Jeszcze żywy karp

Moderator: ekspert_PK

Re: Jeszcze żywy karp

Postprzez kg » Pią Sty 06, 2012 9:39 pm

wam się wydaje że to są jakieś jaja a My skutecnie zlikwidujemy wasz biznes i przestaniecie robić kasę na cierpieniu karpia...
kg

do klubu gaja

Postprzez gość » Sob Sty 07, 2012 8:34 am

Szanowni Państwo! Obrońcy Karpia
Chyba zapominacie, że człowiek jest na samej górze łańcucha pokarmowego i zabija każde żyjące zwierze, które zjada(i każde mięso które Pan przewodniczący Klubu zjada też pochodzi Z ZABITEGO ZWIERZĘCIA). A zatem zacznijcie bronić każdego zwierzęcia, nie tylko karpa. Nie zapominajcie o kurach krowach koniach świniach itd. jest ich przecież mnóstwo, które w transporcie na ubój przeżywają horror. Wszystkie zwierzęta traktowane są podobnie, bo taki już ich przykry los.
Biorąc pod uwagę ze rośliny tez żyją - czym chcielibyście wykarmić ludność W KOŃCU, DZIEKI KTÓREJ INTNIEJECIE

ROZUMIEM ŻE "ŚWIĄTECZNY KARP" TO SUPER REKLAMA DLA WASAZEGO KLUBU GDYBYŚCIE DZIAŁALI JESZCZE HARYTATYWBIE BYŁBYM PEŁEN PODZIWU -LECZ WIEMY ŻE JEST INACZEJ

GORĄCO POZDRAWIAM
I CZEKAM NA WIELE INNYCH AKCJI CHRONIĄCYCH ...............
gość

Postprzez dalikatne podniebienie » Sob Sty 07, 2012 12:05 pm

Próbowałem wiele potraw pokazywanych w programach kulinarnych Pana M.,okazuję się ,że trafiłem na kucharza sadystę,który w swoich programach propaguje uśmiercanie żywych stworzeń by zaspokoić moje podniebienie(raki ,mule,krewetki,ślimaki i inne). Chyba wrócę do bigosu albo pierogów z serem.
dalikatne podniebienie

Postprzez kurnik » Śro Sty 11, 2012 5:53 pm

kg napisał(a):wam się wydaje że to są jakieś jaja a My skutecnie zlikwidujemy wasz biznes i przestaniecie robić kasę na cierpieniu karpia...

Ostatnio oglądałem nowoczesną fermę produkującą jaja.Te nioski zamknięte w klatkach i składające jaja na taśmę to szok!
Nigdy nie kupię jaj w sklepie.Ten widok obrzydził mi całkowicie spożywanie jaj.Chcę podjąć walkę z tym sadyzmem przed Świętami Wielkanocnymi w celu likwidacji tego haniebnego procederu jakim jest znęcanie się przez producentów nad ptactwem!
Posiadam duże środki finansowe na ten szczytny cel ze sprzedaży żywego karpia.Proszę o kontakt,kiedy organizujecie jakąś akcję,gdzie można przekazać pieniądze.
kurnik

Postprzez Luki ? » Śro Sty 11, 2012 6:34 pm

Szanowni 'Rzekomi obrońcy karpi, dbający o cywilizowaną..śmierć? a czy zastanawialiście się w jaki sposób zabija się krowy , świnie , kury , itp.itd. ?
A moze jest to nagonka na Polskich hodowców ryb ? Ile dostajecie za udział w tych spotach ?
Luki ?

Postprzez Stawiarz » Śro Sty 11, 2012 10:18 pm

Koledzy idziecie w bardzo złym kierunku, przestrzegam, żeby wskazywać, że my nie tacy źli, bo są gorsi. "Gejowcy" będa wówczas żerować i na nas i na nich. Zreszta już to robią, wejdź n astronę www.gaja.pl to się przekonasz, że ciągna kasę z blokady kurników juz od chyba 2 lat
Stawiarz

Postprzez Raki gotuja Makłowicza » Śro Sty 11, 2012 10:25 pm

Tygodnik Powszechny donowi w roku 2002

Raz ryby, żaby i raki
wpadły na pomysł taki:
„Ugotujmy Makłowicza,
żeby nie drwił, ale krzyczał”.
Wrzucają go zatem do wrzątku,
dodają bazylii, bikontu,
trochę sitowia i warzyw,
gdy wrzask się rozlega: „To parzy!
O, bracia racy, litości,
źle napisałem we »Wproście«,
gorąco tu w rondlu i parno,
o śmierć błagam humanitarną.
Choć sprawiedliwa to męka,
bo tłuszcz jest na moich rękach
i mieliście prawo się zeźlić,
zawiedźcie mnie najpierw do rzeźni!”
Więc raki się ulitowały,
już podejść do rondla chciały
i zwolnić z mąk strasznych zaiste
kucharza-felietonistę...
Nic z tego! Z prostego powodu,
że raki nie chodzą do przodu,
co który na pomoc się zrywał,
to zaraz się wycofywał.
Makłowicz pomyślał: „O rany!
To jestem ugotowany!
Rozumiem swej śmierci przyczynę:
nie byłem wegetarianinem”.
Chciał jeszcze wyznać swój ból,
lecz rzekł tylko „bul bul bul bul”.
I ten, co był tak uszczypliwy,
już opadł na dno, już nieżywy.
A raki tańczyły wokoło
z rybami, z żabami, wesoło!
I szczypiec zaczęły używać
– rak w tańcu ma chęć podszczypywać.
Jak się zmęczyły, to siadły
i choć z niesmakiem, to zjadły.
I już dziennikarzy gromady
do raków mkną po wywiady:
„Powiedzcie, jak zginął Makłowicz,
bo wiedzieć każdziutki chce to widz.
I co rzekł przed śmiercią, gdy czuł ją?”
A raki: „Chciał chyba rzec: bulion”.

