WĘGORZ - MATERIAŁ ZARYBIENIOWY / OBSADOWY

WĘGORZ - MATERIAŁ ZARYBIENIOWY / OBSADOWY

Postprzez andrzej falkowski » Nie Mar 11, 2012 6:07 am

Gospodarstwo Rybackie "Falko" ma do sprzedania wiosną 2015roku narybek obsadowy węgorza o różnorodnej gramaturze od 5g do 100g. Mamy do zaoferowania węgorze o następującej gramaturze w HURCIE : 5g ; 10g; 15g; 20g; 50g i 100g. W celu przysłania szczegółowej oferty z cenami proszę o kontakt e-mailem na falko@falko-ryby.eu lub pod numerem telefonu 605888455. Dostarczamy osobiście na terenie całego kraju. Wystawiamy faktury VAT oraz świadectwa zdrowotności ryb.
Pozdrawiam
Andrzej Falkowski
Ostatnio edytowany przez andrzej falkowski Czw Sty 29, 2015 6:41 pm, edytowano w sumie 5 razy
andrzej falkowski

Re: NARYBEK OBSADOWY WĘGORZA

Postprzez emilkakrawczyk » Czw Mar 15, 2012 6:39 am

proszę o ofertę cenową na krawczykemilka@o2.pl
emilkakrawczyk

Postprzez RygielJacek » Pon Mar 19, 2012 10:50 pm

w jakiej cenie 100g węgorz
RygielJacek

Postprzez ..... » Pią Mar 23, 2012 12:59 pm

.
.....

Re: WĘGORZ - MATERIAŁ ZARYBIENIOWY / OBSADOWY

Postprzez . » Nie Mar 25, 2012 5:48 pm

.............
.

Postprzez PiotrWysocki » Wto Mar 27, 2012 1:28 pm

Proszę o ofertę na piowys1@onet.pl
PiotrWysocki

Postprzez Gość » Czw Mar 29, 2012 8:47 am

witam

prosze podac ceny
Gość

Postprzez drulomis » Pon Lis 24, 2014 7:07 pm

jaka cena i kiedy dostepny narybek ?
drulomis

Postprzez andrzej falkowski » Czw Sty 29, 2015 6:40 pm

UP
andrzej falkowski

Postprzez polko » Pon Lut 02, 2015 10:08 pm

witam wszystkich. w odpowiedzi na ogłoszenie mogę powiedzieć tylko jedno... tego typu materiał zarybieniowy, który zwany jest powszechnie odpadem starego duna nie nadaje się do zarybienia jezior. jeżeli dun widzi że nic nie bedzie z ryby pcha to do polski a handlaże sprzedają to jako "prima sort " nie dajcie się na to, bo zapłacicie mniejsze pieniądze niż przewiduje rynek a zarybicie jeziora syfem który nigdy nie przyrośnie. wartio chwile pomyślec i zapłacić wiecej za materiał z pewnego źródła niż nie mieć zadnej satysfakcji poza zakupem w "okazyjnej " cenie. nie idźcie drogą cytując mentora " lepszy wróbel w garści niż osrany gołąb na dachu". nie rócie sobie syfu na swoich obwodach i nie wierzcie handlaża że jest co cudowny materiał. sam sprawdziłem i wiem co mówię. pozdrawiam
polko

Postprzez gość1213 » Wto Lut 03, 2015 10:59 pm

Ale Ci przy...ał. Węgorz to śliski temat. Jak z tego żetelnie wyjdziesz na forum to kupię 170 kg 5g/szt.
gość1213

Postprzez sąsiad » Śro Lut 04, 2015 6:20 pm

Widać polko słabo sprawdziłeś - ja z Gosp. Ryb. Falko od Pana Andrzej kupuję węgorza od około 12 lat od 6 lat łowię węgorze z pierwszego zarybienia. Węgorze są różnej wielkości co wskazuje rok roczne zarybienie. Skoro to jest odpad i co jak niektórzy twierdzą same samce to ja chcę wszystkie takie samce mieć u siebie w jeziorach po 700-1500 g. A takie opisy/komentarze pochodzą od jak przypuszczam konkurencji Pana Andrzeja, którzy chcą przeciągnąć klientele na swoją stronę. Pan Andrzej sprzedaje/handule materialem zarybieniowym od ponad 15 lat - wszystkie ryby pochodzą od Pana Andrzej wprowadzam do swoich zbiorników i jestem ja jak i inni moi koledzy z tego fachu zadowoleni z materiału jaki oferuje nam Gosp. Falko.
sąsiad

Postprzez polko » Śro Lut 04, 2015 10:34 pm

sąsiad napisał(a):Widać polko słabo sprawdziłeś - ja z Gosp. Ryb. Falko od Pana Andrzej kupuję węgorza od około 12 lat od 6 lat łowię węgorze z pierwszego zarybienia. Węgorze są różnej wielkości co wskazuje rok roczne zarybienie. Skoro to jest odpad i co jak niektórzy twierdzą same samce to ja chcę wszystkie takie samce mieć u siebie w jeziorach po 700-1500 g. A takie opisy/komentarze pochodzą od jak przypuszczam konkurencji Pana Andrzeja, którzy chcą przeciągnąć klientele na swoją stronę. Pan Andrzej sprzedaje/handule materialem zarybieniowym od ponad 15 lat - wszystkie ryby pochodzą od Pana Andrzej wprowadzam do swoich zbiorników i jestem ja jak i inni moi koledzy z tego fachu zadowoleni z materiału jaki oferuje nam Gosp. Falko.

No i super , oby tak dalej , nikt nie kwestionuje waszych wyników odłowowych , i nawet nie wnikam na jakim poziomie te odłowy , bo dobrze wiemy że w warunkach naturalnych węgorz potrzebuje określonego czasu by przyrosnąć do tej wagi . 700 - 1500 gram to rewelacyjne przyrosty , biorąc pod uwagę że jesteście w stanie stwierdzić że dany osobnik pochodzi z zarybień materiałem pochodzącym od pana A.F . Stwierdzająć ten fakt , mam gwarancję że nie macie zielonego pojęcia , a wasze węgorze będą być może łowić wasze wnuki jednak już nie o takiej wadze jednostkowej . Cytując starych rybaków ,, mchu na głowie nie będzie ,, ha ha ha .
polko

Postprzez polko » Czw Lut 05, 2015 10:58 pm

widać w tej chwili nikt nie potrafi bronic tematu... przykre jest ze poziom polskiej akwakultury jest tak niski. jedyny aspekt cieszący w tej rozmowie jest taki, ze są osoby które zaufają dostawcy pod warunkiem wybronienia swojego tematu. niestety dostawca nawet nie próbuje się bronic co uświęca mnie we własnym przekonaniu. pozdrawiam.
polko

Postprzez andrzej falkowski » Sob Lut 07, 2015 7:51 pm

Panie "polko" obecny oferowany materiał zarybieniowy węgorza pochodzi z naszej prywatnej podhowalni a nie z Duńskich czy Holenderskich!!!. Tak - jeszcze parę lat wstecz współpracowaliśmy z Danią ale obecnie produkujemy materiał zarybieniowy węgorza we własnym zakresie. Jak Pan chce to może przyjechać do nas - oceni Pan i sam zobaczy na własne oczy. Węgorz, który oferujemy nie jest w żaden sposób sortowany - w narybku węgorza znajdują się zarówno samice jak i samce. Nie da się odsortować a tym bardziej rozpoznać samca od samicy w 5,10,20g itd
Pozdrawiam serdecznie
Gospodarstwo Rybackie "FALKO"
Andrzej Falkowski
andrzej falkowski

Następna

Wróć do Sprzedam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 140 gości