Moderator: ekspert_PK
No nie wiem napisał(a):No nie wiem, czym zamierzają się zajmować w ZPRyb pod nowym szyldem, ale wiem też, że duże gospodarstwa występują właśnie w tych dniach z tej organizacji
Olo napisał(a):O la, la, to się pomyliłem, wszystko teraz w rękach zarządu, ja już o sobie nie decyduję. Zaraz zapytam zarząd czym i jak mogę obsadzać, a potem, czy i za ile sprzedać ryby i ile odprowadzić prowizji do organizacji...
Gość napisał(a):Osobiście uważam, że należy dać czas uznanej organizacji producenckiej aby pokazała co może dla Nas zrobić. Odnosząc się do ludzi, którzy głosują za powołaniem tej organizacji (stając się jej członkami)i nie wiedzą co ona im daje to chyba jakieś żarty są. Jeśli ktoś się wybierał na takie głosowanie to chyba cokolwiek próbował się sam dowiedzieć czym jest organizacja producencka i jakie korzyści może mu przynieść. A swoją drogą to przecież każdy mógł zadawać pytania przed głosowaniem i może wtedy zrozumiałby istotę istnienia takich grup.
Gość napisał(a):ZE STRONY ZPRYB
Korzyści dla uznanej organizacji
- Zważywszy na koszty, które poniosą organizacje producentów przy wypełnianiu powyższych zobowiązań, przyznano tym organizacjom rekompensaty związane z przygotowaniem programu operacyjnego.
- Członkowie zrzeszeni w organizacjach mają realny wpływ na kształt stanowionego prawa.
- Organizacja jest partnerem w uzgodnieniach społecznych.
- Organizacja mogą przygotować wspólna strategię produkcji i wprowadzania towarów na rynek.
- Poprzez odpowiednie planowanie produkcji członkowie organizacji mogą szybciej reagować na wahania na rynku.
- Jako grupie, członkom organizacji łatwiej dostosować podaż produktów do popytu na rynku.
- Organizacja producentów jest znaczącym partnerem handlowym, o większej sile przetargowej.
- Możliwość wspólnej koordynacji działań promocyjnych.
- Realna możliwość wpływu na rynek i zachowania konsumenta (sprzedaż nowych produktów).
- Korzystanie z efektu skali daje szansę na obniżenie kosztów produkcji wśród poszczególnych członków (np. wspólny zakup pasz).
- Organizacja może korzystać z 100 % refinansowania kosztów inwestycji w ramach programu operacyjnego.
Gość napisał(a):ZE STRONY ZPRYB
Korzyści dla uznanej organizacji
- Zważywszy na koszty, które poniosą organizacje producentów przy wypełnianiu powyższych zobowiązań, przyznano tym organizacjom rekompensaty związane z przygotowaniem programu operacyjnego.
- Członkowie zrzeszeni w organizacjach mają realny wpływ na kształt stanowionego prawa.
- Organizacja jest partnerem w uzgodnieniach społecznych.
- Organizacja mogą przygotować wspólna strategię produkcji i wprowadzania towarów na rynek.
- Poprzez odpowiednie planowanie produkcji członkowie organizacji mogą szybciej reagować na wahania na rynku.
- Jako grupie, członkom organizacji łatwiej dostosować podaż produktów do popytu na rynku.
- Organizacja producentów jest znaczącym partnerem handlowym, o większej sile przetargowej.
- Możliwość wspólnej koordynacji działań promocyjnych.
- Realna możliwość wpływu na rynek i zachowania konsumenta (sprzedaż nowych produktów).
- Korzystanie z efektu skali daje szansę na obniżenie kosztów produkcji wśród poszczególnych członków (np. wspólny zakup pasz).
- Organizacja może korzystać z 100 % refinansowania kosztów inwestycji w ramach programu operacyjnego.
malikor16 napisał(a):Przyczepiłeś się kolego tego importu jak pies psiego ogona. Jeśli jest możliwość zakupu towaru na terenie innego kraju za niszą cane to zawsze znajdzie się osoba która taką lukę wypełni, czy to będzie Gienek czy Franek to bez różnicy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 90 gości