Więc chyba Pan Makłowicz jest w głębi ducha po naszej stronie, tylko biedak musi udawać, bo go pracodawcy przycisneli, że ekolodzy protesuja i ze ma coś zrobić, żeby uchodził za ekologa, no i robi...z Kluibem Gaja
Raki gotuja Makłowicza

Podobieństwa ekologów cieplarnianych i pro zwierzęcych

Postprzez PAN KARP » Pon Sty 16, 2012 10:18 pm

Witam w nowym roku i przedstawiam temat, nad którym wiele osób łamie sobie głowę. Otóż, myślą oni sobie o co chodzi nowoczesnym "Ekologom" w ich bardzo energicznym działaniu... Niektórzy mają na to swoje wytłumaczenie:
http://biznes.onet.pl/zielony-protekcjo ... rasa-detal
PAN KARP

Postprzez Tedi » Pon Sty 16, 2012 10:43 pm

Panie Stawiarz, ale Pan nam zrobił frajdę z tą stroną www.gaja.pl (piękne kobiety w ślubnych sukniach) a ta właściwa strona to www.klubgaja.pl
A tak poza tym posłuchajcie 2861 odcinka Matysiaków http://www2.polskieradio.pl/matysiakowie/
Tedi

Postprzez Gość » Pon Sty 16, 2012 11:06 pm

Gość napisał(a):Świadectwo nastawienia do "towarzyszy zielonych" wystawi już niedługo społeczeństwo, po drastycznych podwyżkach energii spowodowanych podpisaniem pakietu klimatycznego.

Pozwolę nieskromnie przypomnieć, że już w grudniu o tym wspominałem.
Gość

Postprzez terapeuta » Pią Lut 03, 2012 4:27 pm

kg napisał(a):wam się wydaje że to są jakieś jaja a My skutecnie zlikwidujemy wasz biznes i przestaniecie robić kasę na cierpieniu karpia...

Coś Was w mediach ostatnio mało.Czyżby konto puste,kasa się rozpłynęła??(defraudacja). Mrozy nastały,zwierzęta cierpią,a WY GDZIE!! Na stronie internetowej???Czy siedzicie w ciepłych mieszkankach????
Przyjedź jeden z drugim biegać 24 godz. na dobę zadbać o ryby zimujące w stawach,lewa półkula pod czaszką się przewietrzy,zaoszczędzisz na lekach.
Dodatkowo krioterapia ogólna GRATIS!!!
terapeuta

Postprzez Gość » Pon Lut 06, 2012 8:26 am

Klub Gaja nie śpi. Może i kasa pusta, ale jest sposób aby ją zapełnić !
Teraz klub Gaja upomniał się o pluszowe zwierzątka, sprzedawane w w sieci Ikea.
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Gość

Postprzez Ekolog z krwi i kości » Pon Lut 06, 2012 10:24 am

Kamil Durczok może przez duplomację mówi tylko, że to ekohisteria, , nie dodał, że to ekohisteria z premedytacjąa, bo robiona za ogromne pieniądze z projektów unijnych (tu głupota UE nakręca takie Kluby Gaja). Niedługo zacisna nam pętlę na szyję, nie będziemy jeść polskich jajek (bo nasze kury muszą mieć salony), polskich karpi (ale za to norweskiego łososia),polskiego mleka (bo cielęta, żeby nie cierpiały muszą pić mleko od krowy aż dorosną) itd, itp. Dużą rolę mają też media, bo bez nich i rozgłosu żaden terroryzm nie ma sensu, ekologiczny również.
Ekolog z krwi i kości

Postprzez pluszowe zwierzęta » Pon Lut 06, 2012 3:13 pm

Gość napisał(a):Klub Gaja nie śpi. Może i kasa pusta, ale jest sposób aby ją zapełnić !
Teraz klub Gaja upomniał się o pluszowe zwierzątka, sprzedawane w w sieci Ikea.
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html

Co mi po pluszakach!Mrozy ,mrozy i jeszcze raz mrozy!!
Psy cierpią ,dzikim kotom źle,zobaczcie co się dzieje w terenie (po za miastem,nie tylko Warszawa). Tam rozgrywa się dramat!!Polska jest długa i szeroka!
Idea piękna!?!? zająć się zabawkami??????????????????????
pluszowe zwierzęta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości