UWAGA!!! Ostrzeżenie - 2.1 Inwestycje

Moderator: ekspert_PK

Re: UWAGA!!! Ostrzeżenie - 2.1 Inwestycje

Postprzez Grzegorz0_4 » Śro Lis 21, 2012 3:49 am

Hm, jestem sceptykiem co do efektów ewentualnej weryfikacji projektów, a i samej Agencji. Agencja jest podmiotem uprawnionym przez komisje UE, i jako taka to ona bedzie dokonywała weryfikacji......
Grzegorz0_4

Postprzez gość » Śro Lis 21, 2012 8:47 pm

Grzegorz0_4 napisał(a):Hm, jestem sceptykiem co do efektów ewentualnej weryfikacji projektów, a i samej Agencji. Agencja jest podmiotem uprawnionym przez komisje UE, i jako taka to ona bedzie dokonywała weryfikacji......

Wg. Ciebie Agencja to Bóg i Car i nie ma nad nią , żadnej kontroli?
Myślę, że o wiekszości "samowolek" i radosnych interpretacji przepisów w oddziałach regionalnych centrala nawet nie wie. Jak sprawy trafiaja do Wawy i do sądów to jednak są tego konsekwencje. Nie wierzę, że prezes Agencji, który firmuje te niektóre pisma maskujące niewiedzę, czy "chronienie 4 liter" urzędnika z oddziału regionalnego, nie wyciąga z tego konsekwencji.
gość

Postprzez gość » Czw Lis 22, 2012 4:45 pm

Bardziej chodzi o kontrole oddziałów regionalnych przez Centrale. Faktycznie DWR w Warszawie często się nie orientuje co sie dzieje "na dole" dopóki nie pojawiają sie skargi, zażalenia i sprawy w sadzie.
gość

Postprzez Oj, naiwny, naiwny, naiwny » Czw Lis 22, 2012 7:41 pm

gość napisał(a):Bardziej chodzi o kontrole oddziałów regionalnych przez Centrale. Faktycznie DWR w Warszawie często się nie orientuje co sie dzieje "na dole" dopóki nie pojawiają sie skargi, zażalenia i sprawy w sadzie.

Jesli sugerujesz, że w kontrowersyjnych sytuacjach urzędnik z OR bierze na siebie pełna decyzję i nie konsultuje się z nami z centrali z DWR, to się grubo mylisz. Dlatego przeważnie odwołania wywołują dokładnie taką sama odpowiedź, jak w oddziale regionalnym. Myslisz, że wbijesz klina pomiędzy nas????? Oj, naiwny, naiwny, jak dziecko we mgle:-)
Oj, naiwny, naiwny, naiwny

Postprzez gość » Czw Lis 22, 2012 9:10 pm

Dzięki Bogu, że bez urzędników z agencji jakoś też funkcjonowaliśmy i funkcjonujemy. Widać jakie jest nastawienie w agencji.
My bez nich będziemy dalej robić swoje, oni bez nas....
Bez dotacji też jakoś się pracowało i zarabiało, ale bez unijnej kasy to te urzędy opustoszeją.
gość

Postprzez olo » Czw Lis 22, 2012 9:17 pm

Dokładnie, wielu z nas nadal jakoś na te "unijną pomoc" nie bardzo może liczyć i nie liczy. Nie dla wszystkich to takie proste.
Myślę, że to jest właśnie wbijanie klina między "lepsze" i "gorsze" gospodarstwa.
olo

Postprzez urzędnik » Czw Lis 22, 2012 10:12 pm

Panowie, nie podniecajcie się tak, urząd się wyżywi :)
urzędnik

Postprzez gość » Czw Lis 22, 2012 10:41 pm

Dokładnie. To jest właśnie nasz piękny kraj, w którym każdy coś wnosi i jest potrzebny. Tylko komu i do czego.
gość

Postprzez naiwny podwójnie » Pią Lis 23, 2012 1:35 am

U was nerwy u nas spokój. Naiwnak.
naiwny podwójnie

Postprzez rafalstanislaw » Sob Lis 24, 2012 11:28 pm

Sceptyk napisał(a):Masz bardzo wiele racji, ale nie myśl, że urzędnik jest nieporadny w sprawozdaniach ze swojej pracy. Tam jest konkretny i twórczy, i broni swoich 4 liter, a to juz inna bajka niż Twoich 4 liter.
urzędnik napisał(a):Panowie, nie podniecajcie się tak, urząd się wyżywi :)

naiwny podwójnie napisał(a):U was nerwy u nas spokój. Naiwnak.

