżacych problemów zawodowych?
Nowy

Postprzez lewy » Pią Maj 27, 2011 5:03 am

Nowy zadał kluczowe, ale wcale nie odkrywcze pytanie. Czym ma się zajmować PTR ? Dla uporządkowania sceny organizacji rybackich należy pytanie rozszerzyć: czym mają się zajmować PTR, ZPR, TPR i jeszcze kilka innych organizacji. Odpowiedź - mają się zajmować tym, do czego rybacy te organizacje powołali ( patrz statuty). Dla rybaków - "właścicieli" tych organizacji, najważniejsze jest, aby te organizacje pomagały rozwiązywać ich-rybaków- problemy. Rybacy coraz częściej zauważają, że ich bieżące i te przyszłe problemy, skuteczniej rozwiąże przedstawicielstwo tych organizacji. Każda z tych organizacji ma swoją specyfikę i autonomię. Konkurencja między tymi organizacjami istnieje i jest niezbędna. Najważniejsze, żeby w kluczowych dla rybaków tematach, organizacje potrafiły usiąść do okrągłego stołu. Jeżeli liderzy tych organizacji tego nie potrafią ... Popatrzmy więc przy najbliższych wyborach na programy kandydatów. Podyskutujmy, wybierzmy ten najlepszy dla nas i ... nowy Panie Prezesie do roboty.
lewy

Postprzez ? » Pią Maj 27, 2011 10:14 pm

A jaka jest gwarancja,że nowy Prezes potrafi rozmawiać z innymi Prezesami ? Jaka jest gwarancja, że potrafi wyprowadzić PTR na szerokie wody ? Jaka jest gwarancja, że skończy z podchodami i bałaganiarstwem? A jeżeli nie gwarancja, to przynajmniej czy jest nadzieja, że potrafi zmierzyć się z tym bądź co bądź trudnym zadaniem ?
?

Postprzez chętny » Sob Maj 28, 2011 5:39 am

Dajcie mi 10 tyś zł na rekę, to wam tak poprowadzę Towarzystwo, że nie będą straszne żadne ministerstwa i agencje.
chętny

Postprzez delegat » Sob Maj 28, 2011 3:50 pm

Dzisiaj dowiedziałem się nieoficjalnie, że ustalone na 15 czerwca br.(patrz Przegląd Rybacki nr 2/2011) Walne Zebranie Delegatów PTR nie odbędzie się. Czy ktoś wie coś więcej ?
delegat

Postprzez Nowy » Nie Maj 29, 2011 10:57 am

Dosyć nieprawdopodobna wiadomość, wydaje mi się.
Nowy

Postprzez jurek » Nie Maj 29, 2011 11:02 am

Raczej wiadomość prawdopodobna, ponieważ do dzisiej nie otrzymałem jako delegat zaproszenia na Walne. A może tylko ja nie otzrymałem, może to jakiś bałagan. Na stronie internetowe PTR cisza. O co tu chodzi?
jurek

Postprzez delegat2 » Nie Maj 29, 2011 12:25 pm

Ja też jestem delegatem na walny zjazd PTR i zaproszenia nie otrzymałem. Rzeczywiście w Przeglądzie Rybackim była informacja, że walne PTR, decyzją Zarządu, odbędzie się 15 czerwca. Może faktycznie należałoby się jakieś wyjaśnienie. A może Zarząd PTR nie widzi takiej potrzeby?
delegat2

Poszukiwane zaproszenia na Walne Zebranie PTRyb

Postprzez Tadeusz » Nie Maj 29, 2011 4:14 pm

Poszukiwane zaproszenia na Walne Zebranie PTRyb
Tadeusz

Postprzez gorol » Wto Maj 31, 2011 2:13 pm

Ludzie !!!!!! widzita - czytata i milczyta. Dajta jakiegoś pomysła na tę bryndzę.
gorol

Postprzez nick » Śro Cze 01, 2011 8:26 pm

Nic się nie stało, kochani nic się nie stało, nic się nie stało, kochani nic się nie stało. Czy ktokolwiek z członków PTR zauważył, że prawdopodobnie nie będzie walnego zjazdu 15 czerwca? Mało kto. Jaki wniosek. Zniknięcia PTR z listy organizacji rybackich, mało kto zauważy. No może członkowie Zarządu, ale i tu mam wątpliwości. Nic się nie stało ...
nick

Postprzez Gość » Nie Cze 19, 2011 2:39 pm

Czy wiadomo już czy Zjazd Wyborczy Polskiego Towarzystwa Rybackiego się odbył?
Gość

Postprzez Nowy » Pon Cze 20, 2011 8:30 am

Zjazd się nie odbył, prawdopodobnie będzie we wrześniu.
Nowy

Poprzednia

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 96 gości