Moderator: ekspert_PK
Gość napisał(a):przepisy o PO Ryby 2007- 2013 tak zostały skonstruowane, że odpowiedzialność się rozmywa i nikt nie jest za nic odpowiedzialny. .... Od decyzji tych dwóch jednostek nie można się nigdzie odwołać, ponieważ nie ma drogi odwoławczej. Święte krowy.
Gość napisał(a):http://www.polityka.pl/rynek/1534287,1,wielki-sukces-czy-wielka-afera-z-wegorzem-w-tle.read
Gość napisał(a):Odpowiedź ARMIRu na tekst o kulisach Afery Węgorzowej:
W myśl prawa (§ 34 Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 25 września 2009 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania, wypłaty i zwracania pomocy finansowej na realizację środków objętych osią priorytetowa 3 Środki służące wspólnemu interesowi, zawartą w programie operacyjnym "Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007 - 2013", (Dz.U. Nr 161, poz. 1285 z późn. zm.)), wnioskodawca, w tym przypadku Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, musi dołączyć do wniosku o dofinansowanie opinię analizy naukowo-badawczej projektu pilotażowego wybranego przez siebie instytutu naukowo-badawczego. Swobodę wyboru opiniodawcy projektu potwierdziło dodatkowo Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi (stanowisko z 18.01.2010 r.).
ARMiR łże w żywe oczy, wnioskodawca, w tym przypadku Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, musi dołączyć do wniosku o dofinansowanie opinię analizy naukowo-badawczej projektu pilotażowego wybranego przez siebie instytutu naukowo-badawczego
to dotyczy tylko wybranych projektów, szokuje mnie jeden fakt, że sprawą Afery Węgorzowej nie zajęły się odpowiednie służby specjalne do tego powołane typu CBA, ABW, Wydział ds Przestępczości Gospodarczej w Policji
Gość napisał(a):Jestem głupim hodowcą karpia i bardzo proszę, aby ktoś kompetentny wytłumaczył mi o co chodzi z tym węgorzem. Z tego co wyczytałem, to nie jest problemem tarło i wylęg. Robi to wiele ośrodków.
Problemem jest to, że larwa ta nie chce pobierać pokarmu i zdycha. Czy te 33 mln zł przeznaczona na znalezienie żarcia dla niej ?
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 68 gości