Samo życie i 100% prawdy.
rafalstanislaw

Postprzez gość » Nie Lis 25, 2012 11:24 pm

To, że urzędnik jest spokojny wynika tylko z jednego faktu - jakość jego pracy jest niemierzalna i nie ma przełożenia na jego sytuację.
Czy produktywny, czy nie to się wyżywi. Nawet największa pierdoła się w urzędzie utrzyma jak będzie ślepo wykonywał polecenia i się nie wystawiał. No chyba, że jest z "polecenia" - u nas częste w urzędach i agencjach - utrzyma się pomimo wszystkiego.
NIestety samo życie i 100% prawdy.
Jedno jest pewne, że jak ktoś myśli, że urząd ma mu być pomocny bo płaci podatki to jest na pewno naiwny.
Brak spokoju może wynikać np. z tego, że trzeba ZARABIAĆ, utrzymać pracowników, płacić podatki... itd. Dla niektórych to abstrakcja.
Urząd i tak się wyżywi. A co do reszty to wiadomo kto komu łba nie urwie.
gość

Postprzez Gość » Pon Lis 26, 2012 7:27 am

unia zaczyna przupominać film miś bareji..... komuna w postaci eurokomuny wraca, co za kraj dał się omotać w te sidła
Gość

Postprzez 22 » Pon Lis 26, 2012 5:10 pm

To nie jest kwesia unii, ale ludzi. U nas urzednik jest bardziej unijny, niż unia i bardziej "wszechmogący" i kreatywny.
Niektóre uzasadnienia do decyzji, albo wezwania do wyjaśnień dosłownie jeżą włos na głowie. Widać totalną biurokracje i zwyczjną zawiść i niechęć, często niewiedzę.
Jak może zależeć np. wynik sprawy w agencji od tego czy jesteś dla któregoś z urzędników bardziej lub mniej sympatyczny (wg. urzędnika oczywiście).
Przecież od tego są odpowiednie przepisy.
Chłopaczek w agencji, który ma jakieś 25 lat i mógłby być moim synem pisze mi, że wg. jego oceny przedsięwzięcie jest nierentowne, a ja i moja rodzina żyjem dzięki temu co robimy od ponad 20 lat.
Weryfikuje mi inwestycję na prawie 800 tys. chłopczyk, który zaczął pracę dopiero z rok czy dwa lata temu i on wie lepiej co budować jak i co mi jest potrzebne i to oczywiście bez argumentów na zasadzie "wg. mnie".
Tego nie ma w Unii i w przepisach tylko w jego głowie. Oczywiście po interwencjach żaden inny z urzędników ze mną się nie zgodził, ale sąd tak.
Sprawa jasna - nikt oprócz mnie konsekwencji i nerwów nie miał.
22

Postprzez Gość » Pon Lis 26, 2012 6:34 pm

głosujcie dalej na popaprańców z PO i wazeliniarzy z PSL a będziecie życ w jeszcze lepszym dobrobycie

co do Armiru - to tam siedzi chołota z PSL, wszystkie rolnicze agendy rolnicze są obstawione pociotkami pajacy z PSL-u. Każdy Regionalny oddział jak ktoś był wie że wygląda jak obiekt specjalnie chroniony, zapisywanie na listę, przepustki identyfikator bez którego nie przekroczysz ani jednych drzwi korytarzowych, co 20 m kolejne szklane drzwi, zamek na identyfikator, co 10 metrów kamera - człowiek czuje jak ten urząd oderwał się od rzeczywistości, to w więzieniu nie mają takich zabepieczeń jak w Oddziałach Regionalnych ARiMR.
Pytanie czego się boją , że mają takie zabezpieczenia. Ujawnienia nepotyzmu, idiotyzmu czy korupcji ?
Jak dla mnie na jednego urzędnika decyzyjnego ( kierownik, dyrektor ) powinien przypadać jeden agent CBA, może w tym kraju w końcu byłoby normalnie.

