Moderator: ekspert_PK
rybakzielazny napisał(a): Ćwiczyłem karpia w lutym jednak ze względu na mikroskalę moich możliwości przedsięwzięcie było nieekonomiczne(co nie znaczy, że nieobiecujące). Bardziej sprawdził się wariant z tarłem w połowie marca i obsadzaniem na przełomie kwietnia i maja rybą o masie ok. 1gram (większość czasu ryba jest na starterach i ok. tygodnia przed obsadę przestawiana na zooplankton)
Na ,,Tessa Koi Farm,, pod Turkiem tarła karpia koi robione są zgodnie z grafikiem a nie jedynie w sezonie wiosennym z tym, że w przypadku karpia konsumpcyjnego czy ozdobnego,,pseudokoi,, jest to nieopłacalne.
Przestawiłem się na mniejsze rybki i w styczniu planuję zrobić ok. 50-100tys. wylęgu wzdręgi ,,golden rubby,, co umożliwi pod koniec sezonu na stawie odłowić rybkę ok.6-8gram. Jeśli kolegę temat interesuje to zapraszam na PW.
rybakzielazny napisał(a):
Ćwiczyłem karpia w lutym jednak ze względu na mikroskalę moich możliwości przedsięwzięcie było nieekonomiczne(co nie znaczy, że nieobiecujące). Bardziej sprawdził się wariant z tarłem w połowie marca i obsadzaniem na przełomie kwietnia i maja rybą o masie ok. 1gram (większość czasu ryba jest na starterach i ok. tygodnia przed obsadę przestawiana na zooplankton)
Na ,,Tessa Koi Farm,, pod Turkiem tarła karpia koi robione są zgodnie z grafikiem a nie jedynie w sezonie wiosennym z tym, że w przypadku karpia konsumpcyjnego czy ozdobnego,,pseudokoi,, jest to nieopłacalne.
Przestawiłem się na mniejsze rybki i w styczniu planuję zrobić ok. 50-100tys. wylęgu wzdręgi ,,golden rubby,, co umożliwi pod koniec sezonu na stawie odłowić rybkę ok.6-8gram. Jeśli kolegę temat interesuje to zapraszam na PW.
Gość napisał(a): "może być brany pod uwagę przy wniosku o płatność"
gość napisał(a):Nie mogą rozliczać na podstawie ekspertyzy tylko kosztorysów. Poza tym dane w ekspertyzie to 2007-2010 rok.
gość napisał(a):A czy aby oni nie powinni "wspierać"?
Wszędzie są dopłaty do hektarów, a nie produkcji. Dlatego jak założysz wyższą produkcję na mniejszej powierzchni to się gubią i myślą że to przekręt.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości