Hodowla Ryb

Hodowla Ryb

Postprzez jesiotr » Pon Gru 19, 2011 10:03 pm

Oferujemy kompleksową pomoc w uruchamianiu-tworzeniu hodowli w systemie recyrkulacji,od projektu do realizacji.
Zapraszam na swoją stronę www.hodowlaryb.eu
jesiotr

Re: Hodowla Ryb

Postprzez rr » Śro Gru 21, 2011 1:25 am

Witam .Trzeba to zobaczyć w rzeczywistości. Miałem tą okazję , i jestem pod dużym wrażeniem rozwiązań technologicznych. To pierwsza hodowla pstrąga na skalę przemysłową pracująca w pełnym recylkulacie. Z pełną kontrolą wszystkich parametrów fizyko-chemicznych wody. Oraz z pełną kontrolą termiki wody. Zasilana wodą głębinową .
Moim skromnym zdaniem ma to ogromną przyszłość. Pozdrawiam.
rr

Postprzez wow » Nie Gru 25, 2011 10:02 am

mam wrażenie że Pan rr to kolega Pana jesiotra
wow

Postprzez Gość » Nie Gru 25, 2011 3:41 pm

Chiba bardzo bliski ;) he he
Gość

Postprzez Olek » Pon Gru 26, 2011 9:24 am

witam
Słyszałem że w Polsce powstaje największa w Europie tego typu hodowla w budynku różnych gatunków ryb.
Ja mam gospodarstwo karpiowe i zastanawiam się czy jest możliwość w jednaj hali produkować zarówno ryby cipłolubne jak i zimnolubne? Jeśli takie możliwości są to prosiłbym o informację jakie środki finansowe pochłonęłaby taka inwestycja? Czy ma Pan jakieś typowe projekty z wyceną? Ile metrów kwadratowych musi mieć taka hala? jaki procent kosztów stanowi jej wyposażenie?
Olek

Postprzez jesiotr » Pon Gru 26, 2011 11:59 am

Witam.
Oczywiscie ze tak.W systemie recyrkulacji moze Pan hodowac zarowno ryby ciepłolubne jak i zimnolubne.(dwa obiegi wody-jeden podgrzewany -drugi nie).W sprawie kosztów i uruchomienia hodowli prosze o telefon lub maila.tomss172@onet.eu tel.kont 602-837-542.Dziekuje
jesiotr

Postprzez Dwa » Pon Gru 26, 2011 3:08 pm

Także mam pytanie do pana Jesiotra. Moze pan podać ile pańska firma (pan osobiście) zaprojektowała i nadzorowała budowę obiegów do chowu/hodowli ryb. Generalnie czy posiada pan jakieś referencje które można zobaczyć i ocenić.
Pomijając oczywiście zdjęcia z pańskiej strony www.
Pozdrawiam.
Dwa

Postprzez rr » Pon Gru 26, 2011 9:57 pm

Witam! Niestety w tym fachu ciężko by się nie znać , zbyt małe środowisko, ale nie w tym rzecz , po prostu ciekawa koncepcja wcielona w rzeczywistość i sprawdzająca się na skalę przemysłową . Pozdrawiam.
rr

Postprzez Dwa » Wto Gru 27, 2011 12:08 am

Do rr: no właśnie chciałbym widzieć te inne koncepcje i jak się sprawdzają w innych miejscach (o ile istnieją) Czekam na odpowiedz od pana Jesiotra.
Do Olek: możesz podać gdzie słyszałeś o tej powstającej hodowli? Właśnie przeglądałem internet i trafiłem na taka informacje:
UNI Recirculation Reference List....
...Morpol Ltd. Poland Contracted delivery of Recirculation System for different fish species 2010...
http://www.akvagroup.com/index.cfm?id=319217
Ciekawo gdzie i jak im idzie.
Pozdrawiam.
Dwa

Postprzez Olek » Wto Gru 27, 2011 6:49 am

kupiec z Tesco jak dzwonił przed świętami żeby obniżyć mu cenę karpia którą wcześniej potwierdził używał różnych argumentów i zahaczył również o tą nową hodowlę.
Olek

Postprzez jesiotr » Wto Gru 27, 2011 3:53 pm

Witam.Zapraszam wszystkich zainteresowanych do obejrzenia hodowli na żywo.
jesiotr

Wróć do Sprzedam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 132 gości