Jak taki urzędnik ma się znać na rzeczy jak jego kompetencje sprowadzają się do znajomości z jednym dyrektorem czy kierownikiem wydziału.
Druga sprawa kto dostaje dotacje z PO Ryby 2007 - 2013, śmiem twierdzić ze na pewno nie rybacy tylko znajomi królika z ARiMR-u tam idą te "grube" miliony, bo pieniądze muszą się kręcić we własnym sosie, nie mogą wypłynąć na zewnątrz, tak działa ARiRM, ministerstwo rolnictwa, wszystkie LGR-y.
Na takie patologie pozwalacie głosując w wyborach na te same partie, jak lemingi wierzycie w jedną słuszną telewizje TVN, gazete wybiórczą to się nie dziwcie że was rżną wszędzie i na wszystkim.

pozdrawiam wyborców PO i PSL
Gość

Postprzez gość » Pon Lis 26, 2012 8:15 pm

Gość napisał(a):głosujcie dalej na popaprańców z PO i wazeliniarzy z PSL a będziecie życ w jeszcze lepszym dobrobycie

co do Armiru - to tam siedzi chołota z PSL, wszystkie rolnicze agendy rolnicze są obstawione pociotkami pajacy z PSL-u. Każdy Regionalny oddział jak ktoś był wie że wygląda jak obiekt specjalnie chroniony, zapisywanie na listę, przepustki identyfikator bez którego nie przekroczysz ani jednych drzwi korytarzowych, co 20 m kolejne szklane drzwi, zamek na identyfikator, co 10 metrów kamera - człowiek czuje jak ten urząd oderwał się od rzeczywistości, to w więzieniu nie mają takich zabepieczeń jak w Oddziałach Regionalnych ARiMR.
Pytanie czego się boją , że mają takie zabezpieczenia. Ujawnienia nepotyzmu, idiotyzmu czy korupcji ?
Jak dla mnie na jednego urzędnika decyzyjnego ( kierownik, dyrektor ) powinien przypadać jeden agent CBA, może w tym kraju w końcu byłoby normalnie.

Jak taki urzędnik ma się znać na rzeczy jak jego kompetencje sprowadzają się do znajomości z jednym dyrektorem czy kierownikiem wydziału.
Druga sprawa kto dostaje dotacje z PO Ryby 2007 - 2013, śmiem twierdzić ze na pewno nie rybacy tylko znajomi królika z ARiMR-u tam idą te "grube" miliony, bo pieniądze muszą się kręcić we własnym sosie, nie mogą wypłynąć na zewnątrz, tak działa ARiRM, ministerstwo rolnictwa, wszystkie LGR-y.
Na takie patologie pozwalacie głosując w wyborach na te same partie, jak lemingi wierzycie w jedną słuszną telewizje TVN, gazete wybiórczą to się nie dziwcie że was rżną wszędzie i na wszystkim.

pozdrawiam wyborców PO i PSL

To kolega uważa, że jak PiSlamiści nasze dopłaty przekażą agentom sekty z państwa Watykan a resztę środków na radio co Ma-ryja to będzie się nam żyło lepiej?
Kolego najpierw w tym kraju trzeba wyplenić katolicką dżumę zarówno fizycznie jak i mentalnie i wtedy wyzbędziemy się nienawiści do bliźniego i prób wydymania go w dupę na każdym kroku jak to ma miejsce w firmie ,,Catolic Church Corporation,,.
gość

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości