Moderator: ekspert_PK
mARian napisał(a):No,no, rozwiń, a w jakim oddziale tak jest i mniej więcej o jakiej powierzchni piszesz?
gość napisał(a):Pan mARian to służbowo, czy prywatnie?
gość napisał(a):mARian napisał(a):No,no, rozwiń, a w jakim oddziale tak jest i mniej więcej o jakiej powierzchni piszesz?
Nie chodziło o powierzchnię, tylko o promocje. A oddział ..... regionalny.
Gość napisał(a):A ja wnioskuję do Administratora o likwidację tego wątku, bo to kuriozalny worek na wszystkie smieci.
Jareko napisał(a):Roberto masz rację. Wpuszczono rybaków w niekompetencję Urzędów Marszałkowskich i rybacy mają z tym wielkie problemy. Szarpią się z urzędasami, a w tym czasie kasa z LGR idzie na dziwne projekty nie mające nic wspólnego z rybactwem. Jestem z całkowitą likwidacją 4 osi.
Gość napisał(a):A ja wnioskuję do Administratora o likwidację tego wątku, bo to kuriozalny worek na wszystkie smieci.
Ober napisał(a):Jareko napisał(a):Roberto masz rację. Wpuszczono rybaków w niekompetencję Urzędów Marszałkowskich i rybacy mają z tym wielkie problemy. Szarpią się z urzędasami, a w tym czasie kasa z LGR idzie na dziwne projekty nie mające nic wspólnego z rybactwem. Jestem z całkowitą likwidacją 4 osi.
Nie ma się co nakręcać, bo rybacy wciąż mówią, że kasa poszła poza rybactwo, a nie wysilili się, żeby zrozumieć, że IV Oś nie jest i nigdy nie miała być dla rybaków, tylko dla obszaru, gdzie rybacy zamieszkują. Kasa miała być inwestowana własnie tam. A to, że są LGRy, że rybacy na początku wzięli się do kupy i przegłosowali sobie dobre, prorybackie kryteria wyboru operacji (np. 1/4 punktów jest za to, że jest się rybakiem), to ich zasługa i zdrowy rozsądek. A to , że w innych miejscach rybacy dali sobie związać posłusznie ręce przez samorządy, to już wynikało z ich braku wyobraźni, energii i pomyślunku . Teraz nie ma co biadolić, tylko uczyć się i wyciągać wnioski na zaś.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości